zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Handbagageregels per luchtvaartmaatschappij

26 oktober 2012 - Zakenreizen zijn voor u als manager vaak een noodzakelijk kwaad. Tijdens een zakenreis bent u lang niet zo efficiënt en zeker bij de wat kortere trips is ook het comfort vaak niet geweldig. Het gebruik van slimme mobiele applicaties hebben het reizen al aangenamer gemaakt maar de fysieke verplaatsing met al haar ongemakken blijft bestaan. Een van de grootste irritaties voor de zakelijke reiziger is de vliegreis inclusief de bijbehorende handbagageafhandeling.

Vliegt u met grote regelmaat, of regelt uw secretaresse de reis, dan bent u wellicht bekend met de handbagageregels van uw maatschappij. Vliegt u slechts incidenteel, dan kunt u, afgaand op uw voorgaande bagage-ervaringen, van een koude kermis thuiskomen. Ondanks dat er algemene regels voor handbagage bestaan, werkt dit bij elke maatschappij anders. 



De basisregels

De algemene regel voor handbagage is: lengte + breedte + hoogte = maximaal 115 centimeter. Met deze regel zijn de maten voor handbagage al grof vastgelegd. De meest gangbare maat is 55 x 40 x 20 cm. Naast de grootte is ook het gewicht van belang. Hierbij is er geen algemene regel maar een maximaal gewicht van rond de tien kilo is gebruikelijk. 

Wat wel en wat niet?

Wilt u meer meenemen zonder dat u moet wachten bij de bagageband, dan is vliegen met British Airways de beste keuze: Hier kunt u 2 tassen inchecken waarbij geldt dat de eerste tas niet zwaarder is dan 23 (!) kilo en dat deze past binnen 56 x 45 x 25 cm. Als tweede tas kunt u bij BA zonder problemen een extra handtas of laptoptas inchecken. Prijsvechters hebben strengere regels en zullen deze ook nauwlettender navolgen. Aer Arann spant hierbij de kroon: Heeft u meer dan een stuks handbagage, is deze bagage zwaarder dan zeven kilo of is deze groter dan 43 x 28 x 20 centimeter, dan moet deze tegen betaling extra worden ingecheckt.


Bron: Beslist
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zakenreiziger niet blij met grote verschillen in bagageregels
 Ik ga op zakenreis en ik neem mee. . een goed boek en zwemkleding
 Eén op tien zakenmensen ooit bestolen op zakenreis
 Extraatjes bezorgen travel managers hoofdbrekens
 
 
reacties
 
tassen bedrukken  |   | 
10-12-2012
 | 
16:06 uur
Het is aan te raden van te voren goed de regels na te lezen. De prijsvechters hebben inderdaad de moeilijkste regels, dat wil zeggen dat er behoorlijk moet worden bijbetaald, wil men een tweede (of 1 grote) tas mee. Maar goed, die reizen zijn ook niet voor niets zo betaalbaar...
Kortingscode  |   | 
20-01-2013
 | 
19:56 uur
Inderdaad, daar ben ik bij mijn laatste reis ook achter gekomen: lees de regels goed! Uiteindelijk heb ik flink moeten bijbetalen voor de bagage die ik meenam. De tickets waren wel erg goedkoop overigens.
Vlieginfo  |   | 
20-12-2013
 | 
16:55 uur
Let ook goed op of je tijdens de retourvlucht bagage mee mag nemen. Ik ken genoeg gevallen van mensen die bij de retourvlucht flink bij moesten betalen om hun bagage mee naar huis te nemen. Echt schandalig!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10