zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Onzichtbare discriminatie’ verhoogt glazen plafond

4 mei 2009 - Bedrijven hebben hun mond vol over gelijke kansen voor mannen en vrouwen, maar nog steeds krijgen mannen meer en eerder coaching dan vrouwen. Ook krijgen mannen sneller de kans om een internationale managementpositie op zich te nemen en krijgen ze meer begeleiding na een promotie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier beestachtige managementstijlen – en hoe u uzelf in toom houdt

4 mei 2009 - Om te voorkomen dat u verandert in een nachtmerrie voor uw medewerkers hoeft u volgens Richard Maun, schrijver van ‘My Boss is a B@$T@*D’, alleen maar de meest extreme managementstijlen te kennen en vervolgens precies het tegenovergestelde te doen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Angst voor pandemie verlamt bedrijfsleven nu al

1 mei 2009 - Alsof de economische crisis hen al niet genoeg hoofdbrekens bezorgt, krijgen managers nu ook nog eens te maken met een gezondheidscrisis. Ongeacht of de griep nu wel of niet uitdraait op een pandemie. Zelfs de angst ervoor kan namelijk een verlammend effect hebben op het zakenleven.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werk wordt vooral gezocht onder werktijd

1 mei 2009 - Ruim 82 procent van alle werkzoekenden (met een baan) zoekt zijn nieuwe baan tijdens werktijd. Dit gebeurt hoofdzakelijk doordeweeks met een piek op de maandag en dinsdagochtend. Dat blijkt uit recent onderzoek van de online vacaturebank Vacaturerunner.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Internationale ervaring maakt creatief

1 mei 2009 - Het is allang bekend dat internationale ervaring een snelle manier is om carrière te maken. Op deze manier doen managers waardevolle ervaring op, leren ze nieuwe culturen en manieren van werken kennen, en krijgen ze een internationaal perspectief op zaken doen. Nu blijkt dat internationale ervaring mensen bovendien creatiever maakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Generatie Y voelt zich ver verheven boven de rest

1 mei 2009 - Zelfs tijdens het dieptepunt van een recessie, kunnen mensen kwaad worden dat hun talenten over het hoofd gezien worden en vinden dat ze een promotie of salarisverhoging verdienen. Dat blijkt met name te gelden voor Generatie Y.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien dingen die u niet moet doen tijdens een presentatie

1 mei 2009 - Van presentaties kan veel afhangen. U kunt er een nieuwe klant mee binnenhalen, een uitdagend project mee in de wacht slepen of er een promotie aan overhouden. Redenen te meer om niet een van de tien veelgemaakte presentatiefouten te maken! 6Minutes.be zet ze op een rij.

 Lees verder...   5 reacties
 

Bedrijfsleven past voor rol als incassobureau

29 april 2009 - Werkgevers inzetten als een goedkoop incassobureau voor het innen van achterstallige zorgpremies is onaanvaardbaar, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Vaste Commissie Volksgezondheid van de Eerste Kamer.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechtnieuwsgesprek bezorgt manager maagzweer

29 april 2009 - Net zoals een generaal in oorlogstijd afstand houdt van rekruten (ze kunnen immers over twee dagen dood zijn), zie je dat veel managers immuun worden voor het trauma van ontslagen medewerkers. Zo’n kil en hard managementteam is misschien dé oplossing tijdens een recessie, maar niet op de lange termijn.

 Lees verder...   4 reacties
 

ICT arbeidsmarkt stort in

29 april 2009 - Het sentiment in de ICT-branche is de afgelopen anderhalve maand aanzienlijk verslechterd. Werd tot dusverre vooral de inzet van extern ICT-personeel getroffen door de economische crisis, nu lijken ook ICT'ers met een vast dienstverband de pijn te gaan voelen.

 Lees verder...   13 reacties
 

Dag van de Arbeid leeft niet in Nederland

29 april 2009 - De Dag van de Arbeid - een internationale feestdag die jaarlijks op 1 mei wordt gevierd - is voor de meeste werkende Nederlanders geen speciale dag. De meerderheid weet niet precies waar deze feestdag voor staat en is van plan gewoon te gaan werken.

 Lees verder...   8 reacties
 

FNV wil maximumsalaris voor ING-top

29 april 2009 - ING moet een maximum invoeren voor de beloning voor de top. Dat zegt vakbond FNV Bondgenoten op Nu.nl. De vakbond stelt dat bestuurders niet meer dan twintig keer zo veel zouden mogen verdienen als de laagstbetaalde werknemer.

 Lees verder...   1 reactie
 

Beter beheer geldstromen scheelt miljoenen

28 april 2009 - Dalende omzetten en onzekere toegang tot kredieten definiëren de huidige economie. Hierdoor wordt liquiditeitsplanning cruciaal voor de zakelijke markt. Volgens experts bij Open Text Corporation moeten organisaties er zeker van zijn dat zij de volledige controle hebben over hun geldstromen. Alleen dan kunnen zij kosten verlagen.

 Lees verder...   Reageer
 

Banken moeten intern orde op zaken stellen om vertrouwen terug te winnen

28 april 2009 - Het vertrouwen in de Nederlandse financiële sector is dramatisch laag. Gemiddeld scoort de sector een 4,9. Enige uitzondering is de Rabobank, die een 7,1 scoort. De banken zullen eerst zichtbaar intern orde op zaken moeten stellen voordat ze weer over kunnen tot de orde van de dag en het vertrouwen kunnen herwinnen van hun klanten.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1067 1068 1069 1070 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10