zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Test online hoe u overkomt op anderen

18 december 2009 - Wat vindt u van anderen en…. wat vinden ze van u? Handig om te weten als u gaat solliciteren, een blind date hebt, of gewoon zomaar. Mensen hebben namelijk binnen een minuut al een beeld van iemand en dat beeld blijkt aardig te kloppen. Vanaf vandaag kunt u hier ontdekken wat uw eerste indruk is.

De website is opgezet door Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is zij auteur van het boek De eerste indruk. Vonk: "De site is primair voor banen- en carrièrejagers die willen weten hoe ze overkomen in een eerste gesprek. Maar u kunt dit soort interessante informatie natuurlijk ook goed gebruiken als u een internetdater bent of gewoon voor de lol. Ook kunt u zien of het beeld dat u van iemand hebt overeenkomt met wat anderen vinden." 



Anonimiteit

Op de website kunnen mensen testen welke indruk ze in de eerste halve minuut maken op anderen. Daarvoor moeten ze een kort filmpje van zichzelf plaatsen. De video’s worden door andere bezoekers beoordeeld op persoonlijkheidskenmerken die bij eerste indrukken vaak worden gebruikt en die vaak kloppen zoals extravert, verlegen, warm en intelligent.
Als twintig mensen hun oordeel over iemand hebben gegeven, krijgt die persoon via de email een overzicht van de resultaten. Alles gebeurt volledig anoniem. Deelnemers kunnen niet op naam gevonden worden via Google. Het resultaat ziet alleen de persoon zelf en degenen die de video hebben beoordeeld. 

Recent onderzoek

Het idee voor de website is gebaseerd op recent onderzoek waaruit blijkt dat mensen al binnen een halve minuut een redelijk beeld van iemand hebben op basis van uiterlijk en lichaamstaal. Vonk: "Hoe u beweegt, kijkt, praat, dat gaat allemaal vanzelf. Het is heel subtiel en moeilijk om bewust te sturen. Daarmee laat u dus iets van uzelf zien dat u vaak juist zelf helemaal niet zo goed in beeld hebt. Anderen pakken dat intuïtief op en kunnen u daardoor waardevolle informatie over uzelf geven."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht tips om op tijd en ontspannen op uw sollicitatie te komen
 Eerste indruk is ook bepalend in e-mailmarketing
 Vijf tips voor een goede eerste indruk
 Pak die nieuwe baan met beide handen aan - letterlijk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10