zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financial valt nog steeds voor bonus en auto van de zaak

1 december 2008 - Ondanks de malaise in de banksector blijft de vraag naar financieel personeel hoog, net als de salarissen in deze sector, die zelfs licht stijgen. Het verschil wordt gemaakt door de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een bonus en een auto van de zaak staan op dat gebied bovenaan het verlanglijstje bij werknemers.

Dit blijkt uit de ‘Salary & Benefits Guide 2008-2009’ van Accountemps en Robert Half. Hoewel werknemers – zeker die van generatie Y – tegenwoordig vragen om meer flexibiliteit in hun functie blijkt uit het onderzoek dat een bonus en een auto van de zaak favoriet zijn als secundaire arbeidsvoorwaarden. In de praktijk kan echter lang niet iedere financiële professional hier aanspraak op maken. Bij nog niet de helft maakt een bonus deel uit van een beloningspakket. De groep die recht heeft op een auto van de zaak is met vijftien procent nog veel kleiner. Hoe sterk financials hechten aan een bonus of een auto van de zaak blijkt tevens uit het feit dat zij met deze voorwaarden te verleiden zijn tot een andere baan. Ook een toelage voor een studie/opleiding, extra vakantiedagen en flexibele uren zijn populair. Salarisstijging

Terwijl de banksector momenteel onder vuur ligt en onderhevig is aan veranderingen blijft er een behoefte aan financieel (back-office) personeel. Dit maakt dat de salarissen allerminst dalen en zelfs nog steeds licht stijgen. Momenteel is er binnen de banking wereld vooral vraag naar accountants, controllers en internal auditors om plannen rond effectiviteit te identificeren en uit te voeren. Op de lange termijn verwachten we ook meer vraag naar specialisten rond compliance en risk management om banken beter in te dekken tegen soortgelijke recente risico’s. 

Tevreden

Financiële professionals zijn over het algemeen tevreden met de beloning die zij voor hun werk krijgen. De overgrote meerderheid is er de afgelopen twee jaar qua salaris op vooruitgegaan. Een eventuele stijging is niet van invloed op de tevredenheid. Bijna veertig procent van de financials die nu meer verdient is desondanks ontevreden. Ook het soort werk of functie, noch het secundaire arbeidsvoorwaardenpakket zorgt niet voor meer tevredenheid. Onder de financials met een auto van de zaak, bijvoorbeeld, is de groep die tevreden is praktisch even groot als de groep die een betere beloning wenst. 

Salarisoverzicht

De grootste verdieners zijn de CFO’s, de controllers en de head of internal auditors (respectievelijk meer dan 150.000, meer dan 120.000 en meer dan 115.000 euro bij meer dan vijftien jaar werkervaring. Dit is al jaren een onveranderd rijtje koplopers.
Bij de financiële administratie is de Finance/Accounting Manager gedurende zijn hele carrière de medewerker die het meest verdient. Dit salaris loopt min of meer gelijk aan dat van een Credit Manager. Een (senior) manager op Accountancy gaat na tien jaar langzaam richting een salaris van een ton met een gemiddelde van tussen de 65.000 en 95.000 euro.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 De opmars van de strategische HR business partner
 Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP
 Bijna helft logistieke medewerkers niet klaar voor toekomst
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese financial verhuist graag voor nieuwe baan
 Financials kiezen vrijheid
 Geldbonus motiveert het meest
 Geld laat topmanager echt harder lopen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP (1) 
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Bedrijven lopen talent mis door taalgebruik in vacatures
Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
Klant niet op één bij CFO
meer top 10