zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer heeft genoeg van crisis

21 juli 2009 - 69 procent van de Nederlandse werknemers is de berichtgeving over de economische crisis meer dan zat. 37 procent van de respondenten geeft aan dat ze crisismoe zijn en dat ze de berichtgeving vermoeiend vinden. Nog eens 32 procent vindt de berichtgeving vervelend en zegt dat het tijd is voor goed nieuws.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes aanbevelingen om de Chinese consument voor u te winnen

21 juli 2009 - Door de economische crisis gaan veel bedrijven op zoek naar nieuwe klanten. Met een voorspelde groei van het BBP met een jaarlijks gemiddelde van ongeveer zeven procent in de komende vijf jaar en haar enorme hoeveelheid inwoners is China de ideale opkomende markt, zo pleit Roland Berger Strategy Consultants.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander heeft hoge dunk van eigen financiële kennis

20 juli 2009 - Het AXA IM beleggingsonderzoek dat uit werd gevoerd in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, toonde opmerkelijke verschillen tussen de vier landen. Zo zijn Nederlanders het minst bescheiden als het gaat om de inschatting van de eigen financiële kennis. Hierbij een overzicht van de meest opmerkelijke overige verschillen.

 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswerkmogelijkheden bepalen voor wie werknemer aan de slag wil

20 juli 2009 - Het beleid voor werken op afstand, bijvoorbeeld thuiswerken, is een belangrijke factor in de beslissing wáár mensen willen werken. De mogelijkheid om overal en altijd te kunnen werken, verhoogt de motivatie en betrokkenheid en zorgt bovendien voor een betere balans tussen werk en privé.

 Lees verder...   Reageer
 

Betrokkenheid moet bedrijven uit recessie helpen

20 juli 2009 - Uit cijfers van het Chartered Management Institute kwam naar voren dat 85 procent van de werknemers graag gezien wil worden als high potential maar dat slechts twee procent vindt dat hij of zij werkt in een organisatie waarin iedereen als potentieel talent gezien wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Uw assistent maakt zich erg bezorgd om crisis

20 juli 2009 - Bijna 60 procent van de Nederlandse administratief medewerkers en management assistenten kan het zich financieel niet veroorloven om – mocht dit nodig zijn vanuit de werkgever - minder uren per week te gaan werken. Ondanks alles werkt bijna 60 procent van de ondervraagden graag bij hun bedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht megatrends voor na de recessie

20 juli 2009 - Acht megatrends omschrijven met welke veranderingen organisaties en professionals rekening moeten houden om zich staande te houden in de maatschappij. Dat stellen PiCompany en Trend Office Bakas, in het boek ‘De Toekomst van Werk’.

 Lees verder...   13 reacties
 

Managementstijl bottleneck bij acceptatie mobiel werken

17 juli 2009 - 55 procent van de ondernemers vindt het belangrijk om zelf een laptop te hebben en ziet eveneens de toekomst van hun eigen bedrijf met veel laptops tegemoet. Toch betekent dit nog geen massale acceptatie van mobiel werken.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijven slaan ook Windows 7 over

17 juli 2009 - Een meerderheid van de grote bedrijven gaat niet upgraden naar Windows 7, dat in oktober uitkomt. De belangrijkste reden voor het overslaan van de nieuwste Windows is de slechte economie. Dat blijkt uit onderzoek van SoftwareLogic Corp. onder meer dan 1.000 bedrijven, zo meldt de Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Zieke werknemer moet naar huis gestuurd worden

17 juli 2009 - Vermoedt u dat een medewerker Mexicaanse griep heeft, stuur hem dan naar huis. Datzelfde geldt als een werknemer in het buitenland geweest is en binnen zeven dagen na terugkomst griepsymptomen krijgt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Startende ondernemer houdt baan nog even aan

17 juli 2009 - Een op de vier ondernemers die in de eerste helft van 2008 een bedrijf zijn gestart, houdt naast het bedrijf een baan in loondienst aan. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat de baan financiële zekerheid biedt en dat men (nog) niet kan leven van het bedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede manager blijft schaars – zes tips om hem beter op te leiden

17 juli 2009 - Hoeveel reacties er nu ook op elke willekeurige vacature komen, managers ondervinden nog steeds de grootst mogelijke moeite om de juiste kandidaat te vinden. Dat blijkt deze keer uit onderzoek van de Conference Board. Zelfs extra trainingen en opleidingen bereiden werknemers niet voor op de eisen die aan hen gesteld worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer belangstelling voor vrijwilligerswerk

16 juli 2009 - Door de kredietcrisis is er steeds meer belangstelling voor vrijwilligerswerk. De vraag naar vrijwilligerswerk is vooral afkomstig van ex-werknemers uit de bank- en verzekeringswereld, de ict, transportwereld en de industrie, sectoren waar momenteel de meeste ontslagen vallen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Help uw baas, help uzelf

16 juli 2009 - Uw prestaties worden niet alleen bepaald door hoe goed uw baas u begeleidt, maar ook door hoe u hem of haar stuurt. De prestaties van uw baas hebben immers grote invloed op de uwe. Dat stelt Peter Drucker, oprichter van het Drucker Institute van de Claremont Graduate University.

 Lees verder...   10 reacties
 
< vorige 1048 1049 1050 1051 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10