zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Proactief handelen bij verlies computerdata verlaagt downtime

8 juli 2011 - Proactief handelen bij het verlies van computerdata verlaagt kostbare downtime. Accuraat handelen volgens een vooraf afgesproken werkwijze zorgt voor snel herstel van de verloren computerdata. Dit stelt specialist Stellar Data Recovery. IT-managers laten het herstel van verloren computerdata nog te vaak buiten een SLA. IT-afdelingen zijn preventief wel goed voorbereid op een eventuele calamiteit maar bezitten geen consistent herstelplan op het moment dat het echt fout gaat.

Opvallend omdat steeds meer data en applicaties als bedrijfskritisch worden betiteld. Recent onderzoek van Forrester bevestigt het huidige hiaat binnen IT-afdelingen. Het onderzoeksbureau adviseert bedrijven om data recovery structureel op te nemen binnen hun reguliere disaster recovery planning. 



Redundante server garandeert geen 100 procent uptime

"Nederlandse IT-managers zijn zich te weinig bewust van de gevolgen van het verlies van computerdata," stelt Kees Jan Meerman, Chief Operations Officer bij Stellar Data Recovery. "Nog te vaak leeft bij hen het beeld dat dubbele servers de volledige garantie biedt voor 100 procent uptime en een gedegen back-up oplossing. In geval van daadwerkelijk computerdata verlies is de paniek dan ook gelijk groot." De gevolgen van downtime zijn enorm, zowel financieel als qua concurrentiepositie. Steeds meer computerdata en applicaties gelden als bedrijfskritisch en spelen een strategische rol binnen de missie van een organisatie. In 2010 kon slechts dertien procent van ernstige calamiteiten worden verholpen zonder downtime. 

Kosten downtime door dataverlies onderschat
"Stroomuitval, hardware storingen en menselijk falen zijn nog steeds de belangrijkste redenen van computerdata verlies," vervolgt Meerman. "De kosten die downtime door computerdata verlies met zich meebrengen zijn weinig inzichtelijk binnen organisaties en daardoor onderschat. Onderzoeksbureau Forrester geeft in een recent onderzoek nog eens aan dat slechts vijftien procent van de deelnemende bedrijven de kosten van downtime kennen. Ook niet financieel gerelateerde indicatoren als klantbehoud en imago worden steeds belangrijker. Met de opkomst van social media is het delen van ervaringen over producten en service enorm gegroeid. Als een website of dienst onbereikbaar is dan wordt dit via Twitter en Facebook razendsnel gecommuniceerd naar vrienden." Ondanks het nauwelijks inbedden van Data Recovery Services binnen bestaande bedrijfprocedures wint Data Recovery aan prioriteit. Juridische voorschriften, branding en de toenemende afhankelijkheid van het medium internet eisen proactief handelen bij computerdata verlies.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht tips om dataverlies tijdens vakantie te voorkomen
 Organisaties maken zich zorgen over kwaliteit bedrijfsdata
 Manager wantrouwt datakwaliteit eigen organisatie
 Onvolledige backups steeds vaker oorzaak van dataschade
 
 
reacties
 
Open Handel  |   | 
10-07-2011
 | 
15:20 uur
Het probleem ligt denk ik in een heel andere laag, namelijk dat vele bedrijven het goedkoopst van goedkoopst willen en als een serieus bedrijf moet je dit juist niet willen. Een beetje host bedrijf, heeft haar backups prima op orde en merk je nauwelijks of niks van downfall, en daar betaal je voor. Ook voor interne netwerken is het een must om data opslag / backups prima op orde te hebben en is bij een groot bedrijf inschakeling van externe (hierin gespecialiseerde) bedrijven vanzelfsprekend.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10