zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 
 
 
 

Weblog`s van :

 

Timemanagement is eigenlijk grote onzin!

Door: , 21 juni 2022
De economie loopt als een trein. Ruim 400.000 banen wachten op mensen die er (nog) niet zijn. Het gevolg is dat ondernemers en zzp’ers overuren maken om het hoofd te kunnen bieden aan het aanbod. 
  Lees verder...
 

‘Alternatieve waarheden’ over offertes

Door: , 22 maart 2021
De laatste tijd maakt een trainingsinstituut radioreclame voor een training in het schrijven van offertes. Ze zeggen dat, als je hun training volgt, al je offertes opdracht worden. Normaal gesproken krijg ik niet snel kromme tenen van onnozele beweringen, maar in dit geval maak ik daar toch een uitzondering op. Wat een baarlijke nonsens!
 
  Lees verder...
 

Verander of verdwijn

Door: , 16 februari 2021
Ondernemen is een van de leukste bezigheden die ik ken. Niet dat het echte eeuwigheidswaarde heeft, maar het houdt mij van de straat en met een beetje geluk maak ik anderen gelukkig of help ik hen hun (werkzame) leven wat te veraangenamen. 
  Lees verder...
 

Angst doet kopen

Door: , 04 februari 2021
Als je gisteren niet meer bij de je digitale bankrekening kon komen, voor gesloten deuren bij je bank kwam te staan, je geen euro’s meer uit de flappentapper kon trekken, bankpasjes en creditcards niet meer werkten en je geen geld in huis had, hoe zou je dan nu in je levensonderhoud voorzien?
  Lees verder...
 

DE BV-Nederland loopt hopeloos achter!

Door: , 28 februari 2018
Vandaag keek ik naar een interview van Christiana Amanpour van CNN met Jane Fonda. Ik wilde het zien omdat deze actrice (80) een schitterende film maakte met Robert Redford (81) over eenzaamheid en verliefd worden op hoge leeftijd. Kennelijk doen de ‘oudjes’ het nog best!
  Lees verder...
 

In vijf stappen de tijd de baas!

Door: , 23 februari 2018
Veel managers verzuchten dat er gewoon niet genoeg uren in een dag zijn om een vinkje te kunnen zetten bij de laatste taak van hun 'to-do-lijstje'. De hoeveelheid e-mails neemt virale vormen aan, zeeën van tijd lijken verloren te gaan door het gebruik van sociale media, mensen storen je steeds als je net lekker op dreef bent, blijven te lang hangen ondanks alle hints die je geeft om het kort te houden, om maar eens een paar tijd vreters te noemen. Er is meer!
  Lees verder...
 

Dertien tips bij een writer's block

Door: , 06 maart 2017
Als jochie van twaalf wist ik al dat ik schrijver wilde worden. Liefst een beroemde, maar ik had geen idee hoe ik dat moest realiseren. Het duurde tot mijn veertigste voordat mijn eerste boek van de persen rolde en dat was een bijzonder moment. Het boekje (over telefonische communicatie) sloeg goed aan; uiteraard ook door de aandacht van de media. 
  Lees verder...
 

Trainers vertellen soms een broodje aap!

Door: , 15 februari 2017
Gisteren zag ik op Facebook een test voorbijkomen die zou kunnen bepalen welke hersenhelft dominanter is dan de andere. Het is een al jaren achterhaalde mythe dat de ene hersenhelft dominanter zou zijn dan de andere, maar ook dit broodje aap wordt nog steeds verkondigd; door docenten en trainers!
  Lees verder...
 

Maak kopen gemakkelijker; drie tips

Door: , 23 september 2016
Het koop- en verkoopproces speelt zich steeds vaker op het internet af. Het is tegenwoordig zelfs zo dat, als je geen website hebt, je niet serieus wordt genomen en je ook totaal niet meer meetelt. Bedrijven die geen gebruik maken van sociale media, als onderdeel van hun marketingstrategie, laten kansen liggen om met hun markt in contact te komen en om leads te kunnen genereren. 
  Lees verder...
 

‘Oude’ werknemer is goud waard!

Door: , 21 september 2016
Onlangs verscheen de Golden Age index 2016 van PwC waarin werd berekend dat, als 32 OESO-landen beter gebruik zouden maken van 55+ werknemers, er 2,6 biljoen euro bespaard kan worden op allerlei vormen van uitkeringen en er aanzienlijk meer belastinggelden in de staatskassen zouden vloeien.
  Lees verder...
 

13 tips voor managers

Door: , 19 oktober 2015
Ik heb in mijn carrière al heel wat managementstijlen de revue zien passeren. Elke managementstijl werd verkondigd als dé beste stijl, maar als tijden veranderen, veranderen ook de opvattingen daarover. Ik heb in dit artikel 13 praktische tips voor managers bij elkaar gebracht op basis van onderstaande managementstijlen omdat geen van die stijlen enige zekerheid tot succes geeft!
  Lees verder...
 

Van doelgroep naar community

Door: , 30 maart 2015
Een 'community' is niets meer of minder dan een groep mensen met gemeenschappelijke kenmerken, die op min of meer vaste basis zowel online bij elkaar komen met het doel, om elkaar direct of indirect te helpen in het verwezenlijken van doelen en verwachtingen. 
  Lees verder...
 

Koud bellen is uit!

Door: , 19 maart 2014
Koud bellen is een achterhaald concept dat meer kwaad dan goed doet. Het kan anders!
  Lees verder...
 

Zes factoren voor succes met sociale media

Door: , 17 maart 2014
Veel ondernemers en zzp'ers maken gebruik van sociale media, maar hebben eigenlijk geen flauw idee wat het effect van de daarin gestoken tijd en moeite is. Google-analytics geeft wel inzicht in cijfers en feiten rond het bezoek aan o.a. websites maar geeft geen verklaring over het waarom daarvan.
  Lees verder...
 
1 2 3 4 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10