zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financial valt nog steeds voor bonus en auto van de zaak

1 december 2008 - Ondanks de malaise in de banksector blijft de vraag naar financieel personeel hoog, net als de salarissen in deze sector, die zelfs licht stijgen. Het verschil wordt gemaakt door de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een bonus en een auto van de zaak staan op dat gebied bovenaan het verlanglijstje bij werknemers.

Dit blijkt uit de ‘Salary & Benefits Guide 2008-2009’ van Accountemps en Robert Half. Hoewel werknemers – zeker die van generatie Y – tegenwoordig vragen om meer flexibiliteit in hun functie blijkt uit het onderzoek dat een bonus en een auto van de zaak favoriet zijn als secundaire arbeidsvoorwaarden. In de praktijk kan echter lang niet iedere financiële professional hier aanspraak op maken. Bij nog niet de helft maakt een bonus deel uit van een beloningspakket. De groep die recht heeft op een auto van de zaak is met vijftien procent nog veel kleiner. Hoe sterk financials hechten aan een bonus of een auto van de zaak blijkt tevens uit het feit dat zij met deze voorwaarden te verleiden zijn tot een andere baan. Ook een toelage voor een studie/opleiding, extra vakantiedagen en flexibele uren zijn populair. Salarisstijging

Terwijl de banksector momenteel onder vuur ligt en onderhevig is aan veranderingen blijft er een behoefte aan financieel (back-office) personeel. Dit maakt dat de salarissen allerminst dalen en zelfs nog steeds licht stijgen. Momenteel is er binnen de banking wereld vooral vraag naar accountants, controllers en internal auditors om plannen rond effectiviteit te identificeren en uit te voeren. Op de lange termijn verwachten we ook meer vraag naar specialisten rond compliance en risk management om banken beter in te dekken tegen soortgelijke recente risico’s. 

Tevreden

Financiële professionals zijn over het algemeen tevreden met de beloning die zij voor hun werk krijgen. De overgrote meerderheid is er de afgelopen twee jaar qua salaris op vooruitgegaan. Een eventuele stijging is niet van invloed op de tevredenheid. Bijna veertig procent van de financials die nu meer verdient is desondanks ontevreden. Ook het soort werk of functie, noch het secundaire arbeidsvoorwaardenpakket zorgt niet voor meer tevredenheid. Onder de financials met een auto van de zaak, bijvoorbeeld, is de groep die tevreden is praktisch even groot als de groep die een betere beloning wenst. 

Salarisoverzicht

De grootste verdieners zijn de CFO’s, de controllers en de head of internal auditors (respectievelijk meer dan 150.000, meer dan 120.000 en meer dan 115.000 euro bij meer dan vijftien jaar werkervaring. Dit is al jaren een onveranderd rijtje koplopers.
Bij de financiële administratie is de Finance/Accounting Manager gedurende zijn hele carrière de medewerker die het meest verdient. Dit salaris loopt min of meer gelijk aan dat van een Credit Manager. Een (senior) manager op Accountancy gaat na tien jaar langzaam richting een salaris van een ton met een gemiddelde van tussen de 65.000 en 95.000 euro.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese financial verhuist graag voor nieuwe baan
 Financials kiezen vrijheid
 Geldbonus motiveert het meest
 Geld laat topmanager echt harder lopen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10