Reactie: Klopt helemaal. Ben 5j gescheiden. Houd 900E over van mijn loon en daarvan moeten mijn eigen lasten af. Hard werken. Veel overuren Geen vakantie's gevolg. Ik mag voorkomen omdat het schatje van de administratie gelijk bevooroordeeld was. Toen ik info vroeg omtrent loonbeslag.(heb je er weer een die geen ali wil betalen) Geld kreeg ik niet terug van het LBIO. Omdat ik werk krijg ik niks geregeld. Geen wasmachine, koelkast verhuis en inrichtings kosten. Huidige Baas vind het echt niet cool als ik volgende week weer vrij moet hebben in verband gespek jeugdzorg. Advocaat. schuldsanering. Schiet er dus allemaal bij in. Januari verwacht ik dan ook geen verlenging. Maar wil hem niet eens. 850 euro krijg ik van de bijstand. Voor die 50e ga ik geen 160uur werken om vervolgens door instanties verhogingen te krijgen van 300 hier en 200 daar. Dan kan ik beter al mijn tijd in de administratie steken. Ik kost nederland dan geld. Maar tja. Ik wil wel een toekomst ipv me kapot laten maken. Ik zeg dus hardop. Werken heeft mij tot de rand van de afgrond gebracht. Nederland verdient mijn belasting afdrage niet. Dat doen we dus ook niet meer.
Wat het verschil is tussen mij en een crimineel. Een crimineel heeft de kans dat hij vast word gezet. Ik word met zekerheid vastgezet.
Reactie: Ieder bedrijf krijgt dan wat het toekomt. Het sturen van een afwijzing hoort er inderdaad bij. Wat er dan eigenlijk niet bij hoort is de standaard afwijzingen, u allen wel bekend denk ik zo. Dan heb ik liever dat een organisatie niets meer laat horen. Hoef ik die onzin ook niet te lezen. Die tijd kan je dan beter gebruiken om verder te solliciteren in de hoop om in contact te komen met een vertegenwoordiger van een bedrijf die je wel respecteert.
Reactie: Kortingscodes zijn van invloed op de gepercipieerde waarde. Dit artikel doet ook denken aan het Hershey’s Kiss experiment. In een test werden studenten chocolade aangeboden van merk A voor 26 cent en merk B voor 1 cent. 40 procent koos voor merk A en 40 procent koos voor merk B. Toen de prijs van beide chocoladerepen werd verlaagd met 1 cent, koos ineens 90 procent van de respondenten voor het (nu gratis) merk Y. Wellicht wordt daarmee een zelfde soort gevoel opgewekt.
Reactie: ''maar ook de activiteit onder de werkenden is gestegen.''
En gisteren lazen we nog
''Tevens staat het aantal latente baanzoekers op het laagste punt gedurende elf jaar onderzoek en is daarmee uitzonderlijk laag.'' (http://www.managersonline.nl/nieuws/14192/steeds-minder-mensen-staan-open-voor-een-baan.html)
Reactie: Interessant artikel, waarvoor dank! Veel herkenbare situaties en daarmee begrijpelijke conclusies. Echter ook één die volgens mij conflicteert met het betoog. Betreft deze zin:
Ook het sturen op output in plaats van processen maakt dat organisaties eerder richting -1.0 gaan dan naar +3.0.
Is dat geen contradictie m.b.t. de inhoud van dit artikel? Het gaat m.i. toch juist om de 'output' en minder op het sturen van de (Tayloriaanse) processen welke vaak tot 'operatie geslaagd, patient overleden' situaties leiden? Ofwel: het ge-eiste proces keurig gevolgd, maar gewenste output niet gerealiseerd. Of zoals iemand onlangs concludeerde: Waar veel gecontroleerd wordt, wordt niet meer nagedacht.
Reactie: De social media zijn niks voor topmanagers, die hebben wel wat anders te doen.
De social media addicts denken alleen in social media en niet in de logica van een manager.
Toen ik als (interim) topmanager bij een grote multinational werkte was ik na twee weken wel afgeleerd de social media te gebruiken, want dagelijks werd je overspoeld door goedbedoelde tweets en berichten van allerlei ZZPers die een te hoge dunk van zichzelf en de social media hadden.
Als manager heb je echt wel andere dingen te doen dan tweets te lezen of op Linkedin te reageren op berichten.
En daar gaan de social media addicts totaal aan voorbij.
De PR waarde van de social media wordt zwaar overschat, te meer daar 95% van de tweets over bedrijven klachten van klanten betreffen en dat is nu niet bepaald goede PR.
Reactie: Het is inderdaad niet te stoppen. Stel al zouden we het willen het is een onomkeerbaar proces. Daarom moeten we ons niet richten op het willen tegenhouden, maar de energie juist stoppen in het veilig maken. Gelukkig zijn we al een heel eind op weg. Een goed voorbeeld is het internetbankieren. Ook daar denken we niet meer bij na en regelen tegenwoordig al ons bankzaken online. Zo hebben wij in onze projectmanagement tool Process2View een veilige en gecertificeerde https-internetverbinding als standaard opgenomen. Daarnaast worden de gegevens gecodeerd weggeschreven op Europese servers via een datacenter in Amsterdam. Trouwens het is een utopie om te denken dat er met analoge gegevens of digitale gegevens op eigen computers of servers niets kan gebeuren.
Reactie: ''De latente baanzoeker is de bakermat van veel wervingsstrategieën.''
Als men zich nu eens richt op de nog altijd groter wordende groep werkelozen, die dus wel open staan voor een baan, en de mensen die al werk hebben (voorlopig) met rust laten...