zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuw boekje geeft inzicht in eerste loonstrook

28 januari 2010 - De eerste loonstrook van 2010 is deze maand bij miljoenen Nederlanders op de mat gevallen. De meeste werknemers die geen loonsverhoging hebben gekregen, zijn er netto iets op achteruitgegaan, blijkt uit berekeningen van ADP. Dit komt met name door een hogere loonheffing. Voor veel Nederlanders is het niet duidelijk hoe alle inhoudingen precies worden berekend en waar deze voor staan.

 Lees verder...   Reageer
 

28 mogelijke kritiekpunten van uw medewerkers

28 januari 2010 - Niemand is perfect. Ook u niet. Elke manager maakt wel eens een fout. Als we uw ondergeschikten zouden vragen hoe u presteert als leider, aan welke fouten denkt u dan dat zij u schuldig achten? BusinessWeek zet 28 mogelijke punten van kritiek op een rij. Komen een of meerdere u bekend voor?

 Lees verder...   2 reacties
 

PwC: Bestuursvoorzitters positief over omzet

28 januari 2010 - Het vertrouwen van de Nederlandse bestuursvoorzitters in omzet- en economische groei is substantieel gestegen ten opzichte van vorig jaar, en loopt in de pas met die van hun internationale collega's. 80 procent van de Nederlandse en 81 procent van alle ondervraagde CEO's verwacht omzetgroei te realiseren de komende twaalf maanden.

 Lees verder...   Reageer
 

Goed verandermanagement is de basis van succes

28 januari 2010 - Veranderingen door kunnen voeren is een van de belangrijkste factoren die bepalen of een onderneming financieel en strategisch goed preseeert. Dat komt naar voren uit de jaarlijkse Management Agenda van het Britse Roffey Park. Het onderzoeksinstituut ziet een duidelijke relatie tussen hoe bedrijven omgaan met verandermanagement en hun innovativiteit en flexibiliteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Familiebedrijven zijn opvallend succesvol

27 januari 2010 - Ruim tweederde van de Nederlandse bedrijven met personeel (69 procent) blijkt een familiebedrijf te zijn. Dat percentage is veel hoger dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Family business in the Netherlands. Characteristics and success factors’ van het Nyenrode Center for Entrepreneurship dat is aangeboden aan de Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zorgeloze ondernemer slecht verzekerd

27 januari 2010 - 51 Procent van de Nederlandse ondernemers verwacht door de economische omstandigheden minder pensioen te krijgen. 54 procent bouwt op dit moment zelfs een te klein pensioen op om van rond te komen, of heeft helemaal geen pensioen. Bijna de helft van de ondernemers is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Desondanks ziet de ondernemer de toekomst met vertrouwen tegemoet.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer is weer op banenjacht

27 januari 2010 - Er komt weer meer beweging op de arbeidsmarkt. Het aantal werknemers dat van baan is gewisseld in het afgelopen jaar is gestegen. Daarnaast geeft een kwart van de werkenden aan te verwachten binnen een jaar een andere baan te hebben. Ook het percentage actieve baanzoekers zit in de lift.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijfsleven wil over op Persoonsgebonden Mobiliteitsbudget

27 januari 2010 - Om beter het hoofd te bieden aan de veranderende mobiliteitswensen van de medewerkers, maar ook om meer grip te krijgen op de algehele vervoerskosten, wil ruim 80 procent van de Nederlandse bedrijven in de toekomst overschakelen op Persoonsgebonden Mobiliteitsbudgetten, ook wel maatwerkmobiliteit genoemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips om uw status op de werkvloer te verhogen – en uw baan te houden

27 januari 2010 - De werkvloer is een van de belangrijkste statusplekken in onze maatschappij. Wanneer u uw status op de werkvloer op de juiste manier beheerst, kunt u uw positie op de werkvloer verbeteren en vergroot u uw kansen om uw baan te behouden. Dit stelt Richard van Berkel, auteur van het boek ‘Status’.

 Lees verder...   1 reactie
 

Organisatie moet project durven staken

26 januari 2010 - De praktijk toont aan dat organisaties vaker het lef en verstand moeten opbrengen om een project in een vroeg stadium te beëindigen. Dat dit zo zelden gebeurt heeft een waaier aan oorzaken. Zo wordt het vroegtijdig staken van een project geassocieerd met een mislukking, en zijn er emotionele en praktische reden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Fulltime baan kan ook parttime

26 januari 2010 - 74 procent van de parttimers vindt dat hun laatste fulltime baan ook parttime ingevuld had kunnen worden. Dit blijkt uit het recent uitgevoerd Nationaal Parttime Onderzoek dat Parttimecarrière.nl hield onder 744 hoger opgeleide parttimers.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien gladde verkooptrucs

26 januari 2010 - Kent u hem nog? Blake uit de film Glengarry Glen Ross? De gladde verkoper met zijn achterovergekamde haar en peperdure horloge die zijn team uitgebluste makelaars ophitst om maar vooral te verkopen. Forbes presenteert tien gladde verkooptrucs om die deal inderdaad te sluiten.

 Lees verder...   17 reacties
 

'Bonussen moeten ingeperkt en verduurzaamd'

26 januari 2010 - Bonussen bij banken moeten worden ingeperkt en duurzaam worden gemaakt. Dat zeiden Kamerleden Paul Kalma (PvdA) en Kees Vendrik (GroenLinks) in reactie op een expertpanel tijdens het symposium 'Banken anno 2010: van crisis naar duurzaamheid?'

 Lees verder...   Reageer
 

Verzet tegen kilometerheffing groeit

26 januari 2010 - Op het moment dat de ANWB de meningen over de kilometerheffing onder haar leden peilt, blijkt uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek 2010 dat minister Eurlings spannende tijden tegemoet gaat. Uit dit onderzoek naar de Nederlandse automobilist van mobiliteitsplatform www.eileen.nl komt naar voren dat het verzet tegen kilometerheffing groeit.

 Lees verder...   18 reacties
 
< vorige 1000 1001 1002 1003 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10