zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel dataverkeer wordt niet geďnspecteerd

18 oktober 2011 - Ruim een derde van het binnenkomende netwerkverkeer bij bedrijven wordt op geen enkele manier geïnspecteerd. Het gaat onder meer om versleutelde data vanuit cloud-omgevingen, die medewerkers ophalen met eigen mobiele apparatuur of een pc op het werk. Dat blijkt uit onderzoek door Palo Alto Networks.

Palo Alto Networks onderzocht het applicatieverkeer op 1.253 netwerken in de periode oktober 2010 tot en met mei 2011. Daaruit bleek dat 36 procent van het dataverkeer binnen organisaties ongezien de interne beveiliging passeert. Dat zorgt voor de nodige risico’s bij bedrijven. Cloud en sociale media
Volgens Palo Alto Networks speelt de opkomst van cloud-technologie en social media een belangrijke rol in deze ontwikkeling. Steeds meer bedrijven staan toe dat medewerkers via het bedrijfsnetwerk gebruikmaken van sociale netwerken. Zij doen dat dan ook in toenemende mate. Niet alleen halen werknemers hiermee eventuele bedreigingen binnen, ook wordt de kans dat gevoelige data het netwerk verlaat, steeds groter.  "Vandaag de dag gebruikt 96 procent van de Nederlandse werknemers op het werk Facebook, Google SSL en veel andere Web 2.0-applicaties. Door dataversleuteling is 36 procent van al het netwerkverkeer onzichtbaar geworden. Dat leidt tot grote risico’s voor de veiligheid van netwerken en data," zegt René Bonvanie, vicepresident Marketing van Palo Alto Networks. "Het is van groot belang dat bedrijven zich bewust worden van deze gevaren en hun beveiliging naar een hoger niveau brengen, zodat zij 100 procent van het netwerkverkeer kunnen monitoren." 

Hackers
Volgens Marcel van Eemeren, algemeen directeur van Palo Alto Networks-partner ON2IT, worden malware- en hacktechnieken steeds geavanceerder. "Daarom is het ontbreken van zicht op meer dan een derde van het dataverkeer niet verantwoord."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IT-beslissers worstelen met toegang tot bedrijfsdata
 Steeds vaker gevoelige bedrijfsinformatie op mobiele apparaten
 Dataverlies na hacking hoeft niet definitief te zijn
 Nieuwe, geavanceerde bedreigingen richten zich op bedrijven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10