zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

In acht stappen naar spiritueel leiderschap

Vertaalbureau Engels   |    |  1 oktober 2017
Reactie: Leiding geven vanuit je wezen - vanuit de wil te groeien. Dan gaat het zonder dwang en willen mensen vanzelf meewerken.
 

Zes tips om de betrouwbaarheid van incassobureaus te controleren

Nick   |    |  30 september 2017
Reactie: Bedankt voor dit artikel. Erg nuttig om dit te lezen.Het probleem is al een tijdje bij mij bekend. Hierdoor weet ik hoe ik het aan kan pakken.
 

Automobilist weet weinig over zijn autoverzekering

Uitvaartverzekering Pagina   |    |  29 september 2017
Reactie: Nederlands zijn (te) goed verzekerd, maar hieruit blijkt maar weer dat ze vaak niet weten wat ze exact hebben afgesloten. Bepaal eerst altijd je wensen en behoefte en ga dan pas vergelijken en laat je vooral goed informeren door de verzekeraars zelf.
 

Ben ik te empatisch?

V.C.L.M. Docters van Leeuwen   |    |  28 september 2017
Reactie: Zeker goed gedaan! Ik sluit me bij Ellen aan.

Ga inderdaad met jouw leidinggevende in gesprek (als je dat al niet gedaan hebt). Het gaat om de interpretatie. Je geeft zelf aan 'erg betrokken' te zijn. Misschien dat jouw leidinggevende juist bezorgd is dat jij je teveel op anderen richt, i.p.v. ook jouw eigen gezonde grenzen in de gaten te houden. Wat overigens altijd een uitdaging is als je te maken hebt met ingrijpende gebeurtenissen als overlijden en ziektes.Nu wordt het op voorhand negatief uitgelegd, maar dat hoeft niet.

Succes.
 

Salaris niet belangrijkste reden om van baan te wisselen

Internet en tv   |    |  27 september 2017
Reactie: Dit is een trend die je steeds vaker ziet. Wanneer het werk leuk is vinden mensen de beloning minder relevant.
 

Duurzaamheid op het werk loopt flink achter

forskolinfuel-reviews   |    |  27 september 2017
Reactie: Het beheren van een portefeuille van een gepensioneerde kan moeilijk zijn, omdat er rekening moet worden gehouden met inflatie, belasting en gezondheidszorg, 'zei Sen, en voegde eraan toe dat de Pauls niet alleen op het rentebaten van beleggingen kunnen trekken en zowel rente als kapitaal moeten gebruiken. Dit is de reden waarom de Pauls niet in een woning investeren; Het geld werd in plaats daarvan in fondsen belegd.
 

Duurzaamheid op het werk loopt flink achter

Draagkracht   |    |  26 september 2017
Reactie: Het is natuurlijk ook branche afhankelijk. Elektrische verhuisvrachtwagens bestaan immers nog niet. Afval gescheiden inleveren gebeurt steeds vaker
 

Bijna de helft van de kantoren ongeschikt voor zijn doel

Barry   |    |  26 september 2017
Reactie: Tegenwoordig zie je veel ondernemers starten vanuit de 'zolderkamer'. Dat is begrijpelijk, want dat beperkt de opstartkosten. En een kantoor aan huis is ook makkelijk. Maar tegelijk zie ik dat de echte ondernemers die fase snel voorbij groeien: ze zoekn meer contact met andere ondernemers en maken een professionaliseringsslag, door een kantoor(tje) te huren.

Als zo'n kantoor voldoet aan de huidige eisen (zoals voldoende parkeerplaatsen, een veilig gevoel geeft, energiebewust gebouwd is, et cetera), geeft dat een meerwaarde aan de productiviteit.

Goed dat hier aandacht aan wordt gegeven, want de huisvesting is nog wel eens een onderbelicht punt. Zeker in ons polderland dat bruist van ZZP-ers en kleinere ondernemingen.

Barry
 

Hoogopgeleiden positiever over flexibilisering dan laagopgeleiden

John   |    |  26 september 2017
Reactie: Als hoogopgeleide 60 plusser werd mij een jaar geleden na een succesvol dienstverband van dik dertig jaar te kennen gegeven dat het beter was om in wederzijds overleg uit elkaar te gaan.
 

Automobilist weet weinig over zijn autoverzekering

Uitvaartverzekering   |    |  25 september 2017
Reactie: Vermoed inderdaad dat veel mensen eenmaal afsluiten en daarna weinig moeite meer (willen) doen om te zien of de voorwaarden nog wel aansluiten bij een veranderende situatie.
 

Vijf teambuilding tips

Maikel Sterker   |    |  25 september 2017
Reactie: Wij hebben met ons team een escape room gedaan. Dat was ook erg leuk, het personeel moest wel echt samenwerken. Dit leidde tot een onderling gezellige samenzijn.
 

BlueBorne kan miljarden apparaten aantasten

Ron   |    |  25 september 2017
Reactie: Beste Lezer,


Wat doen we met onze gegevens , op tijd uploaden ?
Kunnen de gegevens ook aangetast worden , ?

Mijn muis is ook blue-tooth , wat nu een andere muis kopen?


Groetjes, Ron
 

Meer ouderen na outplacement aan de slag

Gerard Boerma   |    |  21 september 2017
Reactie: We zouden ons zo graag in een vast arbeids contract geborgen weten. Maar tegelijkertijd is er veel dat ons ongerust maakt en ons een gevoel van dreiging en machteloosheid geeft. Tegenstellingen tussen werkgever en nemer lijken groter te worden. En dat heeft zijn weerslag op vaste baan zekerheid van de werknemer met ruime ervaring. Outplacement, tijdelijke en soms zelfs nul uren contracten lijken de nieuwe normaal te worden. Zoekend naar flexibilisering, graven werkgevers zich in hun eigen gelijk in. Dat maakt dat voor de oudere werknemer succesvol solliciteren 'ergo' een vast contract gans onmogelijk is geworden. Vele oudere hebben het gevoel in een land zonder verstandige werkgevers te leven.
Wie twijfelt over de oudere meer ervaren werknemer, idealiseert de onervaren jongere. We geven ons allemaal wel eens over aan heimwee naar vroeger. Ja, vroeger,,, maar sommige zaken waren vroeger nu eenmaal beter geregeld.
We wisten dat een vast contract rust en zekerheid tot pensioen gaf. En dat veel zaken zoals de flexibilisering waarover we ons nu zoveel zorgen maken, een ver van mijn bed show waren.
‘Beleving is werkelijkheid’, hoor je vaak. Maar het fundament van het dagelijks leven wordt drijfzand als beleving het zicht op de werkelijkheid verdringt. Laten we de lastige problemen vooral eerlijk benoemen 'het vinden van nieuw werk voor de oudere werknemer. Zonder dat ze de schijnwerpers zoeken, zijn miljoenen oudere (Ik noem mijzelf liever een werknemer met ruime ervaring) onze stille kracht. Waarderen we toegewijde werknemers zoals ikzelf wel voldoende?

Hoe gedragen we ons tegenover elkaar? Wat doen werkgevers er aan om onze banenmarkt zo in te richten dat iedereen zich veilig weet en thuis kan voelen?
In deze onzekere tijd, is het nodig om vaste grond onder de voeten te houden. De waarden die van oudsher bij het Nederlands bedrijfsleven horen, bepalen ook in de toekomst ons vermogen om samen verder te komen. Juist nu de wereld om ons heen minder houvast geeft, moeten we vasthouden wat we samen delen en beschermen wat ons verbindt. Want zó willen wij hier samenleven. Als gelijkwaardige mensen. Zonder dat degenen met een afwijking of oudere leeftijd bang hoeven te zijn voor ontslag en een leven in armoe. Ruimte om te leven, te bewegen, te denken en te debatteren zonder angst voor ontslag..
Eerder was er in de Bibliotheek Rotterdam een tentoonstelling gewijd aan de beroemde Rotterdamme en naamgever van mijn oude universiteit. Desiderius Erasmus. Hij leefde 500 jaar geleden,
Erasmus was een diepgelovig mens met een kritische geest en een scherpe pen. Een man die heilige huisjes omver durfde te werpen. Niets menselijks was hem vreemd en hij kon zich enorm opwinden over de misstanden van zijn tijd. Maar altijd bleef hij zijn kracht zoeken in redelijke argumenten. We hebben elkaar immers nodig.
‘De natuur heeft onze gaven zo verdeeld, dat de jongere mens het niet kan stellen zonder de hulp van de 'oudere’, schreef hij.
 

Drie praktijken waarmee bedrijven hun klanten naar de concurrentie jagen

Chris   |    |  20 september 2017
Reactie: Helemaal mee eens, Michel! Het kost vaak aardig wat moeite om iemand ''koopbereid'' te krijgen. Als het dan eenmaal zover is: maak er dan werk van!
 
< vorige 7 8 9 10 2374 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
Bijna alle Nederlanders ervaren werkstress (5) 
beurs
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street sluit lager
Update: olieprijzen weer in het groen
meer beurs
top10
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Veiligheidsrisico's papieren data onderschat bij invoering AVG
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
De Week van de Belegger: belegt u al?
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Mannelijke mantelzorgers vaker ondersteund dan vrouwelijke
meer top 10
vacatures
meer vacatures