zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minimaal drie vrouwen in raad van bestuur maken pas echt verschil

29 mei 2008 - Pas wanneer er drie of meer vrouwen zitting hebben in een raad van bestuur, heeft dat invloed op het functioneren van en de verhoudingen binnen dat orgaan. Pas dan is er sprake van normalisering en is geslacht niet langer een barrière voor aanvaarding en communicatie.

 Lees verder...   2 reacties
 

MKB en young professional lopen elkaar mis

28 mei 2008 - Een kwart van de young professionals geeft aan bij een MKB onderneming te willen werken. Het MKB meldt echter geen goede arbeidskrachten te kunnen vinden. Dit blijkt uit onderzoek van Ad Rem Young Professionals onder 486 respondenten.

 Lees verder...   Reageer
 

Lunchen is voor mietjes

28 mei 2008 -  Lunchen om even de collegiale banden aan te halen is er in Londen niet meer bij. Sinds de crisis neemt nog maar vijftien procent van de financiële werknemers in Londen elke dag tijd voor de lunch.

 Lees verder...   1 reactie
 

Marketingmanager schuift verantwoordelijkheid website af

28 mei 2008 - Ruim driekwart van de senior marketingmanagers is niet betrokken bij het beheer van de website. Webcommunicatie wordt grotendeels overgelaten aan IT’ers en junior marketingcommunicatiemedewerkers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Streng toezicht op bonussen

28 mei 2008 - Volgens president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) is er een verband tussen de bonuscultuur en de huidige kredietcrisis. DNB gaat nu kijken of banken in Nederland met hun bonusbeleid medewerkers aanzetten tot het nemen van excessieve risico´s.

 Lees verder...   Reageer
 

Stagiair weigert baan na stage

28 mei 2008 - Na een stage krijgt ruim 35 procent van de stagiairs een baan aangeboden bij het stagebedrijf. Meer dan 80 procent neemt de aangeboden baan niet aan. ‘Eerst mijn studie afmaken!’, is daarvoor de belangrijkste reden (62 procent).

 Lees verder...   1 reactie
 

Glazen plafond is extra hard voor vrouwelijke accountant

27 mei 2008 - Vrouwen bezetten nauwelijks een vijfde van de topfuncties in de Amerikaanse accountantwereld. Er is dus nog een lange weg te gaan, stelt de CPA Society na onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Sportblessure? Minder loon!

27 mei 2008 - Werkgevers mogen straks 30 procent inhouden op het loon van werknemers als die door risicovolle klussen of sporten ziek thuis komen te zitten. Dat schrijft De Telegraaf.

 Lees verder...   5 reacties
 

Big Brother leest uitgaande mail medewerkers massaal

27 mei 2008 - In veel grote bedrijven in de VS worden uitgaande e-mailberichten van medewerkers gelezen uit angst voor het lekken van gevoelige informatie. Ook blogs, online prikborden, mobiele apparaten en websites voor het delen van bestanden vormen een groot risico.

 Lees verder...   Reageer
 

Succes op het werk, pech in de liefde

26 mei 2008 - Leidinggevenden zijn minder gelukkig in de liefde dan hun werknemers. De eigenschappen die de managers op het werk van pas komen, maken het hen moeilijk in de liefde.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer heeft spijt van studiekeuze

26 mei 2008 - Bijna de helft van de werknemers in Nederland stelt, dat als hij de kans had, een heel andere studie zou hebben gekozen. Een op de vijf mensen zegt voor de verkeerde carrière te hebben gekozen.

 Lees verder...   Reageer
 

Solliciterende secretaresse flirt erop los

26 mei 2008 - Secretaresses liegen niet maar beoefenen wel de kunst van het zakelijk flirten tijdens hun sollicitatie. Dat blijkt uit onderzoek van StarJob the secretary network onder 1.622 secretaresses.

 Lees verder...   7 reacties
 

Nederlandse bedrijven hebben het niet op klokkenluiderregeling

26 mei 2008 -  Van de Nederlandse mkb-bedrijven heeft nog geen kwart een officiële klokkenluiderregeling of andere maatregelen om interne misstanden te kunnen melden. Nederland scoort daarmee zeer laag in vergelijking met andere landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ongelijke assurance-rapporten leiden tot verwarring

26 mei 2008 - De transparantie van de assurance-rapporten bij maatschappelijke verslagen kan veel beter. Door de grote inhoudelijke verschillen en het ontbreken van informatie ontstaat verwarring.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1145 1146 1147 1148 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10