zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amsterdam in top tien belangrijkste zakencentra

10 juni 2008 - Amsterdam heeft zich dit jaar geschaard onder de tien belangrijkste commerciële centra ter wereld. Dit blijkt uit de Worldwide Centers of Commerce-index, die jaarlijks in opdracht van creditcardbedrijf Mastercard wordt opgesteld. 

 Lees verder...   1 reactie
 

Laptop gaat vaker mee op vakantie

10 juni 2008 - Steeds meer mensen gebruiken tijdens hun vakantie de laptop. Dit blijkt uit onderzoek van de vereniging van computergebruikers HCC. De respondenten gebruiken laptops en internetcafés om contact te houden met vrienden en familie. 

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips voor een knallende speech

10 juni 2008 - U kent het waarschijnlijk het gevoel van knikkende knieën als u voor een grote groep mensen moet speechen. Bang om te gaan stotteren, de tekst kwijt te zijn, of minstens zo erg, uw toehoorders niet weten te boeien. Hoe kunt u dit voorkomen?

 Lees verder...   1 reactie
 

'Werkgever moet een jaar loon doorbetalen na ontslag'

9 juni 2008 - Werkgevers moeten na ontslag een jaar lang het loon doorbetalen. Dat is volgens ingewijden een van de aanbevelingen waar de commissie-Bakker mee zal komen. Daarnaast moet de werkgever de ex-medewerker een jaar lang helpen bij het vinden van een nieuwe baan, meldt het AD.

 Lees verder...   2 reacties
 

Hoe los je de vakanties van je medewerkers op?

9 juni 2008 - De vakantieperiode dient zich aan. En dat betekent een hoop extra werk voor achterblijvende collega's die de afdeling draaiende moeten houden. Voor studenten en pas afgestudeerden dé kans om zich te bewijzen. 

 Lees verder...   1 reactie
 

Luchtverkeersleider.nl beste site voor personeelswerving

9 juni 2008 - De website luchtverkeersleider.nl is door de bezoekers van InOverheid.nl verkozen tot de beste recruitmentsite binnen de overheid. De bezoekers van InOverheid.nl hebben de site gekozen uit de 15 beste recruitmentsites binnen de overheid.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mobiel internet in trek bij jonge, goedbetaalde mannen

9 juni 2008 - Jonge mannen met een relatief hoog maandsalaris zijn het verst gevorderd met de adaptie van mobiel internet. Dat blijkt uit de afstudeerscriptie van Elles Roeleveld, winnares van de Nationale Marketing Scriptieprijs.

 Lees verder...   1 reactie
 

Recruiters niet geïnteresseerd in John de Mol

9 juni 2008 - Recruiters hebben geen enkele interesse in John de Mol en Joop van den Ende. Let wel: geen interesse als de twee mediatyconen anno 2008 van school af waren gekomen. Dat wordt duidelijk uit een ‘stunt’ van Cobben & van Tulder.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgevers vrezen voortbestaan van hun organisatie

6 juni 2008 - Werkgevers verwachten dat hun bedrijven ernstige nadelige gevolgen zullen gaan ondervinden van de krapte op de arbeidsmarkt in de komende vijf jaar. Ook de teruglopende economische groei leidt tot ernstige zorgen over de continuïteit van hun organisatie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse vrouw voelt niets voor quota topfuncties

6 juni 2008 - De Nederlandse vrouw voelt weinig voor een verplicht quota van 40 procent vrouwen in topfuncties. Zij wil liever op basis van haar kwaliteiten en talent worden beoordeeld dan op haar sekse. Dit blijkt uit een onderzoek van PureTalent, Opleiding en Training onder 969 vrouwen.

 Lees verder...   7 reacties
 

De tien grootste kantoorirritaties

6 juni 2008 - Irritaties op de werkvloer: iedereen kan er over meepraten. Toch zijn er verschillen tussen datgene waar leidinggevenden zich aan ergeren, en wat de haren van collega’s recht overeind doet staan. TheLadders.com deed onderzoek, Intermediair vat samen.

 Lees verder...   10 reacties
 

Werving via online netwerken blijft minimaal

6 juni 2008 - Via online netwerken als Hyves, LinkedIn en Facebook zouden gebruikers geregeld benaderd worden voor een baan. In de praktijk valt het echter mee, zo blijkt uit onderzoek van Intelligence Group.

 Lees verder...   1 reactie
 

CIO moet kiezen: technologiemanager of innovatiemanager

6 juni 2008 - Cio's moeten de komende jaren beslissen welke rol ze op zich gaan nemen. Door de toenemende complexiteit van ict en de groeiende vraag van de business kan een cio zich niet meer op alles focussen. Hij moet kiezen: techniek of innovatie.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO met sterrenstatus negeert bedrijfscultuur

5 juni 2008 - Ze zorgen voor mooie krantenkoppen maar CEO’s die halve of hele beroemdheden zijn en aangetrokken worden voor snelle resultaten, bereiken in veel gevallen eerder het tegenovergestelde. In plaats van meer winst, brengen ze vaak niet meer dan wat oppervlakkige glamour.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1142 1143 1144 1145 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10