zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mening niet-zweverige trendwatcher wordt erg gewaardeerd

30 augustus 2007 - Bedrijven hechten veel waarde aan trends en de mening van trendwatchers, mits zij geen zweverigheid, arrogantie en vaagheid aan de dag leggen. Dat meldt MD Weekly naar aanleiding van onderzoek van Ruigrok / NetPanel onder 447 respondenten naar het gebruik en de beleving van trends en trendwatchers door bedrijven.

 Lees verder...   3 reacties
 

Videovacature wordt populair

30 augustus 2007 - Videovacatures zullen in de toekomst steeds vaker worden gebruikt om een baan onder de aandacht te brengen. Dit biedt ook tal van voordelen. Zo is het mogelijk om informatie te geven die niet via geschreven tekst kan worden overgedragen, zoals een sfeerbeeld van het bedrijf en een indruk van de heersende bedrijfscultuur.

 Lees verder...   5 reacties
 

Blote bierbuik niet gewenst op werkvloer

30 augustus 2007 - In de zomermaanden ergeren zich heel wat werknemers aan teenslippers en zomerkleding, waardoor vetrollen en buiken van collega's zichtbaar worden. Zo zegt 53 procent van het personeel blote bierbuiken echt niet meer te kunnen aanzien op de werkvloer. Bijna een kwart van de werknemers stoort zich aan teenslippers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Gezond gedrag hoog op de agenda

30 augustus 2007 - Werkgevers bemoeien zich steeds meer met de gezondheid van hun personeel. Bij het aannemen van nieuwe medewerkers en bij het beoordelingsgesprek staat de fysieke en mentale gesteldheid van het personeel nadrukkelijk op de agenda. Dit komt naar voren in het HRpraktijk Panel-onderzoek onder 850 P&O’ers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Acht manieren om mensen te managen

30 augustus 2007 - Mensen zijn de drijvende kracht achter een onderneming. Zonder inzet, geen succes. Aan u om hem te motiveren tot grootse prestaties. En dus tot hogere winstcijfers. Hoe u dat doet? Hieronder acht tips.

 Lees verder...   7 reacties
 

Rommel belemmert werkplezier

29 augustus 2007 - Zonnige stranden en terrasjes zijn ingeruild voor de oude, vertrouwde bureaus en vergadertafels. Voor veel mensen is het best even slikken, opnieuw opstarten op de werkplek. Nog altijd liggen daar dezelfde stapels als vóór de vakantie, nog altijd overheerst de rommel en de chaos. Halfafgemaakte rapporten, postbakjes vol lopende projecten, onbetaalde rekeningen, om nog maar te zwijgen van de stortvloed aan nieuwe e-mails.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager geeft zichzelf de schuld van pesterijen

29 augustus 2007 - Slechte managementvaardigheden zijn de belangrijkste reden waarom er steeds meer gepest wordt op de werkvloer. Tweederde van de managers vindt ook zelf dat hun eigen gedrag de belangrijkste bijdrage levert aan dit groeiende probleem. Dit blijkt uit Brits onderzoek van het Chartered Management Institute in het kader van de Ban Bullying At Work campagne.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien onderhandelingsgeboden

29 augustus 2007 - Stelt u zich even voor dat u zich voorbereidt op de laatste onderhandelingsronde om een hele belangrijke deal te sluiten. Wat doet u als die klant u vraagt uw prijs te laten zakken? Hoe voorkomt u dat de klant zijn beslissing maar voor zich uit blijft schuiven? Of, erger, wat doet u als de uiterste beslissingsdatum verstreken is en uw klant alsnog met u in zee wil op basis van eerder opgestelde voorwaarden?

 Lees verder...   Reageer
 

Werksfeer optimaal als manager op vakantie is

29 augustus 2007 - Bijna 55 procent van de werknemers die doorwerken tijdens de vakantieperiode vindt de sfeer het beste als de manager op vakantie is. Maar meer dan de helft van de Nederlandse werknemers is ontevreden met de geleverde kwaliteit van het werk dat zij overdragen aan hun collega’s tijdens de vakantieperiode. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 350 respondenten.

 Lees verder...   14 reacties
 

E-commerce stijgt explosief, en daarmee het misbruik

29 augustus 2007 - E-commerce floreert. Webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond en online winkelen mag zich in een explosief stijgende populariteit verheugen. Maar de risico's van die hausse nemen ook hand over hand toe. Uit de jongste ICT Barometer van Ernst & Young, blijkt dat niet alleen consumenten, maar ook bedrijven zich onvoldoende bewust zijn van de risico's van online winkelen. De gevolgen kunnen desastreus zijn.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manager is net acteur

28 augustus 2007 - Managers moeten vaak verschillende rollen spelen. Ze sluiten deals, maar geven ook leiding aan personeel. Ze kunnen op een zijspoor raken door de timing, toon en houding van een klacht van een werknemer. Ze gaan als het ware af door een zijdeur omdat ze niet rolvast genoeg zijn. Een goede leider weet voor een wisselend publiek steeds rolvast te zijn op mentaal, fysiek, spiritueel en emotioneel vlak. Ze ‘spelen in feite verschillende vormen van leiderschap.

 Lees verder...   3 reacties
 

MKB gelooft in mobiele toepassingen

28 augustus 2007 - Een groot deel van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven vindt mobiele toegang voor haar werknemers van groot belang. Daarom maakt 62 procent ook gebruik van deze mobiele toepassingen, vooral van de laptop en mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van AAC Cosmos onder 238 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Reden voor mobility is het verbeteren van de productiviteit.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bereken of u werkt met ambassadeurs of saboteurs

28 augustus 2007 - Er bestaat een duidelijk verband tussen trouwe medewerkers en trouwe klanten. Het ambassadeursschap van de medewerkers komt zowel de klantentrouw als de klantentevredenheid ten goede. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de klanten zich als ‘advocaat’ van het merk profileren. Dat dit gunstig is voor de bedrijfsontwikkeling spreekt voor zich, aldus onderzoeksbureau Harris Interactive

 Lees verder...   2 reacties
 

Sportmentaliteit scoort in bedrijfsleven

28 augustus 2007 - Sporters hebben kwaliteiten die het ook uitstekend doen in het bedrijfsleven. Dit stelt Judith Verloop van OnGuard: "Wat je ziet is dat deze werknemers een bepaalde passie hebben. Hun gedrevenheid om hun doel te bereiken zie je ook terug in hun werk. Sporters hebben een focus; ze zijn perfectionistisch en hebben doorzettingsvermogen. Precies de kwaliteiten die van pas komen in het bedrijfsleven."

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1206 1207 1208 1209 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10