zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips voor het vinden van een nieuwe baan

28 januari 2009 - Heeft u moeite met het vinden van een nieuwe baan? Misschien is uw strategie niet goed op werkgevers afgestemd. Toch heeft, volgens een nieuwe enquête van CareerBuilder.nl, 33 procent van de werkgevers het afgelopen jaar het aantal plaatsen waar zij kandidaten zoeken uitgebreid.

In de hoop sneller nieuw talent binnen te halen zegt negentien procent van de werkgevers de tijd tussen de eerste ontmoeting en het uiteindelijke aanbod te hebben verkort, en heeft negen procent de sollicitatieprocedure vereenvoudigd. "Werkgevers in heel Nederland zullen in 2009 voorzichtiger omspringen met hun wervingsplannen maar wel nieuwe banen blijven genereren," aldus Wouter Goede, directeur van CareerBuilder.nl. "Ook al worden er door de economische onzekerheid minder mensen dan voorheen aangenomen, werkgevers blijven behoefte houden aan gekwalificeerde arbeidskrachten om hun onderneming draaiende te houden. Het beste advies voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe betrekking, is te profiteren van de vele beschikbare wervingsinstrumenten, zodat zij eerder in het oog springen bij werkgevers en uiteindelijk een nieuwe baan in de wacht kunnen slepen." Vier tips

Goede geeft de volgende tips om de kans op het vinden van die fantastische nieuwe baan te vergroten: 

1. Ga nu online

34 procent van de werkgevers zegt dat algemene banensites een van de beste methoden was voor het vinden van gekwalificeerde kandidaten. Onderzoek de mogelijkheden van algemene vacaturesites, meer specialistische sites en lokale vacaturesites, en plaats uw cv op zo veel mogelijk sites die u bij uw zoektocht behulpzaam kunnen zijn. Maak ook gebruik van de functies die de verschillende sites bieden voor het vergroten van uw zichtbaarheid. 

2. Ga netwerken

Of het nu het deelnemen aan een online sociaal netwerk is, het bijwonen van een professionele netwerkbijeenkomst of alleen maar het vertellen aan uw familie en vrienden dat u op zoek bent naar een nieuwe baan, 36 procent van de werkgevers is erin geslaagd nieuwe kandidaten te vinden op basis van referenties. Op online sociale netwerksites kunt u zeer goed mogelijke vacatures opsporen maar let er wel op dat u een positief beeld van uzelf schetst. 

3. Leg uw oor te luisteren bij uw huidige werkgever

Zeventien proces van de personeelsmanagers zegt dat ze er zeer goed in zijn geslaagd nieuwe kandidaten te vinden in hun interne bestand. Als er bij uw bedrijf een functie vrijkomt waarop u wilt solliciteren, schroom dan niet een afspraak de maken met de HR-afdeling. 

4. Schakel professionele hulp in

De beste manier om een wervingsexpert of arbeidsbemiddelingsbureau te vinden die bij u past, is door navraag te doen in uw professionele netwerk. Neem ook contact op met de plaatselijke branchevereniging.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander ziet sollicitatiegesprek als flirt
 Hoogopgeleide werkzoekende niet bang voor crisis
 Werkgever moet personeel helpen bij vinden van een nieuwe baan
 Tevreden werknemer toch op zoek naar nieuwe baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10