zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Fred Akkerma

Fred Akkerma is hoofdredacteur van Managersonline.nl. Daarvoor was hij journalist, ondernemer en manager. Nu alle drie.
Fred Akkerma fred@managersonline.nl
 
 
 

Weblog`s van Fred Akkerma :

 

Cabaret op Managersonline.nl

Door: Fred Akkerma , 03 september 2007
In het opinietijdschrift Elsevier (alleen voor abonnees) werd -in een overigens verder lovend commentaar- ooit opgemerkt dat Managersonline.nl een tikkie "saai" was. Dat pikken we natuurlijk niet. Inmiddels hebben we een heuse managementkomiek (in de goede zin des woords) en zelfs een echte cabaretier binnengehaald. Kristel Zweers gaat samen met Anna Klinkenberg de "managementwereld" vanuit een vrouwelijk perspectief becommentariëren.
  Lees verder...
 

Leiders van de 21ste eeuw volgens ABN Amro

Door: Fred Akkerma , 24 augustus 2007
Tot twee keer toe ontvingen wij een e-mail op de redactie. Van EMF Films. Of wij aandacht wilden besteden aan Leaders of the 21st Century? Klinkt interessant. Maar wat blijkt? Het gaat om een serie gefilmde interviewtjes met kinderen tussen de 9 en 14 jaar in vier werelddelen. In opdracht van ABN Amro. Om het "maatschappelijk verantwoorde" imago van de bank wat op te poetsen, zo lijkt het.
  Lees verder...
 

Gratis op managementtraining

Door: Fred Akkerma , 19 augustus 2007
Managers moeten natuurlijk bijblijven en de laatste inzichten in leiderschap kennen. Dus ook managers moeten regelmatig op training. U kunt kiezen voor gerenommeerde bureaus en universiteiten, maar het kan ook gratis en voor niets. Via internet. Er is zelfs een gratis MBA-opleiding.
  Lees verder...
 

C1000 gaat medicijnen verkopen, maar niet als eerste

Door: Fred Akkerma , 13 augustus 2007
C1000 maakte vandaag bekend dat de supermarktketen zelfzorggeneesmiddelen gaat verkopen in haar winkels. Als eerste supermarktketen in Nederland, aldus het moederbedrijf Schuitema trots in een persbericht, dat klakkeloos door de meeste media werd overgenomen. Maar dat klopt niet.
  Lees verder...
 

Zeven oefeningen om uw hersenen te trainen

Door: Fred Akkerma , 04 augustus 2007
Neurowetenschappers hebben ontdekt dat mensen in staat om zijn om nieuwe hersencellen aan te maken. Met een investering van slechts twee uur kunt ook u uw hersenen trainen, zo blijkt uit een artikel van wetenschapsjournalist Reinoud de Jongh. Niet veel toch als u bedenkt dat u daarmee uw geest jong, scherp en alert houdt?
  Lees verder...
 

Maak maximaal gebruik van de 80/20-regel

Door: Fred Akkerma , 02 juli 2007
U wist misschien dat 80 procent van uw winst afkomstig is van 20 procent van uw klanten. Het is de zogenaamde Pareto-regel. Maar wist u dat de 80/20-regel op veel meer situaties van toepassing is? Doe er uw voordeel mee.
  Lees verder...
 

Zo bestrijdt u valse ziekmeldingen

Door: Fred Akkerma , 24 juni 2007
Werknemers zijn opvallend vaak ziek rondom het weekend: op maandagen en vrijdagen dus. Een recent Brits onderzoek toont aan dat minimaal één op de acht ziekmeldingen onterecht is. In Nederland is het niet veel beter. Maar u kunt het voorkomen.
  Lees verder...
 

Humor: medewerkers Maxeda meest tevreden

Door: Fred Akkerma , 29 maart 2007
De werknemers van de winkelketens Hunkemöller en Claudia Sträter zijn de meest tevreden en gemotiveerde medewerkers van Nederland. Deze bedrijven ontvingen de Effectory Awards. Beide winkelketens zijn onderdeel van Maxeda (voorheen Vendex KBB), dat in handen is van een aantal van die vermaledijde private equityfondsen. Benieuwd wat de FNV daarop te zeggen heeft...
  Lees verder...
 

Acht complimenten

Door: Fred Akkerma , 01 maart 2007
Het is vandaag Nationale Complimentendag. Wij -u en ik- vinden onszelf behoorlijk complimenteus, zoals bleek uit een peiling op deze site. Hoog tijd dus om de daad bij het woord te voegen. Ik ga ook een paar complimenten uitdelen. Aan die mensen die ik altijd al hebben willen complimenteren.
  Lees verder...
 

Help, een hedgefonds!

Door: Fred Akkerma , 28 februari 2007
Als iedereen het met elkaar eens is -topmanagers, vakbonden, parlementariërs, ministers- dan klopt er iets niet. Dat is nu het geval bij de zogenaamde 'private equity' en 'hedge' fondsen. Dat zijn particuliere investeerders (niet beursgenoteerd) die het de laatste tijd een aantal beursfondsen (Stork, Ahold, ABN Amro) behoorlijk lastig maken. Deze investeerders zouden 'kaalvreters' zijn en 'uitwassen van het kapitalisme'. Pff, wat een onzin!
  Lees verder...
 

Een smoelenboek? Dat mag zo maar niet!

Door: Fred Akkerma , 05 februari 2007
Foto's uit de personeelsdossiers of van de toegangspassen mogen niet zomaar in een smoelenboek worden gebruikt. De betrokken werknemer moet hiervoor 'ondubbelzinning' toestemming hebben gegeven. Tsjongejonge. Kan het nog erger? Jawel hoor...
  Lees verder...
 

Nog sneller mobiel werken met opvolger UMTS

Door: Fred Akkerma , 08 januari 2007
Ingezonden mededeling - Onlangs is HSDPA geïntroduceerd, de 'opvolger' van het bekende UMTS-netwerk. Dit mobiele breedband-netwerk maakt nu supersnel mobiel werken mogelijk. Een uitkomst voor drukke managers.
  Lees verder...
 

Extreem-paars?

Door: Fred Akkerma , 09 november 2006
Daar hadden we nog niet aan gedacht: een coalitie van PvdA, VVD en Groen Links, oftewel, extreem-paars, zoals het vernieuwde Brisk Magazine het noemt. PvdA-leider Bos ziet dat wel zitten. Dus eh..., een kabinet Bos/Verdonk/Halsema. Als dat geen vechten wordt...
  Lees verder...
 

Wat zijn de HR consequenties van outsourcing?

Door: Fred Akkerma , 20 oktober 2006
Ingezonden Mededeling - Outsourcing is meer en meer in opkomst. Door factoren als krapte op de arbeidsmarkt en hoge loonkosten is het uitbesteden van (deel)activiteiten een reële oplossing. Het brengt ook de nodige veranderingen en vragen met zich mee. Welke activiteiten kunt u uitbesteden en waar legt u de 'knip'?
  Lees verder...
 
< vorige 1 2 3 4 5 6 volgende >
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Is uw volgende zakelijke leaseauto een Tesla?
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers (1) 
Werknemer neemt vrij voor ziek huisdier (1) 
Werven van nieuwe medewerker kost meer dan 4. 000 euro per persoon (1) 
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe (2) 
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties (1) 
Porsche 911 Speedster heeft een prijs (1) 
Drie handige chat-apps voor op kantoor (1) 
top10
Technologie als retentie- en wervingstool van medewerkers in 2019
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe
Vijf technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
Data scientists besteden 80 procent van hun tijd aan opschonen en structuren data
Betere managers leiden productievere bedrijven
Drie handige chat-apps voor op kantoor
Helft Nederlandse werknemers neemt werk mee op vakantie
Werknemer onzeker of zijn vaardigheden over vijf jaar nog nodig zijn
Familiebedrijf niet de beste werkgever
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties
meer top 10