zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer prefereert opleiding boven loonsverhoging- voor nu

27 oktober 2009 - Een onderzoek van Stepstone onder bijna 20.000 hoogopgeleiden Europeanen toont aan dat 42 procent van hen op dit moment liever een opleiding of training volgt dan dat ze salarisverhoging ontvangen. 45 procent wil een opleiding wel als vervanging zien van een salarisverhoging ten tijde van crisis, maar daarna niet meer.

Slechts dertien procent van de respondenten geeft aan dat er niet over te praten valt en dat ze nu, crisis of niet, gewoon meer salaris willen. Het online onderzoek vertoonde nogal wat verschillende uitkomsten voor de diverse landen. Zo zijn de Duitse werknemers het meest flexibel met maar negen procent die aangeeft alleen voor het salaris te gaan. De Belgen en de Zweden zijn met 23 en 25 procent het meest standvastig over hun salariswensen. En de Nederlanders? Die hebben deze keer niet meegedaan aan het onderzoek, dus dat blijft een grote vraag. Nieuwe kansen
" Door het ontwikkelen van hun opleidingsprogramma’s creëren bedrijven nu een win-win situatie voor hun medewerkers en voor het bedrijf zelf," Zegt Gijs Bos, directeur StepStone Nederland. "In een tijd waar er minder ruimte is voor harde euro’s in salarisverhogingen, kunnen ze echt iets waardevols bieden aan hun personeel. Een opleiding of training kan een medewerker op de korte of langere termijn nieuwe carrièrekansen bieden. Het bedrijf vergroot het talent en de mogelijkheden binnen haar organisatie, zonder daar onbetaalbare loonsverhogingen tegenover te moeten zetten."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verschillende generaties willen verschillende beloningen
 Goede manager blijft schaars – zes tips om hem beter op te leiden
 Werknemer kiest opleiding als wapen tegen ontslag
 Coach uw team de recessie door
 
 
reacties
 
Sonja van der Eyk  |   | 
27-10-2009
 | 
09:40 uur
Dat is nu precies de reden waarom Robert Half bij het aannemen van een tijdelijke of vaste financiële medewerker het bedrijf een financiële in-house training aanbiedt voor het hele financiële team. Op deze manier genieten collega's dubbel van het feit dat zij er een nieuwe collega bij hebben. Door krimpende opleidingsbudgetten schiet training er vaak bij in en nu vangt het bedrijf twee vliegen in één klap.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10