zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisaties bezorgd maar optimistisch over veiligheid in de cloud

5 oktober 2011 - Een meerderheid van de organisaties bestempelt de overgang naar cloud computing als belangrijk aandachtspunt. Ze hebben echter gemengde gevoelens als het gaat om de veiligheid. Dat blijkt uit het '2011 State of Cloud Survey' van Symantec Corp. Het onderzoek toont ook aan dat IT-organisaties mogelijk onvoldoende voorbereid zijn op de overgang naar de cloud, omdat hun IT-personeel hier nog niet klaar voor is.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager heeft innovatie en cloud hoog op de actielijst staan
 Veiligheid cloud computing blijft een grijs gebied
 Onbekendheid ‘cloud computing’ belangrijk punt van aandacht
 Cloud computing en andere donkere wolken
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
5-10-2011
 | 
08:16 uur
Het blijft verbazingwekkend dat men maar bezig blijft 'cloud' te propageren maar de meest prangende vragen nog steeds niet blijkt te kunnen beantwoorden. Tenminste, niet helder genoeg.

Virtualisatie, ook als dit op een andere locatie is ingericht, is geen 'cloud'. Ook al doet men dit met 'cloud' technologie. Tenminste niet in de gedachte van het concept.

In tweede, het is erg vreemd dat een organisatie die erg veel belang heeft bij cloud implementatie, stelt dat wellicht IT personeel hier niet klaar voor blijkt.

Ik kan me voorstellen dat Symantec een lans voor een verkopend concept wil breken maar wees dan ook evenwichtig in deze.

Een vraag die nog steeds niet beantwoord is is wie er in de werkelijke 'cloud' verantwoordelijk is voor de backup van de data fragmenten. Een tweede, en dat is een vraag van juridische aard, wie is, in geval van vermissing van data, verantwoordelijk voor die vermissing?

Deze twee vragen zijn nog door niemand beantwoord wat mij dan als IT consultant en specialist brengt tot het volgende. Natuurlijk kan ik alleen maar voor mezelf spreken, als Symantec vind dat ik er niet klaar voor zou zijn vind ik dit een boute stelling. Symantec kan dit niet staven.

Als Symantec denkt dat ik bedrijfs kritische applicaties of data werkelijk aan cloud zou toevertrouwen, dan kan ik hen gerust stellen.
Zolang twee eerdere vragen niet afdoende zijn beantwoord; 'Never!' Dat heeft niets te maken met het gegeven dat ik daar niet klaar voor zou zijn.

Dat is mij ingegeven dat de grootste IT toeleveranciers, nog wel eens de nodige moeite hebben een fatsoenlijke back up te garanderen, laat staan dat ik 'cloud' als technologie zou moeten overwegen.

Beetje negatief, wel helder.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10