zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ideale baan blijft een mooi streven

16 februari 2009 - Slechts één op de tien werknemers in Europa en Verenigde Staten is van mening op dit moment de perfecte baan te hebben, terwijl vijftien procent niet eens gelooft dat hun perfecte baan bestaat. Driekwart hoopt de perfecte baan wel te vinden in de toekomst.


Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Monster onder bijna 50.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten. Nederlandse werknemers scoren gemiddeld hoger dan gemiddeld wanneer gevraagd wordt naar hun loopbaanvooruitzichten. Ruim driekwart koestert de hoop dat de perfecte baan bestaat. Alleen de Spaanse werknemer scoort met 88 procent hoger. Gevolgd door de België en de Verenigde Staten respectievelijk met 85 en 75 procent. Duitse werknemers waren het meest negatief gestemd over hun loopbaanvooruitzichten: 31 procent van de respondenten gaf aan niet te geloven dat hun perfecte baan bestond. Frankrijk volgde met 27 procent. 



Actief op zoek

"Als gevolg van de economische terugval worden mensen bedachtzamer ten aanzien van hun werk en toekomstige loopbaantraject," aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. "Volgens deze enquête heeft echter meer dan tweederde van alle werknemers goede hoop dat hun perfecte baan bestaat. Mochten ze slecht nieuws over hun huidige functie te horen krijgen, dan zouden zij juist van deze gelegenheid gebruik moeten maken om actief naar hun ideale baan op zoek te gaan en na te gaan hoe ze die kunnen krijgen. Dat kan door bijvoorbeeld cursussen te volgen, hun CV te optimaliseren of hun sollicitatievaardigheden te verbeteren." 

Perfecte baan
Monsterboard.nl is er van overtuigd dat iedereen zijn of haar perfecte baan kan vinden. Krieger, "Wij willen mensen inspireren het maximale uit hun werk en leven te halen en te gaan voor die baan die bij ze past omdat het leven daarvan beter wordt. Heel direct gezegd: als je werk goed is, is je leven dat ook. Wij willen mensen helpen om er wel in te geloven en het waar te maken. De perfecte baan is natuurlijk voor iedereen verschillend, wij verstaan onder een perfecte baan een baan die bij je past, waar je je capaciteiten en talenten ten volle kan benutten".

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werksfeer belangrijkste reden om van baan te veranderen
 Hoogopgeleide werkzoekende niet bang voor crisis
 Gebrek aan uitdaging maakt hoog opgeleide ongelukkig
 Droombaan? Graag maar niet ten koste van alles
 
 
reacties
 
Gert Pasman  |   | 
26-02-2009
 | 
11:55 uur
Wat een perfect praatje van monsterboard, maar zij helpen alleen maar vacatures te vervullen! Nu ineens willen ze de lezer doen geloven, dat zij je helpen naar jouw ideale baan. Ha Ha wat een mop. Nu de vacatures gaan opdrogen, gaan ze ineens op een andere toer, wel slim maar niet echt geloofwaardig.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10