zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bestuurders missen balans tussen regulering en ondernemersvrijheid

28 april 2009 - 84 procent van de bestuurders stelt dat de invloed van regelgeving op hun bedrijfsactiviteiten groot is. Overregulering zorgt voor verminderde ondernemingszin (40 procent) en toenemende juridisering (58 procent). De extra administratieve lastendruk levert meer kosten en onnodig tijdverlies op.

 Lees verder...   1 reactie
 

Slimme manager is op herstel voorbereid

28 april 2009 - De economische misère is zeker nog niet ten einde, maar steeds meer deskundigen zijn voorzichtig positief. Hoog tijd voor managers om weer vooruit te gaan kijken, hun manier van denken aan te passen en zich te buigen over wat nodig is voor het aanstaande herstel. Zelfs als dat nog een half jaar op zich laat wachten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes tips om het beste uit uw ontslag te halen

28 april 2009 - Er worden nogal wat mensen getroffen door fusies, overnames, reorganisaties of uitbestedingen. Krijgt u uw ontslag, dan wil dat echter niet zeggen dat er geen mogelijkheden liggen om daar – samen met uw oude werkgever – het beste van de maken. Monsterboard zet een aantal manieren op een rij.

 Lees verder...   4 reacties
 

Afzet bedrijfsleven daalt met 4,75 procent

27 april 2009 - De afzet van het Nederlandse bedrijfsleven neemt in 2009 met 4,75 procent af. Dit komt vooral door een sterke daling van de export. Hierbij neemt de afzet van het MKB met 4,25 procent minder sterk af, dan het grootbedrijf (5,0 procent). Door de afzetdalingen zal ook de werkgelegenheid flink afnemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Advisering rondom bedrijfsopvolging kan veel beter

27 april 2009 - 90 procent van kleine ondernemers ondervindt problemen bij het overdragen/beëindigen van hun bedrijf. Waar grote bedrijven meerdere adviseurs in kunnen schakelen, in zowel voorbereiding, onderhandeling als financiële afwikkeling, schakelen kleine ondernemers vooral adviseurs in die alleen in de voorbereiding actief zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

ING-topman biedt excuses aan

27 april 2009 - In het televisieprogramma Zembla zei ING-bestuurder Timmermans dat hij zich verantwoordelijk voelt voor het verloren vertrouwen van klanten in banken. Timmermans ontkent echter dat de bankwereld medeverantwoordelijk is voor de kredietcrisis.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijftien fouten die u niet moet maken in crisistijd

27 april 2009 - Leidinggeven aan een groep is nooit eenvoudig, maar tijdens economische onzekerheid is dit een nog grotere uitdaging. Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers gemotiveerd blijven terwijl ze wellicht steeds minder beloningen krijgen? Hoe bereidt u zich voor op de opleving? En als die komt, beschikt u dan over het benodigde talent?

 Lees verder...   1 reactie
 

55-plusser kan nieuwe baan vergeten

27 april 2009 - Oudere mensen die werkloos raken hebben 'geen schijn van kans op de Nederlandse arbeidsmarkt'. Het Centraal Planbureau berekende dat de kans voor 55-plussers om een baan te vinden maar drie procent is. Wie ouder is dan 60, heeft nog maar één procent kans. Dat schrijft RTL Z.

 Lees verder...   24 reacties
 

Topmanager denkt er weer aan mensen aan te nemen

24 april 2009 - Economen en politici zijn nog niet overtuigd, maar directeuren en managers lijken er steeds zekerder van te zijn dat het dieptepunt van de recessie voorbij is. Uit onderzoek van Watson Wyatt blijkt dan ook dat de ergste ontslagen en bezuinigingen op personeelskosten voorbij zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis of niet: we blijven overwerken

24 april 2009 - Ondanks de economische crisis wordt er in Nederland meer overgewerkt dan vorig jaar. Negen van de tien werkenden maken dit jaar overuren, vorig jaar waren dat er nog acht op de tien. Dit blijkt uit een enquête van FNV Bondgenoten, zo weet Zibb. Gemiddeld werken de respondenten 5,5 uur per week over.

 Lees verder...   Reageer
 

Onderzoek naar oud-topman Rochdale

24 april 2009 - Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam is een grootschalig' onderzoek gestart naar mogelijke corruptie door de ontslagen directeur Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale. Wegens vermeend wangedrag ontsloeg de raad van commissarissen de directeur begin februari. Dat schrijft Nu.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Ambtenaar is tevreden werknemer

24 april 2009 - Werknemers in overheidsdienst zijn tevreden over hun baan. Ze hebben voldoende vrijheid bij het invullen van hun taken en krijgen de ruimte om kwalitatief goed werk af te leveren. Ambtenaren halen daarnaast veel voldoening uit hun werk en oordelen positief over hun collega’s.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager verspilt vijf uur per week aan vergaderingen plannen

24 april 2009 - Managers en administratief personeel zijn een achtste van hun werkweek kwijt aan het plannen van (telefonische) vergaderingen. Dat blijkt uit onderzoek van Doodle. Doodle zegt dat werknemers hun ‘vrijdagmiddag kunnen terugwinnen’ en dat bedrijven kosten kunnen besparen door vergaderingen slimmer te plannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Breekt vergaderen op afstand definitief door? (video)

23 april 2009 - Volgens een aantal deskundigen breekt vergaderen op afstand dit jaar door. Het bespaart kosten, reistijd en is nog goed voor het milieu ook. Er komt steeds geavanceerdere apparatuur beschikbaar. Maar ook goedkopere of zelfs gratis alternatieven bieden mogelijkheden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1068 1069 1070 1071 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10