zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Consument leidend bij innovatie financiële branche in 2013

NumoQuest®   |    |  20 juni 2013
Reactie: We krijgen ietwat kromme tenen als we een dergelijk artikel lezen. De voorbije decennia is het niet de consument geweest die 'leading' is gebleken voor de banken.

Ja, leading als in het afromen van miljarden door koppelverkopen het meest en leading in strafheffingen en boetes in clausules in oneigenlijke wurggrepen.

Zo kun je van bankiers, bestuurders en toezichthouders en de politiek vast wel een zwartboek opstellen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van een leverancier van diensten sec aan de bankenwereld.

als u het heeft over dat de consument een veranderende behoefte heeft, dan heeft u hier een punt. Maar niet dat punt dat u probeert te maken mijn beste auteur. De consument wil oprechtheid, eerlijkheid en transparantie. De consument vraagt hier, inmiddels al meer dan tien jaar alweer, on aan de banken.

Tot op heden hebben de banken het niet voor elkaar gekregen de meest eenvoudieg bankproduct, rekentechnisch inzichtelijk te maken voor die consument. Als zij dat namelijk wel konden, dan zou pas de werkelijke omvang van het afromen en strafbepalingen en de beloningcultuur en structuur van de banken zichtbaar worden.

Als we momenteel zien hoe de banken zich vooral om zichzelf bekommeren i.p.v. hun maatschappelijke positie jegens hun klanten en nconsumenten, dan zijn artikelen als deze toch ietwat anders dan de consumenten en klanten van de banken dit ervaren.

Want laten we wel zijn, naast een aardige uitkomst staat een gewone werkelijkheid. Namelijk dat banken klanten en consumenten voornamelijk als klap en graasvee zien. Zo eenvoudig is dat. en de consumenten zelf? Die vertrouwen de banken voor geen cent.

Dat is helaas de grimmige realiteit.
 

Hoe om te gaan met een collega met een groot ego?

K.N.   |    |  19 juni 2013
Reactie: Klinkt mooi, maar wanneer er geen wil is is er ook geen weg. Met een echt grote narcist is slecht redelijk te communiceren.
Dit resulteert uiteindelijk in één grote frustratie en wanneer het je baas is leidt dit tot ontslag.
 

Waarom 50-plussers geen baan vinden - deel 2

john van der Poel   |    |  19 juni 2013
Reactie: Wat een zwart wit denken en vooringenomenheid tegenover 55 plussers.

Onder punt 7 komen alle vooroordelen en vooringenomenheid weer naar buiten onder het mom van 'legitieme redenen'.
Het zijn gewoon aannames van Geert-Jan en vele recruiters en HR professionals dat 55 plussers niet eager zouden zijn, geen ambitie zouden hebben, niet kneedbaar zouden zijn (lees flexibel), niet bereid zouden zijn voor minder loon te werken. Bovendien worden hier alle 55 plussers over een kam geschoren.
Dit punt 7 staat dus volledig haaks op de bewering van de schrijver dat er geen vooroordelen bestaan.

Uit eigen ervaring weet ik dat uitzendbureaus van alles beloven als je je inschrijft maar dat de praktijk is dat je daarna niets meer hoort en er dus nooit concrete kansen uit voort komen.

Geert-Jan moet maar eens uit zijn ivoren toren komen en zich in de echte wereld begeven.
 

Waarom 50-plussers geen baan vinden - deel 1

John van der Poel   |    |  19 juni 2013
Reactie: Hoezo geen discriminatie op basis van leeftijd.
Ik ben zelf lid van een netwerkgroep 55+ van hoger opgeleiden in Leiden en geen enkel lid is in de laatste twee jaar aan het werk gekomen.

De tweede tip die Geert-Jan W. geeft m.b.t. Pensioenen maken 50-plussers duur is in mijn oordeel impliciet een vorm van leeftijdsdiscriminatie!

Maar lees ook eens de volgende punten:
Arbeidsmarktdeskundige Klaske Sinnema van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt Rijn Gouwe: “Het bedrijfsleven in de regio Holland Rijnland zit in een omslagfase. Ondernemers proberen te anticiperen op de grote vergrijzingsgolf. Ondernemers doen nu al hun best om jonge medewerkers te werven en tegelijkertijd personeel dat ouder is dan vijftig jaar te ontslaan. Daarmee drukken zij hun personeelskosten en stellen zij tegelijkertijd de toekomst van hun bedrijf op de lange termijn veilig”. Lijkt mij een duidelijk geval van selectie en discriminatie op leeftijd.

De werkgevers hebben ook een verantwoordelijkheid als het gaat om langer doorwerken van hun oudere werknemers. Een van de resultaten uit een studie van het NIDI ( Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut in Tilburg) is de volgende:
“Langer doorwerken heeft voor werkgevers nog nauwelijks prioriteit. Hun beleid is weinig activerend en motiverend en ze hanteren een dubbele moraal. Twee derde verwacht dat werknemers de komende tien jaar langer doorwerken, maar slechts één derde denkt dat dat ook in hun eigen bedrijf gaat gebeuren”. Ik zou bijna gaan denken aan het ‘nimby’ syndroom (not in my back yard).

Ik zou graag zien dat alle betrokken partijen (werkgevers, overheid, bonden en werknemers) komen tot een gebalanceerde en genuanceerde kijk op en aanpak van de arbeidsmarktproblemen voor 55-plussers. Er zouden dan geen vooroordelen bestaan maar er zijn helaas meer dan genoeg barrières opgeworpen die het haast onmogelijk maken om als 55-plusser weer aan de slag te komen. Het maakt niet uit of je de opleiding, ervaring, competenties bezit want je leeftijd doet je uiteindelijk de das om.
Er wordt nu veel ‘menselijk kapitaal’ vernietigd terwijl juist alle beschikbare arbeidskrachten nodig zijn in de komende jaren. De nieuwe pensioenregels verplichten een ieder langer door te werken (tot 67 jaar) en de 55-plussers van nu willen hun bijdrage ook blijven leveren maar krijgen daar simpelweg in te veel gevallen de kans niet meer toe.
 

Zonder werkstress op vakantie: negen tips

Pauline Kanger   |    |  19 juni 2013
Reactie: Leuk artikel.
Ik heb zelf ook net in mijn gratis eZine 5 tips gegeven om ontspannen op vakantie te gaan, zie bit.ly/19y6Zql. Dezelfde strekking, maar ik geef ook nog aan waarmee je rekening moet houden bij het plannen en hoe je dat plannen (stap voor stap) kunt aanpakken.
Verder denk ik dat het vooraf maken van goede afspraken met collega's over je bereikbaarheid tijdens je vakantie ook belangrijk is.
 

Oudere medewerker met jonge manager de klos

NumoQuest®   |    |  19 juni 2013
Reactie: @ Adriana van Schalken

Uit diverse andere bronnen, uiteraard informeel, begrijp ik dat dit probleem wel degelijk speelt. Overigens, als we in ogenschouw nemen dat er een aanzienlijk aantal senior professionals werden vervangen door 'youg upcoming profssionals', dan is een dergelijke gang van zaken erg voor te stellen.
 

Productiviteit neemt na 53e met 25 procent af

Peter Horsmeier   |    |  19 juni 2013
Reactie: Beste Adriana,
Ik denk dat iedere werknemer, ik ben zelf 57,
ook in zichzelf moet investeren om bij te blijven in zijn vak en zo fit mogelijk moet zijn en blijven,om te kunnen concurreren met de jongeren.
Bovendien gaat er dan een coachende rol van start. Immers de kennis moet overgedragen worden
MVG
Peter Horsmeier
 

Productiviteit neemt na 53e met 25 procent af

Adriana van Schalken | Payroll Works   |    |  19 juni 2013
Reactie: Daarom is het ook zo belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in werknemers! Als dit niet gebeurd zijn oudere medewerkers inderdaad een stuk minder aantrekkelijk, maar met de juiste trainingen blijven deze van onschatbare waarde.
 

Betrokkenheid bij het milieu blijft ondanks crisis hoog

Theo   |    |  19 juni 2013
Reactie: Niet bij de grootste schreeuwer, de overheid. Doelstellingen worden niet gehaald. Met name ook duurzaamheidsclubjes met nagenoeg enkel het financiëel belang voor ogen van ledenwerving en dure nonsens-bijeenkomsten. De clubjes met subsidie zien er op toe dat hun aanwezigheid gerechtvaardigd is, doen druk, vergaderen en ouwehoeren om vervolgens nauwelijks tot enig resultaat te komen. Kan ook niet, het bestaansrecht zou eindigen als het doel bereikt zou worden.
 

Oudere medewerker met jonge manager de klos

Adriana van Schalken | Payrolling Works   |    |  19 juni 2013
Reactie: Opvallend, wist niet dat er een causaal verband was tussen de leeftijd van manager en de mate van leeftijdsstereotypering. Erg belangrijk dat probleem proactief wordt opgelost.
 

Innovatie-economie? Begin met het faciliteren van talent in onderwijs!

Kamiel Rietsema   |    |  18 juni 2013
Reactie: Helemaal mee eens. Wil je echt als maatschappij ruimte willen geven aan innovatie en ontwikkelen tot een kenniseconomie dan zal je ook lotingen in onderwijs moeten afschaffen. Het moet lonen om als scholier en student uit te blinken en je kop boven het maaiveld te steken.
En dat zelfde geldt voor medewerkers in een organisatie, je moet goede medewerkers extra kunnen belonen om als organisatie wendbaar te zijn en de concurrentie aan te kunnen.
 

Oudere medewerker met jonge manager de klos

NumoQuest®   |    |  18 juni 2013
Reactie: Helder stuk van Beatrice van der Heijden.

HR en het signaal
Wat mij veel meer interesseerd is of die betreffende jonge managers, maar meer nog al die recruiters, HR professionals en 'cowboys' dit signaal oppaken en er pro-actief mee aan de slag gaan.

Het is namelijk niet zo zeer dat die jonge manager dit betreft, maar als we even kijken naar het huidig gehanteerde W&S/recruitment proces, rijzen je de haren te beregen.

Langer doorwerken en de verborgen schade
De verborgen schade voor de NL economie zoals men op dit moment te werk aan het gaan is in Human Capital land kan gerust worden geschat op 5 tot 10 miljard op jaarbasis.

Dat is niet alleen de gemiste derving zakelijk gezien maar ook nog eens de gaten die er zakelijk zijn gevallen en de doorlopende schade in de gevallen dat senior professionals werden vervangen door weinig toevoegende 'young upcomming professionals'.... u weet wel, het type dat HR etc maar zo moeilijk blijken te kunnen vinden.

Aanslag op Kenniskapitaal
Met de stappen die vanaf 2009 door overheid en bedrijfsleven zijn gezet, hebben alleen de hoofdrolspelers, ogenschijnlijk, garen gespind en voordeel behaald. Ogenschijnlijk want het begint steeds meer executives toch steeds duidelijker te worden dat er een enorme aanslag is gepleegt op het NL Kennis Kapitaal.

Huidige visie en sfeer
Steeds duidelijker is het aan het worden dat de overheid slechts verzand in allerlei 'non' discussies van non-onderwerpen en geen enkele strategie en visie ten toon spreid ook maar iets aan deze steeds groter worden schadepost te gaan doen. In het kielzog ziet men ook het bedrijfsleven meer en meer tot stilstand komen.

Binnen vele organisaties ziet men dan ook zaken volledig tot stilstand komen en vanuit een angstsfeer een soort apathie optreden.

Veel geblaat, weinig wol
Velen roepen wel dat er 'IETS' moet gebeuren maar zeggen niet wat. Vanuit de politiek komen alleen nog oneliners en uiteraard de vooruitzichten dat er, in weerzin van het economische momentum, nog meer kosten aan zitten te komen voor het Jennis Kapitaal en de samenleving. Uiteraard niet voor de hoofdrolspelers.

Importantie en de nabije toekomst
Hoezeer ik Tempo Team bewonder voor innemen van dit standpunt, zien we he bedrijfsleven voor alsnog nog steeds niet volgen. De vraag hier rijst dan ook of menig CEO zich dan ook werkelijk bewust is van de stand van zaken en de schade die inertie met zich mee aan het brengen is.

 

Smartphone-gebruiker kiest voor Android

Android PC   |    |  18 juni 2013
Reactie: De laatste jaren is het gebruik van Android systemen explosief gestegen. Ondanks dat dit een oud artikel is wil ik hier toch even op inhaken. Wij hebben in ieder geval het gevoel dat Android binnenkort de markt zal domineren (voor zover ze dat nog niet doet)
 

Generatie Y voorziet andere inrichting van HR

mirjam   |    |  18 juni 2013
Reactie: .... en wij maar moeilijk doen met onze processen..... maar de richting klopt wel!
groeten, warmolt
 
< vorige 400 401 402 403 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10