zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier Nederlandse grootbanken financieel gezond in 2022

18 april 2023 - De algemene financiële resultaten van de vier grootste Nederlandse banken, ING, Rabobank, ABN AMRO en de Volksbank, waren gezond in het fiscale jaar 2022. Dit blijkt uit het State of the Banks rapport van KPMG. Banken gingen op zoek naar nieuwe inkomsten om minder afhankelijk te zijn van de rentestand en focusten zich voornamelijk op vergoedingen en commissies (bijvoorbeeld voor betaalpakketten of betaaldiensten).
 Lees verder...   Reageer
 

Stagnatie klantloyaliteit B2B onderstreept belang van aandacht aan klant en medewerker

18 april 2023 - Voor het eerst in jaren is de Net Promoter Score ( NPS ) binnen B2B Nederland gestagneert: +vijftien. Sinds 2016 vertoonde deze ‘klantenthousiasme-graadmeter’ juist een stijgende lijn: van gemiddeld +zeven naar +zestien het afgelopen jaar. De zelfs lichte daling betekent in de praktijk gemiddeld minder promoters die klanten aanbevelen bij anderen en meer klanten die overstappen naar de concurrent.
 Lees verder...   Reageer
 

Denkfouten en de brug slaan naar de beoordeling en wilskracht om integer te werken

17 april 2023 - Een op een met mensen aan integriteit werken en onderzoeken wat in de weg zit van een leven leiden volgens een eigen blauwdruk, zou net zo gewoon moeten worden als boodschappen doen. We spreken erover met Dina-Perla Portnaar, eigenaar van Dina-Perla Business en The Integrity Talks. Vaak zijn er blokkades, onder andere door denkfouten, waar mensen mee blijven worstelen.
 Lees verder...   Reageer
 

Geef cybercriminelen niet te veel speelruimte

17 april 2023 - Aanvalstechnieken van cybercriminelen worden sluwer en lucratiever. Bedrijven van elke omvang, overheidsinstellingen en onderwijsorganisaties weten dat zij zich tegen nieuwe cyberdreigingen moeten beschermen. Maar kunnen en doen zij dat ook? Volgens Paul Smit, medeoprichter en CTO bij ForeNova Technologies, is er nog veel werk te verzetten.
 Lees verder...   Reageer
 

Winnaar van de Webhosting Snelheidstest 2023 bekend: TransIP neemt de leiding

17 april 2023 - Eind maart heeft Hostingvergelijker de resultaten van hun Webhosting Snelheidstest 2023 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat TransIP dit jaar als snelste WordPress hostingprovider uit de bus komt. Hostingvergelijker.nl doet jaarlijks onderzoek naar de snelste hostingprovider. Dit jaar werden twaalf bekende partijen onderworpen aan een uitgebreide snelheidstest.
 Lees verder...   Reageer
 

Loonafspraken maart hoger dan inflatie

14 april 2023 - Met een gemiddelde van 7,5 procent zijn de loonafspraken in maart voor het eerst in lange tijd uitgestegen boven de inflatie. Het CBS meldde vorige week een inflatie in maart van 4,4 procent. De 7,5 procent voor de loonafspraken is opnieuw een record. De huidige niveaus van loonafspraken zijn sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw niet voorgekomen.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse E mail Marketing Benchmark 2023 nu beschikbaar

14 april 2023 - De Nederlandse E mail Marketing Benchmark 2023 is samengesteld uit de data van Spotler Mail+ en Spotler Webpower en geeft een betrouwbaar beeld van de Nederlandse e-mailactiviteiten in 2022. Voor deze benchmark zijn 1,1 miljoen campagnes van 6039 bedrijven geanalyseerd. In totaal zijn 18,4 miljard mails opgenomen in de benchmark.
 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers bieden massaal fietsplan, andere groene arbeidsvoorwaarden blijven achter

14 april 2023 -  Bij maar liefst 35 procent van de organisaties worden er op dit moment geen groene arbeidsvoorwaarden geboden en is men ook niet bezig met het invoeren hiervan. Dat blijk uit onderzoek van Visma | Raet, uitgevoerd onder 1.000 werkenden en 1.000 HR-professionals en leidinggevenden met HR-verantwoordelijkheden.
 Lees verder...   Reageer
 

Software gaat onbewuste discriminatie op arbeidsmarkt tegen

13 april 2023 - Werkgevers dreigen door verouderde recruitmentsoftware onbewust te discrimineren en de nieuwe ‘Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie’ te overtreden. Speciale datagedreven software kan voorkomen dat ze onderscheid maken op basis van godsdienst, levensovertuiging, seksuele geaardheid, gender, nationaliteit, leeftijd of handicap, zodat ze puur selecteren op competenties.
 Lees verder...   Reageer
 

Magazijn geautomatiseerd? Zo houd je een oogje in het zeil als je magazijn zichzelf runt

13 april 2023 - Automatisering is niet meer weg te denken uit moderne magazijnen en productiefaciliteiten. Van automatische plaatsing door robots tot het automatisch ophalen van artikelen; magazijnen worden meer gedigitaliseerd en autonoom dan ooit tevoren. Natuurlijk is het voor het succes van logistieke operaties van cruciaal belang dat de geautomatiseerde processen soepel verlopen.
 Lees verder...   Reageer
 

Finance professional krijgt buikpijn van het feit dat steeds meer klanten rekeningen niet kunnen betalen

13 april 2023 - Maar liefst 81 procent van de finance professionals vindt het vervelend om te zien dat steeds meer van hun klanten de rekeningen niet kunnen betalen. Dit blijkt uit onderzoek va Flanderijn onder ruim 500 finance professionals die zich bezighouden met debiteurenbeheer. Hiervan zien 217 professionals ook daadwerkelijk een groei in het aantal klanten met betalingsachterstanden.
 Lees verder...   Reageer
 

TEHTRIS: Color1337 is nieuwste voorbeeld van cryptojacking-trend

12 april 2023 - Het mijnen van cryptocurrency is geen nieuw verschijnsel, maar wel een tactiek die duidelijk aan populariteit wint. Volgens onderzoek van Top10VPN steeg het aantal cryptojacking-incidenten in 2022 tot gemiddeld 15,02 miljoen per maand, tegenover 8,09 miljoen per maand in 2021. Dit vertegenwoordigt een stijging van 86 procent in één jaar tijd.
 Lees verder...   Reageer
 

Generatieve AI en samensmelting van fysieke en digitale wereld zorgt voor ingrijpende verandering

12 april 2023 - De toenemende inzet van generatieve AI en andere toonaangevende technologieën leggen de basis voor een nieuwe realiteit waarin de fysieke en digitale werelden naadloos in elkaar overgaan. Dit is de belangrijkste conclusie van het nieuwste rapport van Accenture, getiteld "When Atoms Meet Bits: The Foundations of Our New Reality". Het rapport identificeert vier trends die deze geïntegreerde wereld mogelijk maken en de toekomst van bedrijven veranderen.
 Lees verder...   Reageer
 

Re-integratie na long covid onvoldoende, verzuim duurt langer

11 april 2023 - Covid is alledaags verklaard en test- en isolatieadviezen worden ingeruild voor algemene hygiëneregels, aldus het OMT in februari dit jaar. "De gevolgen van Covid zijn allerminst alledaags of gewoon. Patiënten met long covid herstellen langzaam en re-integratie gaat niet goed," aldus verzuimexpert Corné Roelen van Arbo Unie.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 7 8 9 10 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10