zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer zelf op laten draaien voor verzuimkosten is minder makkelijk dan het lijkt

2 juni 2008 - Als het aan MKB-Nederland ligt, wordt de loondoorbetalingsplicht bij ziekte afgeschaft indien verzuimd wordt ten gevolge van ‘sociale risico’s’. De organisatie stelde een lijst samen met verzuimoorzaken die niet langer voor rekening van werkgevers zouden moeten komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Blijf de baas over uw tijd: wees onbereikbaar

2 juni 2008 - Mensen zouden zich alleen op echt belangrijke zaken moeten richten. Minder essentiële zaken moet u delegeren, of gewoon niet doen. Wie vaker `nee` durft te zeggen, houdt meer tijd over voor gezin, theater en een goed boek.

 Lees verder...   Reageer
 

Houd ook uw slechte klanten in ere

2 juni 2008 - In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, doen bedrijven er onverstandig aan om zich van slechte klanten te ontdoen. Het dumpen van zogenaamde ‘low-valueklanten’ kan de winstgevendheid van een onderneming zelfs verlagen.

 Lees verder...   Reageer
 

E-facturatie redt vijftien miljoen bomen

2 juni 2008 - Als bedrijven in de Europese Unie voortaan electronische facturen zouden sturen hoeven er jaarlijks vijftien miljoen minder bomen gekapt hoeven te worden. Dat stelt Bo Harald, voorzitter van het EU-expertcomité voor e-facturatie op Financieel Management.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier omzetvertragende valkuilen

2 juni 2008 - 87 procent van de ondernemingen botst vroeg of laat langdurig keerpunt in de evolutie van het bedrijf, dat gepaard gaat met een aanzienlijke vertraging van de omzetgroei. Tot die conclusie komen Matthew Olsen en Derek van Bever, auteurs van ‘Stall Points: Most companies stop growing- Yours doesn't have to'.

 Lees verder...   Reageer
 

E-pauze is goed voor de motivatie

30 mei 2008 - Sociale netwerken lijken hard op de weg de grootste vijand van de kantoorproductiviteit te worden. Als je alles moet geloven wat erover geschreven wordt, is het een wonder dat er überhaupt nog iets gedaan wordt tussen het onderhouden van al onze virtuele contacten.

 Lees verder...   Reageer
 

Groen blijft terrein winnen in zakelijke automarkt.

30 mei 2008 - ‘Groen rijden' is een trend die zich ook in 2008 sterk voortzet. Zowel de werknemer als de werkgever ziet steeds meer het belang van een groen wagenpark. Dat blijkt uit de resultaten van een vervolgonderzoek van Heliview.

 Lees verder...   Reageer
 

Twaalf vragen om meer te bereiken in minder tijd

30 mei 2008 - Wil u meer tijd voor uzelf dan moet uw productiviteit omhoog. In zijn ebook ‘101 Tips for Improving Productivity’, stelt Mark Sanborn twaalf kritische vragen die u daarbij kunnen helpen. 6Minutes.be vertaalde

 Lees verder...   4 reacties
 

Hoe sterk is uw wachtwoord?

30 mei 2008 - Een goed wachtwoord is belangrijk. Een zwak wachtwoord is een afgeleide uit iemands privéleven en dus eenvoudig te raden door iemand die de eigenaar goed kent. Een sterk password echter is extreem moeilijk te raden, zelfs door intimi.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-projecten hebben vaker succes, maar het kan beter

30 mei 2008 - ICT-projecten worden vaker succesvol afgerond. Vooral in de dienstensector en binnen het MKB is de waardering over ICT-projecten duidelijk toegenomen. Enkele minder succesvolle projecten binnen de overheid hebben de positieve cijfers enigszins geremd.

 Lees verder...   3 reacties
 

Toptalent trapt te vaak in twee netwerkvalkuilen

29 mei 2008 - Netwerkende toptalenten moeten oppassen voor twee grote valkuilen. Dat geldt vooral voor snel rijzende, maar onervaren sterren die via een netwerk `bochten willen afsnijden`. Dit stellen onderzoekers van Tufts University en de universiteit van Virginia op MD Weekly.

 Lees verder...   1 reactie
 

Koffie werkt beter tegen middagdip dan dutje

29 mei 2008 - Koffie is jarenlang gezien als het pepmiddel tegen de ochtenddip. Tegen de middag zou een hazenslaapje beter werken. Onderzoek bewijst echter dat koffie ook 's middags het wondermiddel is tegen de lunchdip, schrijft Intermediair.

 Lees verder...   Reageer
 

Toekomstige topmanager stelt nieuwe prioriteiten

29 mei 2008 - Jonge managers willen het roer omgooien qua managementstijl en vinden andere competenties belangrijk dan het huidige topmanagement: autoriteit maakt plaats voor inspiratie en analytisch vermogen wordt verruild voor communicatieve vaardigheden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tien gouden regels voor telewerken

29 mei 2008 - In een recent onderzoek van de FNV gaf 44 procent van de ondervraagde werknemers aan regelmatig op een andere plek dan op kantoor te werken. In totaal doet 32 procent aan telewerken. Reden dus om deze vorm van werken eens onder de juridisch loep te nemen.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1144 1145 1146 1147 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10