zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

IT-kosten bezorgen managers slapeloze nachten

22 december 2006 - Topmanagers van bedrijven maken zich vooral zorgen over de kosten van technologie (55 procent). Dit blijkt uit een internationale enquÍte van het onderzoeksbureau Burston-Marsteller.

  Lees verder...      2 reacties

Managementfocus op IT-onderhoud belemmert innovatie

20 december 2006 - Europese IT-managers zijn te veel gefixeerd op routine-onderhoud van de bestaande infrastructuur. Ze investeren onvoldoende in innovatieve diensten die de kosten verlagen, IT-management automatiseren en bedrijfsresultaten verbeteren.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander is dol op social-networking

20 december 2006 - 34 procent van de Nederlanders bezoekt weleens een social-networking site, veel meer dan het Europese gemiddeld van 23 procent. Dit blijkt uit het onderzoek Mediascope Europe 2006 van de European Interactive Advertising Association (EIAA) onder 1.500 mensen in Groot BrittanniŽ, Duitsland, Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, ScandinaviŽ, BelgiŽ en Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Blackberry heeft manager in houdgreep

11 december 2006 - Het is inmiddels overduidelijk: dankzij de Blackberry en aanverwanten, is er geen ontsnappen meer aan het werk en zijn negen van de tien managers ten alle tijde bereikbaar. Hoever de grenzen tussen werk en privť wel niet vervaagd zijn, wordt weer eens onderstreept door onderzoek door ExecuNet.

  Lees verder...      Reageer

EfficiŽnt bedrijf geeft meer uit aan IT

11 december 2006 - De efficiŽntste bedrijven geven gemiddeld zeven procent meer uit aan IT en realiseren daarmee juist extra besparingen in andere onderdelen van de organisatie, zoals financiŽn, inkoop en personeelszaken.

  Lees verder...      Reageer

Dertig procent bedrijven laat e-mail links liggen

8 december 2006 - Elk gerenommeerd bedrijf heeft een website maar gebruikt deze vaak puur als uitgebreide folder. E-mail als middel voor klantcontact wordt nog niet optimaal benut. Onderzoeksbureau MysteryShopperOnderzoek.nl zond honderd bedrijven een e-mail met een vraag die om gericht antwoord vroeg.

  Lees verder...      4 reacties

Bedrijven sluiten ogen voor digitalisering

29 november 2006 - Onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Xerox toont aan dat Europese bedrijven nog een lange weg hebben te gaan om tegemoet te komen aan de behoeften en werkstijlen van de nieuwe generatie werknemers die in het digitale tijdperk opgegroeid is.

  Lees verder...      1 reactie

IT'ers doen steeds vaker beroep op personal agent

20 november 2006 - Ze hebben dan de reputatie van 'nerd', maar de IT-tovenaars in Groot BtittanniŽ verdienen tegenwoordig nog vele malen meer dan tijdens de internethype. Volgens nieuw onderzoek nemen sommige van hen zelfs hun eigen personal agent ‚Äď Hollywoodstijl ‚Äď in de arm om de beste aanbiedingen voor hen te zoeken.

  Lees verder...      2 reacties

Saboterende (ex)medewerker handelt uit frustratie

17 november 2006 - Sabotage van it-infrastructuur door insiders is een groeiend probleem is. Omdat insiders de zwakke plekken van het systeem kennen ťn ze vertrouwen genieten, worden ze meestal minder gecontroleerd dan buitenstaanders. In 2006 steeg het aantal Amerikaanse bedrijven dat problemen had met en door insiders naar 55 procent, vergeleken met 39 procent een jaar eerder.

  Lees verder...      1 reactie

IT nog steeds grote bron van stress

16 november 2006 - Bij het werken met de computer ergeren Nederlandse en Belgische werknemers zich het meest aan de gebrekkige vindbaarheid van informatie op het bedrijfsnetwerk en problemen met spam en virussen. Ook trage en slecht functionerende software is nog steeds een grote bron van stress.

  Lees verder...      1 reactie

Veranderende organisaties vragen om nieuwe rol CIO

14 november 2006 - De snel veranderende wereld en veranderende organisaties vragen om een nieuwe invulling van de rol van de CIO. Meer en meer organisaties hebben niet langer voldoende aan een hoofd van de IT-afdeling maar hebben een innovatieve IT professional nodig die nauw betrokken is bij business processen.

  Lees verder...      2 reacties

Oog voor mens achter techniek trekt IT-talent

7 november 2006 - Managers van IT-bedrijven moeten verder gaan denken dan hardware en software en zich meer gaan richten op de mens achter de techniek. Mits ze tenminste een concurrentievoordeel willen behouden. Dit zegt PriceWaterhouseCoopers na internationaal onderzoek.

  Lees verder...      Reageer

Helft grootbedrijven over op elektronische factuur

30 oktober 2006 - Binnen drie jaar zal vijftig tot zeventig procent van de Nederlandse grootbedrijven ontvangen facturen elektronisch verwerken (e-Invoicing). Dat blijkt uit een onderzoek van LogicaCMG. Op dit moment verwerkt nog maar twintig procent van de bedrijven een binnengekomen factuur digitaal.

  Lees verder...      2 reacties

Kennisachterstand geeft Europa het nakijken

13 oktober 2006 - Europese economieŽn blijven achter bij de VS omdat ze structureel te weinig investeren in kennisontwikkeling. Om die reden lopen ze continu achter de feiten aan wat betreft technologische vooruitgang.Onderzoek van de Britse denktank The Work Foundation toont aan dat Europese landen samen een 'kenniseconomie' op kunnen zetten die net zo groot, zo niet groter is, dan die van de VS.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 168 169 170 171 187 volgende >
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Geld lenen als zelfstandige, hoe zit dat?
reacties
Voorziet u de consequenties van verkeerde kernwaarden voor uw bedrijf? (3) 
Vermoeidheid en concentratieverlies door kantoortuin leidt tot verzuim (1) 
Bejaarde consumenten zijn gat in de markt (1) 
Vier tips om het vertrouwen van de klant te winnen (3) 
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers (3) 
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
top10
Vermoeidheid en concentratieverlies door kantoortuin leidt tot verzuim
Vier tips om het vertrouwen van de klant te winnen
Voorziet u de consequenties van verkeerde kernwaarden voor uw bedrijf?
Wereldwijde groei aan cyberdreigingen
Vier kansen in process excellence die u in de gaten moet houden
Werkende Nederlander ergert zich aan overvloed vergaderingen
Meer beveiligingslekken in 2019 ondanks toename security-uitgaven
Tien procent toename in ransomware-aanvallen
Smartphonebezitter heeft 13,5 uur nodig voor lezen algemene voorwaarden
Wat voor leiderschap vraagt een innovatieve organisatie?
meer top 10