zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Een nieuwe taal leren, maar dan anders

Door: Frank van Marwijk
 
Denkt u er wel eens over na om een nieuwe taal te leren, maar ziet u daar tegenop vanwege de hoeveelheid tijd, aandacht en energie die u erin moet stoppen met slechts een beperkt resultaat? Ik deel u graag mijn eigen bevindingen bij het leren van talen. Het kan anders: veel gemakkelijker, veel sneller en met aanzienlijk betere resultaten. Stap af van het schoolsysteem en leer het anders!

Theorie en praktijk
Misschien hebt u er wel eens over nagedacht om een nieuwe taal te leren. Misschien voor uw werk, voor uw persoonlijke ontwikkeling of gewoon voor de lol. Misschien bent u er zelfs wel eens mee begonnen. U kocht een leerboek, volgde een cursus online of ging naar een taalklas op de plaatselijke volksuniversiteit. Maar naar enige tijd haakte u toch af. De lesmethode die werd aangeboden leek veel op de manier waarop u Frans, Duits en Engels op school leerde. Elke les begon met een stukje tekst, dan uitleg over de gebruikte grammatica en een woordenlijst met de gebruikte termen uit de les. Die woorden en grammatica moest u leren, en na verloop van tijd volgde een test. Het is best mogelijk dat u voor die testen vaak goede resultaten haalde, maar dat u weinig succes ervoer als u het geleerde in de praktijk bracht tijdens het contact met mensen die de taal beheersten. Helaas! 
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10