zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Nieuw personeel moet wel wat kunnen!’

26 juni 2008 - Bedrijven zijn ontevreden over werkzoekenden. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland, zo schrijft Jacques de Vos op Business Compleet. Er zijn meer dan 400.000 werkzoekenden maar 80 procent van de ondernemers heeft grote moeite met het vinden van personeel.

 Lees verder...   5 reacties
 

Manager kan heel wat leren van straatkinderen

26 juni 2008 - "Managers kunnen goede lessen trekken uit de manier waarop de leider van de straatbende zijn groep in de hand houdt, met de leden communiceert en de concurrentie van andere bendes countert." Dat zegt Arnoud Raskin van Streetwize op Express.be.

 Lees verder...   7 reacties
 

Mobiel werken must voor Europeanen

25 juni 2008 - Slechts zeventien procent van de Europese bedrijven biedt alle medewerkers de mogelijkheid om dagelijks flexibel te werken. Dit terwijl 94 procent van de Europeanen dat wel degelijk zou willen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkende ouderen moeten niet te veel ‘ontzien’ worden

25 juni 2008 - De potentiële beroepsbevolking in Nederland vergrijst en ontgroent. Hierdoor zullen mensen tot op hogere leeftijd moeten blijven werken. Wat draagt er dan toe bij dat ouderen dit op competente wijze blijven doen? Zodanig dat ze een aanwinst blijven, in plaats van ‘een bron van zorg’ te worden?

 Lees verder...   Reageer
 

Slechte manager mag gewoon blijven

25 juni 2008 - Topmannen die ondermaats presteren hebben geen grotere kans om voortijdig te worden weggestuurd. Dat is de opvallende conclusie van het jaarlijkse onderzoek van Booz & Company naar directiewisselingen bij `s werelds grootste bedrijven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Stortvloed aan e-mail werkt verlammend

25 juni 2008 - Het toenemende e-mailverkeer heeft een verlammende uitwerking op werknemers. Ruim de helft van de beroepsbevolking klaagt door de bomen het bos niet meer te zien. Zeker na enkele vrije dagen wacht de meesten een berg ongeopende e-mails waar moeilijk doorheen te komen is.

 Lees verder...   3 reacties
 

'Twee weken wettelijk vaderverlof is helemaal niet nodig'

25 juni 2008 - Vier van de vijf ondernemers vinden dat mannelijke werknemers voldoende mogelijkheden hebben om vrij te nemen bij de geboorte van een kind. Van de ondernemers vindt 70 procent het voorstel voor een wettelijk recht op twee weken 'vaderverlof' dan ook een vorm van "overbodige regelgeving".

 Lees verder...   2 reacties
 

Westerse manager onderschat zijn Chinese collega

24 juni 2008 - China is misschien een ontwakende reus, maar Westerse managers kunnen zich nog steeds troosten met de wetenschap dat zij voorop lopen in innovatief denken, opleidingen en technische vaardigheden. Toch? Nee dus.

 Lees verder...   Reageer
 

Blackberry wint van iPhone dankzij e-mailverslaving manager

24 juni 2008 - De strijd tussen BlackBerry en iPhone is vooral de strijd tussen gebruiksgemak en communicatie. De iPhone heeft dan wel sex appeal, maar dit is nog niet genoeg voor  de neergang van de BlackBerry, integendeel. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   3 reacties
 

Direct contact met manager effectief tegen ziekteverzuim

24 juni 2008 - Leidinggevenden spelen een cruciale rol bij het terugdringen van verzuim. Dat blijkt na rondvraag bij een aantal grote verzuimverzekeraars, zo weet MD Weekly. De ziekmeldingsprocedure van de eigen medewerkers is bij die verzuimverzekeraars dan ook strak geregeld.

 Lees verder...   5 reacties
 

Nederlander zwemt in de vakantiedagen

24 juni 2008 - Nederlandse werknemers houden per jaar zeventien miljoen vakantiedagen over. Vooral starters nemen ze niet allemaal op uit angst voor reacties van collega's en de baas. Bovendien willen ze hun leidinggevende laten zien hoe hard ze werken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drie technieken om uw roi te berekenen en te verbeteren

24 juni 2008 - Slechts één op de vijf marketeers gebruikt meetmethoden als roi of net present value om het effect van zijn werk te berekenen. Ruim de helft geeft toe dat hun vaardigheden om dit effect te meten nog niet zo is ontwikkeld als het hoort te zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Toekomstige leiders: samenleving moet veranderen

23 juni 2008 - De toekomstige generatie leiders gaat de maatschappij van morgen vormgeven. Dit zal onder andere te maken hebben met een globaliserende wereld, waardoor inleving in andere culturen een essentiële eigenschap zal zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager gaat steeds minder op reis

23 juni 2008 - Vertragingen, gecancelde reizen, drukte op vliegvelden, snel stijgende kosten en tijdrovende controles: allemaal redenen waarom Amerikaanse en Britse managers zakenreizen steeds vaker (proberen te) vermijden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1138 1139 1140 1141 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10