zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisaties kiezen steeds vaker voor meerdere clouds om omzet uit data te genereren

Volgens onderzoek van VMware zijn de meeste organisaties bezorgd over datasoevereiniteit

26 oktober 2022 - Maar liefst 96 procent van de Nederlandse organisaties zal tegen 2024 naar hun data kijken als generator voor meer omzet. 43 procent denkt dat data in 2024 een belangrijke inkomstenbron zal zijn. Bij 37 procent van de organisaties is dit op dit moment al het geval. Dat blijkt uit onderzoek van VMware. 

Voor het onderzoek, genaamd ‘The Multi-Cloud Maturity Index’, werden bijna 3.000 zakelijke en IT-beslissers in EMEA bevraagd. Het onderzoek toont aan dat iets meer dan de helft (55 procent) van de Nederlandse ondervraagden het er helemaal mee eens is dat ze dankzij het gebruik van meerdere clouds hun data maximaal kunnen benutten om te innoveren, en tegelijkertijd kritieke kwesties zoals nationale en sectorale datasoevereiniteit aan kunnen pakken. Datasoevereiniteit wordt zelfs genoemd als een van de belangrijkste uitdagingen van Nederlandse organisaties – 94 procent geeft toe hier bezorgd om te zijn. 


De ambitie om extra waarde uit data te halen gaat echter gepaard met uitdagingen. Gebrek aan in-house talent om multi-cloud succesvol te implementeren (33 procent), behoefte aan meer hands-on beheer van clouds (33 procent), toegenomen cyber security risico’s (31 procent) en het feit dat er verschillende skills/tools nodig zijn voor elke cloud (31 procent) blijven belangrijke obstakels voor Nederlandse organisaties. Nederlandse organisaties moeten ook de controle over hun operationele- en cloud-uitgaven verbeteren: respectievelijk 85 procent en 71 procent is het erover eens dat dit een punt van zorg is als data echte bedrijfswaarde moeten opleveren.  

Ruggengraat digitale business
"De afhankelijkheid van data om innovatie te stimuleren en concurrentievoordeel te behalen is nu de ruggengraat van de digitale business. Cloud smart zijn – het vermogen om het juiste type cloud te kiezen voor de juiste data, inclusief zeer gevoelige informatie die binnen de landsgrenzen moet blijven – wordt het de facto businessmodel voor organisaties die voordeel willen halen uit hun data," aldus Joe Baguley, VP en CTO VMware EMEA. "Organisaties die de concurrentievoordelen van het gebruik van meerdere clouds voor het beheer van data volledig benutten, zien voordelen in de hele organisatie. Om succes te boeken, moeten ze echter de controle hebben over waar hun data zich bevinden – zonder afbreuk te doen aan beveiliging, compliance of soevereiniteit, en de keuze voor providers om deze te beheren."
92 procent van de Nederlandse respondenten is het erover eens dat de voordelen van multi-cloud – de mogelijkheid om verschillende soorten private, public, edge en soevereine clouds te gebruiken en te beheren – opwegen tegen de uitdagingen. Bijna de helft (47 procent) gelooft dat het gebruik van multi-cloud een zeer positieve impact heeft gehad op de omzetgroei, terwijl 50 procent ook gelooft dat het een zeer positieve impact heeft gehad op de winstgevendheid. In feite vindt slechts drie procent dat multi-cloud niet cruciaal is voor zakelijk succes.
En dit is nog beter nieuws voor organisaties in heel Europa, waar de impact van de data-economie op het BBP in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk volgens de Europese Commissie tegen 2025 naar verwachting van 2,6 procent tot 4,2 procent zal groeien. 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen
 Hoge verwachtingen voor cloud-native ontwikkeling vereisen snelle toename van kennis en ervaring
 Organisaties in de publieke sector zijn koploper in de adoptie van multi-cloud
 Nederlandse bedrijven erkennen de voordelen van de hybrid en multicloud als bedrijfsmodel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10