zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Werken op afstand: bijna helft van de werknemers ervaart meer werkdruk

30 december 2021 - Werken op afstand is niet langer een incidenteel werk-extraatje. Door de pandemie hebben werknemers wereldwijd de kans gekregen om het werken op afstand uit te proberen. Voor velen is op afstand of hybride werken al het ‘nieuwe normaal’.

  Lees verder...      Reageer

Helft van de medewerkers geplaagd door concentratieproblemen bij thuiswerken

28 december 2021 - Door het snel oplopen van de coronabesmettingen is ook het thuiswerkadvies weer ingevoerd. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Uit recent onderzoek van Effectory, onder 300.000 werknemers van Nederlandse bedrijven, blijkt dat de helft van de thuiswerkers concentratieproblemen ervaart door omgevingsfactoren.

  Lees verder...      Reageer

Kantoorwerkers snakken naar extra vrije decemberdagen

28 december 2021 -  In 2021 kwam het allemaal voorbij: thuis aan het werk, een hybride werkmodel, voorzichtig terug naar kantoor en toch weer naar huis. De steeds veranderende corona-adviezen en -maatregelen hebben het afgelopen jaar een flinke wissel getrokken op de werkende Nederlander: maar liefst 45 procent merkt de negatieve impact hiervan op hun energieniveau.

  Lees verder...      1 reactie

Op zoek naar de psychopathische leider

27 december 2021 - In de psychologie en de psychiatrie wordt de diagnose psychopathie gebruikt voor meedogenloze misdadigers. Deze personen zijn zelfzuchtig, egocentrisch en manipulatief. Een psychopathisch individu is gericht op de uitbuiting van anderen, zonder schuld- en schaamtegevoelens, en is nergens bang voor. Deze personen eindigen vaak in de gevangenis of TBS.

  Lees verder...      Reageer

Zwaaiend voor de webcam: hoe Zoomden we in 2021?

24 december 2021 - Zoom Video Communications deelt de resultaten van onderzoek naar Zoom-gebruik in 2021. Het technologiebedrijf onderzocht hoe mensen het afgelopen jaar gebruikmaakte van Zoom, op basis van een enquête en het bestuderen van gebruiksgegevens en andere relevante data.

  Lees verder...      Reageer

2022 wordt het jaar van multimodale Artificial Intelligence

23 december 2021 - Het afgelopen jaar zagen we dat organisaties nog meer zijn gaan investeren in oplossingen die zijn gebaseerd op Artificial Intelligence (AI). Op deze manier kunnen ze hun bedrijfscontinuïteit waarborgen en medewerkers beter ondersteunen op locatie of vanuit huis. Daarnaast zagen we ook weer veel nieuwe ontwikkelingen en speculaties over hoe AI de toekomst gaat veranderen.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek toont kracht van fleet management-technologie

22 december 2021 - Uit Europees onderzoek, gesponsord door Verizon Connect, is gebleken dat er een duidelijk verband bestaat tussen het gebruik van fleet management-technologie voor het realiseren van Return on Investment (ROI) en het verbeteren van de klantenservice.

  Lees verder...      Reageer

Smartphonegebruik grootste ergernis in het verkeer

20 december 2021 - Ruim zes op de tien Nederlanders ergeren zich in het verkeer aan bestuurders die tijdens het rijden bezig zijn met hun telefoon. Gevraagd naar hun associaties met verkeersveiligheid, zegt ruim de helft van de Nederlanders: MONO rijden. Toch bekent een kwart zijn telefoon er weleens bij te pakken tijdens het rijden.

  Lees verder...      Reageer

Slechts één op de vijf werkenden verwacht dat Nederland in 2050 een circulaire economie heeft

16 december 2021 - Bijna de helft van de werkende Nederlanders vindt dat de overheid te weinig doet om klimaatverandering tegen te gaan. De kans dat de doelstellingen voor een circulaire economie in 2050 worden behaald, lijkt hen dan ook uiterst klein: slechts één op de vijf werkende Nederlanders heeft hierin vertrouwen.

  Lees verder...      2 reacties

TCS Sustainathon: pak milieuproblemen aan via technologie

13 december 2021 -  Tata Consultancy Services kondigt de lancering aan van: Sustainathon – The Balancing Act. Een Europese wedstrijd die jonge geesten uitdaagt en in staat stelt om innovatieve ideeën te ontwikkelingen en uit te voeren en daarmee organisaties te helpen bij belangrijke duurzaamheidsvraagstukken met behulp van geavanceerde technologie.

  Lees verder...      Reageer

Worldcom Confidence Index: focus op medewerkers, economie en aarde

10 december 2021 - Wereldwijd zijn Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie (DEI - #1) en het behoud van talent (#2) de meest besproken onderwerpen in oktober. De economie (#3), AI (#4) en Environmental, Social & Governance (ESG) en duurzaamheid (#5) completeren de top vijf.  Het vertrouwen in hybride en flexibel werken kent de grootste daling sinds september

  Lees verder...      Reageer

Overheidscampagnes bereiken Nederlander steeds minder goed

10 december 2021 - Recente overheidscampagnes als ‘MONO’ en ‘Iedereen doet wat’ worden door Nederlanders achteraf minder goed herkend dan klassieke campagnes als ‘Bob jij of Bob ik’ en ‘Goochem het Gordeldier’. Waar het herkenningspercentage van alle overheidscampagnes in 2003 op gemiddeld 92,2 procent lag, is dit momenteel nog 70 procent.

  Lees verder...      Reageer

Promotie: Houvast in processen en governance voor data analytics in organisaties

9 december 2021 - Data analytics ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Dit heeft een grote impact op de manier waarop organisaties, in zowel de publieke als private sector, processen inrichten en uitvoeren. Grote organisaties innoveren en boeken successen, waarmee ze andere organisaties inspireren.

  Lees verder...      Reageer

Op het social intranet doen managers ertoe

8 december 2021 - Veel managers vinden hun houding op het social intranet ongemakkelijk. Enerzijds hebben ze een verantwoordelijkheid en een voorbeeldrol, terwijl ze anderzijds het social intranet laagdrempelig moeten houden. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste balans te vinden.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 12 13 14 15 523 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Financiële coaches gezocht: aantal openstaande functies schiet omhoog
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie
Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag
Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk
CFO's willen kosten besparen vanwege recessiezorgen
Hybride werken? Houd de werk-privébalans in de gaten!
meer top 10