zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Groot aantal collega’s lui en overbodig

7 september 2007 - 80 procent van de Britse managers en werknemers is er van overtuigd dat sommige collega’s kunnen vertrekken zonder dat dit gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering. De helft van de ondervraagden zegt samen te werken met een collega die ze eigenlijk te lui en ongeschikt voor de baan vinden. Dat meldt Zibb naar aanleiding van een onderzoek van het Britse onderzoeksbureau Investors in People.

 Lees verder...   5 reacties
 

Eerstgeborenen domineren top bedrijfsleven

7 september 2007 - Slecht nieuws voor ambitieuze jongste kinderen. Uit onderzoek van USA Today blijkt dat eerstgeborenen het over het algemeen veel verder schoppen in de zakenwereld dan hun jongere broertjes en zusjes. Van de leden van CEO-vereniging Vistage is bijna de helft de oudste in het gezin, een derde de middelste en minder dan een kwart de jongste.

 Lees verder...   6 reacties
 

Meer geld voor internetreclame dan voor radioreclame

7 september 2007 - De uitgaven voor online advertenties zouden in de VS tegen 2008 voor het eerst hoger liggen dan die voor radioreclame, dat voorspelt eMarketer. De radio industrie is de laatste eeuw in grote lijnen onveranderd gebleven, maar met de komst van internetradio, satelliet radio, podcasting en high-definition radio is de eerste grote technische revolutie ook in radioland stilaan een feit.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitanten laten zich graag verleiden met cadeautje

6 september 2007 - Wilt u meer reacties op uw openstaande vacatures? Stel eens een beloning in het vooruitzicht. Denk aan een rondleiding in uw bedrijf of kaartjes voor een voetbalwedstrijd. Goede kans dat u extra cv’s ontvangt.  Dit blijkt uit onderzoek door Intelligence Group onder 1.625 personen uit de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking.

 Lees verder...   Reageer
 

Web 2. 0 nog niet genoeg zakelijk gebruikt

6 september 2007 - Voor consumenten zijn er genoeg web 2.0.-applicaties. Op zakelijk gebied wil web 2.0 echter niet echt doordringen. Bedrijven weten niet wat het is en hoe ze het kunnen inzetten. Het merendeel van de Europese organisaties investeert niet in web 2.0.-applicaties, omdat zij niet aan het management kunnen uitleggen wat de voordelen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van BEA Systems onder 320 cio's in zeven Europese landen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouw wil iets betekenen, man wil succes

6 september 2007 - Terwijl jonge vrouwen de voorkeur geven aan een maatschappelijk betrokken functie, zijn mannelijke werknemers in de eerste plaats uit op persoonlijk zakelijk succes. Uit het onderzoek van HR-adviesbureau Orga blijkt dat vrouwen pas op latere leeftijd de eigen successen voorop stellen. Dit meldt Zibb.

 Lees verder...   2 reacties
 

Loyaliteitsbonus bindt medewerkers niet lang

6 september 2007 - De mate van beloning heeft weinig invloed op de loyaliteit van medewerkers. Dit blijk uit recent onderzoek van Effectory op basis van ruim 175.000 uitspraken van medewerkers over werkbeleving. Belangrijke factoren die de loyaliteit bij deze medewerkers wel beïnvloeden zijn ontwikkelingsmogelijkheden, uitdagende werkzaamheden en de bedrijfscultuur.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven handige feedbacktips

6 september 2007 - Dankzij goede feedback groeien uw werknemers en worden ze nog beter in wat ze doen. Verkeerde feedback heeft daarentegen een desastreus effect. Zorg dus dat u zich bekwaamt in het geven van opbouwende kritiek; naast luisteren is dit immers een cruciale vaardigheid van een goede manager. Hieronder zeven tips voor een goed evenwicht in positieve en negatieve feedback.

 Lees verder...   2 reacties
 

Competentiemanagement te ver doorgeschoten

5 september 2007 - "In onze allesoverheersende drang om te meten zijn we te ver doorgeschoten. Werknemers hebben het gehad met evaluaties, workshops en ‘arbeidstevredenheidsonderzoeken." Dat zegt Hans van der Molen van de Boertiengroep op Express.be. "In het verleden werd simpelweg gekeken naar je gedrag en de resultaten van het bedrijf. Het meten van competenties als flexibiliteit, klantgerichtheid en authenticiteit, is iets van de laatste decennia."

 Lees verder...   6 reacties
 

Goede manieren cruciaal voor carrière

5 september 2007 - Het lijkt misschien of goede manieren en beleefdheid steeds schaarser worden op de werkvloer, maar volgens nieuw onderzoek zijn die dingen cruciaal als je carrière wilt maken. Maar liefst 95 procent van de CEO’s die ondervraagd werden door NFI Research vinden goede manieren van invloed zijn op de promotiekansen van een werknemer; voor tweederde zijn ze van zeer grote invloed.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager kan goed omgaan met steeds veeleisendere klant

5 september 2007 - De klant is koning maar de steeds veeleisendere houding van de hedendaagse klant bezorgt menig manager hoofdbrekens. Klanten stellen steeds hogere eisen en managers moeten dus steeds sneller reageren en er vooral steeds beter voor zorgen dat ze over goed personeel beschikken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zes praktische assertiviteitstips

5 september 2007 - Zet belemmerende irrationele gedachten om in rationele, assertieve gedachten. Die houden u niet tegen uw doelen te bereiken maar helpen u juist dat te doen. Doe uw voordeel met deze zes tips die u meteen in de praktijk kunt brengen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Sociale netwerken geblokkeerd in Britse bedrijven

5 september 2007 - In Groot-Brittannië is discussie ontstaan over de wenselijkheid van gebruik van sites als MySpace en Facebook tijdens werkuren. Een groot aantal werkgevers heeft de sites geblokkeerd. Veel werkgevers vinden het gebruik van sites als MySpace en Facebook tijdsverspilling en blokkeren deze dan ook.

 Lees verder...   Reageer
 

Flexibel werken, hogere productiviteit

4 september 2007 - Bedrijven staan onder continu toenemende druk om de productiviteit van werknemers te verhogen en kosten te verlagen. Zij zien de inzet van technologie steeds meer als een manier om dit te bereiken door bijvoorbeeld flex- en telewerken mogelijk te maken. Dit blijkt uit onderzoek van IT-dienstverlener Dimension Data onder bedrijven in Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1204 1205 1206 1207 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10