Reactie: Goede items, alleen lijkt het stuk zich vooral toe te spitsen op organisaties die nog steeds erg top-down gestructureerd zijn! Wanneer medewerkers mee mogen denken over het verander proces zelf dan zal de bereidheid tot veranderen ook veel groter zijn. Je kunt immers geen mensen veranderen... Dat kunnen ze alleen zelf.
Mijn ervaringen om vanuit een medewerkersbelevingsonderzoek -mondeling/digitaal- (en zo mogelijk ook klantinterviews/klantonderzoek) te komen tot veranderingen en prioritering ervan waarna in werkgroepen medewerkers zelf voorstellen HOE te veranderen, zijn erg positief. Ook dan behoeft het nog steeds aandacht en coaching maar het worden gedragen doelen die met meer passie nagestreefd gaan worden!
Paul Kruijssen, Merk- & Identiteitbouwer
P Projects, Mensen Maken het Merk
Reactie: Het is nooit verkeerd om bepaalde zaken met je franchise-nemers te bespreken en overleggen. Zo hou je tevreden franchise-nemers en dat levert voor allebei voordelen op. Zoals je ziet bij het voorbeeld van Mac Donalds hoe de franchisers betrokken worden bij zaken als: prijs, marketing en smaak.
Reactie: Opmerkelijk dat bijna 50% aangeeft geen relatie met de bank te hoeven hebben. Het is toch de organisatie waar je geld staat. De uitkomst van dit onderzoek lijkt mij voor de banken een eye-opener. Ik denk dat ook dat ze dit wel op gaan pakken en gaan kijken hoe hier het beste mee omgegaan kan worden. In ieder geval is er nog de andere 50% die hier kenbaar wel behoefte aan heeft.
Reactie: Zakelijke relaties blijven zeer belangrijk. Ik ben wel benieuwd hoe de cijfers er nu uit zien. We zitten nu eenmaal in een crisis en er wordt waarschijnlijk sneller overgestapt als ergens anders de prijs aantrekkelijker is.
Hierdoor worden de relaties die je hebt met je afnemers nog belangrijker.
Reactie: Ik denk dat dit wel in lijn ligt met de algehele verwachtingen binnen de markt. Middels content kunnen de bedrijven hun verhaal vertellen, kennis delen en daarmee autoriteit opbouwen. Daarbij zorgt het er ook voor dat zij op voor hen relevante onderwerpen beter vindbaar worden in de zoekmachines.
En uiteraard helpen wij bedrijven graag om hun content marketing doelstellingen te realiseren ;).
Reactie: Ja er is genoeg slimme technologie voorradig Beveiliger gaat langs een te observeren object en maakt met een digitale ''sleutel''contact met een ''sleutelgat'' vast op het pand bevestigd. Door die koppeling wordt er meteen een rapportage aangemaakt van de controle tijd persoon en object er is ruimte om opmerkingen toe te voegen. De rapportage vergt niet veel tijd. Juist veel tijd gaat ''verloren''aan rapportages
Reactie: Het is een nogal eenzijdige benadering van het 'fenomeen' Rutte's participatiemodel.
De kostenbesparingen worden namelijk erg snel te niet gedaan door vertragingen en extra ijd die vaak nodig is tot een oplevering te komen.
Er is namelijk altijd sprake van een cultuurverschil maar wat universeel is, vaak volkomen onbekend bij zowel opdrachtgever als opdrachtnemer is de E2E IT keten.
Met name de onbekendheid, in het woud van nieuw bedachte zaken zoals byod, HNW, cloud, agile en Bunte Illustrierte, is het gegeven dat de universele wetmatigheden van IT als materie bij maar erg weinig mensen bekend is.
Laat nu juist die onbekendheid debet zijn aan de verborgen vertragingen en verliezen die zo vaak gepaard gaan bij dergelijke trajecten. Dat maakt het dat 'off shoring', hier gedoopt als 'nearshoring', helemaal niet zo'n besparende werking heeft als men zo graag presenteert.
Reactie: Tikkeltje jammer dat niet word vermeld dat....
- Aandeelhouders ook belastingbetalers zijn
- Zakelijke aandeelhouders allang zeer voordelige manieren hebben opgezet risico te beperken waardoor de belastingbetaler het gelach uiteindelijk alsnog betaald.
- De klanten van de banken ook belasting betalers zijn
- De klanten van de banken uiteindelijk zorgen voor die bufferverhoging en bankiers vaak 'aardige' voordeeltjes genieten weinig of niet zelf aan die buffers bij te hoeven dragen
Al met al is het enerzijds de belastingbetaler, die eveneens klanten van die banken zijn, die voor die bufferverhoging opdraaien.
Reactie: Ad legt, zoals gewoonlijk de vinger weer op de zere plek. Duidelijk is dus dat 60% van het werk tot hoge werkdruk leidt. Men is in feite merendeels de regie kwijt in de werksituatie. Hoe mensen zich voelen en hoe zij denken, met o.a. cynisme, wordt m.i. niet alleen bepaald door de werksituatie, maar ook door de situatie thuis.
Als een op de drie huwelijken in het echtscheidingsregister terechtkomt, dan kun je gerust stellen dat een op de twee relaties verbroken wordt. Door het aangaan van een nieuwe relatie, veelal met kinderen uit een eerdere relatie, wordt de gezinssituatie steeds complexer. Ook in de leef- en woonsituatie is men door dit alles de regie wel eens kwijt.
De leef- en werksituatie hebben over en weer invloed op elkaar. Dat leidt nogal eens tot ziekteverzuim, waarbij de werkgever opdraait voor de kosten van problemen die niet werk gerelateerd zijn. Vanuit de werksituatie komt het voor dat werkgevers / leidinggevenden op dusdanig oneigenlijke wijze omgaan met werknemers, dat deze daar ziek van worden. Het thuisfront draait dan in feite op voor de problemen van en in de organisatie.
Ieder van ons heeft een eigen verantwoordelijkheid voor de keuzevrijheid in denken, voelen en handelen. We hebben niet altijd invloed op de omstandigheden en gebeurtenissen, maar wel op de manier waarop wij daarmee omgaan. Dan heb je de regie.
Velen hebben die niet, maar het is te leren om 52 weken per jaar als Levensregisseur de regie te hebben in leven, wonen en werken. Als iemand op onderzoek inzake mijn instrumentarium wil promoveren dan mag hij/zij zich melden.
Reactie: E.e.a. is al vaak onderzocht en o.a. Maarten de Winter heeft hier goede oplossingen voor zoals te lezen in zijn boek; Het Sjoelbaksyndroom. Dus niets nieuws onder de zon maar weer genoeg om ergens op af te kunnen studeren.
Reactie: Dat klopt, cijfers en financiële gegevens geven een duidelijk beeld van de gezondheid van een bedrijf. Als leidinggevende moet je snel en adequaat over actuele managementinformatie kunnen beschikken om te kunnen sturen en te anticiperen op bepaalde situaties.
Maar dit geldt natuurlijk ook voor HR-informatie, zoals de samenstelling van het personeelsbestand, het verloop en verzuim en samenhangende kosten, het resultaat van opleidingen, de motivatie, de arbeidsproductiviteit en de personeelskosten. Werkend vanuit een visie op strategische personeelsplanning, wat heb je nu als organisatie en wat heb je over een paar jaar nodig aan vaardigheden en talenten.
Door in te spelen op je “HR analytics” blijf je als bedrijf de concurrentie voor, houd je de kosten op peil en behoud je talentvolle medewerkers. Breder naar cijfers kijken helpt om afgewogen en strategische keuzes te kunnen maken en vergroot de wendbaarheid. En een wendbare organisatie staat garant voor een succesvolle organisatie.
Reactie: Dat medewerkertevredenheidsonderzoeken vaak meten wat niet belangrijk is, is een gegeven. De uitkomsten, vaak gerapporteerd als een rapportpunt worden door het management ook vaak als een scholier beoordeeld, een 7 is voldoende redenen om met gevulde koeken rond te gaan.
Werkdruk wordt ook vaak verkeerd geïnterpreteerd. Werkdruk is een perceptie en als medewerkers veel werk krijgen dat ze onzinnig vinden (uit ons onderzoek blijkt dat dat rond de 25% van de werkzaamheden is) of werk dat niet past bij hun competenties (rond de 35%)dan wordt het al snel gevoeld als hoge werkdruk.
Door het werk anders te organiseren kan al snel een verbetering worden gerealiseerd die als aardige bijkomstigheid ook een aanmerkelijke besparing zal opleveren.
Door te beginnen met goed onderzoek, een goede analyse, kan een aanmerkelijke verbetering worden gerealiseerd.
Dat de OU nu weer onderzoek gaat doen is mooi, maar de uitkomsten zijn al bekend, waarom wachten op opnieuw een rapport vol open deuren?
Reactie: Cijfers en financiële gegevens geven een duidelijk beeld van de gezondheid van een bedrijf. Dat klopt helemaal.
Maar waarom wordt er doorgaans alleen gekeken naar financiële gegevens en zo weinig gedaan met HR analytics?
Juist cijfers over o.a. verloop- en verhuiskosten, betrokkenheid, doorloop, ontwikkeling en arbeidsproductiviteit van medewerkers zeggen veel over het bedrijf.
Door naast de 'standaard financiële gegevens ook hierop in te spelen en te anticiperen blijft je de concurrentie voor, houdt je de kosten op peil en behoudt je de talentvolle medewerkers in je bedrijf. Een wendbare organisatie staat garant voor een succesvolle organisatie.