zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Duurzaam inkopen verhoogt efficiency

NumoQuest®   |    |  23 december 2013
Reactie: Aan de ene kant is het een open deur, maar aan de andere kant een goede reminder dat....

Duurzaam
Ik heb niets met het woordje duurzaam. Het is een verzamel tover hype buzz onzinwoord dat door elke commerciele boerin en boer word gebruikt. Omdat het toevallug zo lekkur opportuun staat. Want vaak is het niets meer dan dat.

Als je het hebt over duurzaam, dan heb je het heel eenvoudig over drie dingen.... 1.lang durend 2. Weinig aan slijtage of bederf onderhevig 3. Het milieu weinig belastend. Duurzaam wil zelden zeggen 'goedkoper'. Want vaak is het zo dat wanneer men 'duurzaam' zegt, dan gaat u eerst MEER betalen, pas daarna is het de vraag of het besparingen opleverd.

Paradox
Hier heeft u te maken met het commerciële paradox. Het lijkt alsof u goedkoper uit bent maar dat is nog maar helemaal de vraag vaak. Hier moet u dan even een pas op de plaats maken. Want hier maakt men namelijk de koppeling met IT. In dit artikel word net gedaan alsof buh u 'kennis' zou ontbreken besparingen te bewerkstelligen. Hier heeft men ten dele gelijk, maar om totaal andere redenen.

Kennis en ervaring in huis....
U heeft namelijk de kennis en ervaring al in huis. Hetgeen u nodig heeft is oog voor. Daar heeft u geen consultant voor nodig maar gewoon 'beseffen dat.... en oog voor....' Dan zou het misschien aardig zijn wanneer u gezamenlijk binnen de organisatie er werk van maakt.

'Paperless Office'
Daar is een uitgebreid gratis white paper over geschreven die voor elke organisatie gelijk is. De eerste stap is eenvoudig. Alle rpinters waar mogelijk centraliseren per afdeling en stap twee de paperless office. Bij afwezigheid van de professional een leeg bureau. Uiteraard is een bureaulade geen opberg ruimte meer.

Stapsgewijs streven naar de digitale office en langzaam maar zeker binnen een jaar heeft u dit bereikt. Niemand hoeft hiervoor worden ingehuurd, het zit hem louter tussen de oren.

Succes.
 

Volkswagen Transporter T2

Piet Olieslager   |    |  23 december 2013
Reactie: De 1600 47 pk boxer was! de oude kevermotor welke in de loop der jaren steeds een stukje was opgeboord van 1100 naar 1200, 1300, 1500 en tenslotte 1600 cc. Door een aangepaste koelventilator was hij platter waardoor hij onder de bodem van de bus en variant (1500 cc) paste.
 

Welke prioriteiten stelt u?

vera dalm   |    |  23 december 2013
Reactie: Ook mijn vader had de tekst 'wonderen doen we direct' boven zijn buro hangen. Als tienjarige vond ik dat kennelijk heel grappig, want ik heb het altijd onthouden.
Of ik er een meer relaxte werkstijl aan heb overgehouden? Zou kunnen.
Het helpt in elk geval om er juist deze dagen even bij stil te staan.Het lijkt alsof sommige zaken 'nog voor de Kerst' moeten gebeuren. Waarom eigenlijk., is het nieuwe jaar opeens iets heel anders?

 

Relatiegeschenken moeten bekend recept, maar met innovatieve draai zijn

Premiumgids Relatiegeschenken   |    |  23 december 2013
Reactie: Het tijdperk van simpele, goedkope relatiegeschenken ligt inderdaad achter ons...

Onze verwachting is dat deze trend zich de komende jaren alleen maar meer zal voortzetten.
 

Het geven van een relatiegeschenk: ga niet over een nacht ijs

Premiumgids Relatiegeschenken   |    |  23 december 2013
Reactie: MVO is de afgelopen 5 jaar enorm belangrijk geworden in het bedrijfsleven en inderdaad ook in de relatiegeschenkenbranche. Dat is anno 2013 belangrijker dan ooit tevoren.
 

Duurder relatiegeschenk mag weer

Premiumgids Relatiegeschenken   |    |  23 december 2013
Reactie: @Van Helden

Onze bevinding is (gelukkig) het tegenovergestelde.
 

Volkswagen Transporter T2

Cees Wildervanck   |    |  21 december 2013
Reactie: De motor was een 1600 47 pk boxer, geen oude kevermotor zoals u suggereert.

De diesel kwam pas beschikbaar in 1979 in de opvolger van de T2, de hoekige T3.
Het was de eerste VW-bus, de T1 ('splitscreen') die o.a. furore maakte als hippiebusje. Hippies konden in 1967 geen nieuwe bus betalen.

Anders nog iets?
 

Handbagageregels per luchtvaartmaatschappij

Vlieginfo   |    |  20 december 2013
Reactie: Let ook goed op of je tijdens de retourvlucht bagage mee mag nemen. Ik ken genoeg gevallen van mensen die bij de retourvlucht flink bij moesten betalen om hun bagage mee naar huis te nemen. Echt schandalig!
 

Vijf manieren om een slechte baas terug te pakken

Linda   |    |  20 december 2013
Reactie: Ik heb onder een baas gewerkt die jaloers was op mijn leven. Ze ging aan de haal met mijn creatieve ideeën (van simpele oplossingen op de bedrijfsvloer tot recepten en zelfs kapsels), kopieerde mijn manier van klanten helpen en met collega's omgaan. Ze durfde zelf geen kritiek te geven op collega's dus als ik dat wel deed werd ik als bazig bestempeld. Ook stelde ze dingen uit en was zelf niet consequent. Ik merkte deze dingen op maar dacht bij mezelf 'ze is net in die functie begonnen, ze heeft tijd nodig'. Had ik maar eerder voor mezelf gekozen en op zoek gegaan naar iets anders want uiteindelijk heeft ze mij eruit gewerkt op een heel rotte manier. Dat ze vervolgens de districtsmanager ook nog achter zich weet te scharen, bewijst hoe slinks ze het heeft aangepakt. Ik kon tijdens het eindgesprek alleen maar boos worden vanwege het onrechtvaardige gevoel terwijl ik natuurlijk liever rustig was gebleven. Ze weet verdomd goed dat ze jaloers op mij is en als ze slim was geweest had ze van mij kunnen leren en hadden we zelfs een vriendschap op kunnen bouwen. Nu vervangt een andere collega mijn functie, iemand die er echt schijt aan heeft om het zo maar te zeggen.
O ja, ik ben zelf jarenlang manager geweest dus dat was waarschijnlijk ook iets waar ze zich onzeker over voelde. Al met al heb ik altijd achter haar gestaan, heb haar zelfs verdedigd tegenover mij collega s als ze (terecht) kritiek op haar uitten. Ik heb mooi de rotzooi voor haar opgeruimd en als bedankje word ik aan de kant gezet. Ik zorg dat ik zelf weer aan het roer sta bij een volgende baan of ik zet mijn voelsprieten zo ver uit bij een nieuwe manager dat ik het kleinste signaal van incompetentie en daarmee jaloezie weet op te pikken en dan pak ik meteen de koe bij de hoorns. Ik last me niet nog een keer aan de kant zetten. Dit soort managers hebben kritiek nodig zodat ze (hopelijk) inzien hoe kinderachtig ze bezig zijn.
 

Lean en de crisis – gaat dat wel samen?

Auke Hylarides   |    |  20 december 2013
Reactie: Lean wordt geen succes wanneer hogere efficiency het primaire doel is.

Het succes van Lean ligt in de betrokkenheid van allen in het proces (“van de poetsmens tot de CEO”, zoals mijn mentor zei).

Haal de verspillingen uit het proces, verhoog kwaliteit en klantervaring. Het gevolg is betere efficiency, maar nooit het doel.

 

De beste zeven tips om uzelf Personal te \'\'Branden\'\'

WoutPlevier   |    |  20 december 2013
Reactie: @numoquest dank je voor je reactie. Ik ervaar het niet zo. Kwaliteit, werkelijke Customer intimacy, goed branden van je precies doet en waar je je positief onderscheid zijn wel degelijk aspecten die helpen bij verkoop.

Ik vind dat je Zelfinzicht kun je op heel veel manieren kunt krijgen gesprekken, feedback van klanten, testen en assessment werken allemaal.

Het probleem is meestal dat de persoon, ZZP er of zelfs organisaties zich niet congruent kan presenteren met impact. Daar is dit artikel op gericht.

Ik heb zelf het politieke aspect helemaal losgelaten waarbij ik wel kijk naar trends en regels. Dit omdat democratie in deze vorm en tijd helemaal niet werkt. Kijk maar hoe lang ze erover doen om een echte oplossing te vinden!

Zet m op en toch schouders eronder en positief blijven!

Stuur je me nog je email dan meld ik je aan voor de online Learning Snellezen!

Dank je voor je goede reactie!
 

Onzekerheid over beslissingen is rem op economie

NumoQuest®   |    |  20 december 2013
Reactie: Beste Peters,

Een gedegen presentatie. Ik mis een paar kleine dingen.

IT
Het bedrijfsleven heeft sinds 2008, het uitbreken van deze crisis, de politieke wind van Donner en Kamp meegehad. Zij braken een stuk zakelijke zekerheid met een paar pennenstreken af. Want, als je vind dat senior staf te duur en een te grote ballast op je begroting is dan.....

Vijf jaar later....
IT is een strategische pijler van de productie. Natuurlijk willen vele CEO's, CFO's en zelfs CIO's hier niet aan. IT is gewoon een sluitstuk van de begroting waar je naar hartelust in snijd. Neen, we zien het, in tijd van crisis blijft de boel ook overeind, dus eigenlijk zijn we een beetje genaait door IT. Horror!

Realiteit
Zoals u hier schetst, vooral met het kopje 'Big Data', is niets meer als een logisch gevolg van.... hoe men er zelf al sinds vijf jaar in staat. Als je namelijk Senior Human Capital zo snel mogelijk inwisseld voor junior/medior, u weet wel dat vrijwel onvindbare talent, dan kom je ongeveer hier uit. Bij uw betoog.

Als u namelijk al twee elementen benoemd, iets waar ik al bijna vijf jaar voor waarschuw, dan zijn het de logische gevolgen van onnadenkend handelen omdat..... het crisis is, en dus....

Informatie Technologie kent grenzen. Er zijn maar weinig mensen die het in zich hebben deze grenzen en hun gevolgen te verwoorden klaarblijkelijk.

Dit soort publicaties zoals die van u, zijn helaas een zeer logische en voorspelbaar gevolg van onnadenkend handelen. In de IT bestaan wetmatigheden daarvoor. Misschien handig om mee te nemen hier.

'If you pay peanuts, you'll get monkeys'.

En dat heeft gevolgen in ALLE gelederen van elke organisatie. Directe, aantoonbare, logische, financiële en productieve gevolgen.

2014?
Daar zult u een nog grotere verdeel en heers te zien krijgen binnen verschillende organisaties op verschillende onderdelen van de Nederlandse economie. Dit alles veroorzaakt doordat men steeds minder kwaliteit heeft in één van de pijlers van die economie.

Een kwalitatieve hoogwaardige en consistente IT

Dank voor uw publicatie.
 

De beste zeven tips om uzelf Personal te \'\'Branden\'\'

NumoQuest®   |    |  20 december 2013
Reactie: Ik kan me wel vinden in een aantal punten van uw artikel.

EQ/IQ
Probleem is een beetje dat het hele EQ/IQ verhaal al lang een beste tijd heeft gehad.
De reden? Door het persoonlijke belang en de on line mogelijkheden is het telkens maar weer een beetje de vraag of iemand werkelijk als zichzelf uit testen naar voren komt. Een ieder wil namelijk die baan.... toch?

ZZP'ers
Ik hoor Balkenende nog iets roepen dat hij de VOC mentaliteit zo mistte. Hij deed zijn naam eer aan door zijn zakken te vullen na zijn politieke debacle. We hoorde Donner kwelen,'Iedereen in de zzp, goed voor de zzp'er, goed voor de economie.' Met een 'u kletst maar wat uit uw nekhaar,'tegen een journalist die hem de vraag stelde dat hij de enige was voor het VPschap bij de Raad van State'. Vervolgens ging Donner zacht in dat pluche zitten.

Vaste aanstellingen hebben zijn langste tijd gehad. U moet zich instellen op veranderende markten, veranderend werk, u moet zich instellen niet langer meer hetzelfde in uw carriere te doen.' zei Kamp. Natuurlijk heeft hij met alle marktperikelen als politicus niets te maken. Er zal goed voor hem worden gezorgd.

Die ZZP-er? Die mag het zelf uitzoeken in zijn eigen 'Participatie samenleving' door de VVD bdacht. Heel VOC betekend dat voor de zzp'er dat die aan de goden is overgeleverd want rechten? Die heeft die vrijwel niet meer.

Kop boven het maaiveld?
Ik kan u vertellen wat dat voor 99% van de zzp'ers betekend. Geen uitzicht op een opdracht. Want je mag een crack zijn in je vak, iemand die 'vol' van zichzelf is, daar zit men niet zo op te wachten.

Realiteit?
Dat weet u natuurlijk ook. Er zijn veel criteria die men hanteerd iemand af te wijzen. Diegenen die uit de eerste selectie ronde boven op de tafel komt te liggen, niet automatisch de beste kandidaat. Wel de meeste steekwoorden in het cv.

Zelfinzicht
Zelfinzicht bereik je niet door het maken van die of gene assessment. Dat geeft je een aardig beeld op, maar nog niet eens onafhankelijk en zeker niet je natuurlijke aanleg of softskills. Lastige is namelijk, hoe graag je soms wil geloven in dergelijke uitkomsten, dat je natuur altijd weer sterker is.

En je hebt helaas geen onafhankelijke methode juist dat te kunnen toetsen.

Jammer genoeg komt menig een aan de volgende stappen helemaal niet eens meer toe.
 

Softwarelicenties Europese organisaties niet op peil

NumoQuest®   |    |  20 december 2013
Reactie: Uiteraard kan ik me een 'gesponsorde' uiting als deze zeer goed voorstellen en indenken.

Senior vs junior/medior
Sinds 2008 heeft het bedrijfsleven de overheid gesmeekt om hen ruim baan te geven af te komen van Senior Human Capital en die in te wisselen tegen allerhande nietszeggende werkverbanden. Althans, manieren van werken die voor IT Seniors, juniors en mediors geen enkele continuiteit bieden.

het bedrijfsleven verlangd daar dan ook nog eens een flinke dosis betrokkenheid en kennis en ervaring voor terug, tegen liefst marginale tarieven.

Gevolgen
Publicaties als deze, hoe commercieel ook, zijn een logisch gevolg van het feit als je jezelf toestaat de kwaliteit van je eigen Human Capital ter discussie te stellen. Van een junior/medior kun je nu eenmaal geen 'visie' en 'ervaring' verlangen en daar niets voor willen betalen.

E2E keten visie
Een onderwerp als deze moet gewoon als standaard worden gezien in de gehele E2E IT keten. Managers en IT-ers, die zich met project en proceszaken bezig houden, dienen dit te weten en hier oog voor te hebben. Na meer dan 20 jaar IT blijkt dit nog steeds geen duidelijke positie te hebben in het E2E standaard.

Overigens, dat E2E is geen 'nieuw standaard' beste lezer. Het is gewoon End 2 End het hele project of proces waar dit onderwerp gewoon standaard deel van uit maakt.

Gewoon een logisch gevolg van achteruitgang van kwaliteit en visie, die wel eens hele kostbare gevolgen kan blijken te hebben. Het artikel zegt namelijk iets over het verder inboeten van standaard kwaliteit op alle onderdelen van de standaard E2E IT keten.

Iets om over na te denken wellicht?
 
< vorige 333 334 335 336 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10