zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuw boekje geeft inzicht in eerste loonstrook

28 januari 2010 - De eerste loonstrook van 2010 is deze maand bij miljoenen Nederlanders op de mat gevallen. De meeste werknemers die geen loonsverhoging hebben gekregen, zijn er netto iets op achteruitgegaan, blijkt uit berekeningen van ADP. Dit komt met name door een hogere loonheffing. Voor veel Nederlanders is het niet duidelijk hoe alle inhoudingen precies worden berekend en waar deze voor staan.

Om hen inzicht te bieden in hun inkomen, geeft ADP voor de vijfde keer het boekje Inzicht in Inkomen uit. Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met het NIBUD en geeft uitleg over alle facetten van het loonstrookje. Begrippen als ‘Bijdrage ZVW WG’ en ‘Loon SV’ worden niet alleen uitgelegd, het boekje geeft ook inzicht in hoe deze bedragen tot stand komen. Verder biedt het boekje een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in wet- en regelgeving ten opzichte van vorig jaar. Ook worden er tips gegeven over belastingvoordelen en omgaan met geld. In 2010 wordt bijvoorbeeld geen Wegenbelasting, BPM of bijtelling betaald voor elektrische auto’s met 0 procent CO2-uitstoot. Met praktische voorbeelden worden de gevolgen van ingewikkelde wet- en regelgeving uitgelegd. Koopkracht daalt

"Wanneer we loonsverhogingen buiten beschouwing laten, gaat in 2010 vrijwel iedereen er in nettoloon iets op achteruit. Bovendien daalt de koopkracht dit jaar," zegt Dik van Leeuwerden, manager van het Kenniscentrum Wet- en Regelgeving bij ADP. "Een goed begrip van verschillende belastingen en overige wet- en regelgeving rond de primaire, maar ook secundaire arbeidsvoorwaarden, kan het netto besteedbaar inkomen van werknemers behoorlijk verbeteren."
Naast het boekje, heeft ADP Nederland ook een flash-presentatie ontwikkeld die uitleg geeft over alle onderdelen van de nieuwe loonstrook. Deze is hier gratis te downloaden. 

Over Inzicht in Inkomen

Klanten van ADP kunnen het boekje bestellen via de portal ADP Online. Daarnaast is het boekje vanaf februari verkrijgbaar bij onder andere Bol.com voor een adviesprijs van € 6,95.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lager nettoloon in 2010
 Loonstrookje is abacadabra voor Nederlanders
 Eerste loonstrook van 2009 bevat vele nieuwe elementen
 Vereenvoudiging loonstrookje bespaart miljoenen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10