zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De vijf voordelen van nearshoring

2 mei 2014 - Nearshoring is een term die nog niet bij ieder bedrijf bekend is. Toch is deze vorm van IT-staffing een interessante mogelijkheid voor bedrijven om hun capaciteit (tijdelijk) te vergroten tegen een lage prijs.

Nearshoring is het uitbesteden van zakelijke activiteiten aan een organisatie of persoon in relatief dichtbij gelegen landen. De IT-sector is een aantrekkelijke sector voor nearshoring aangezien de kennis in diverse Europese landen (met name het Oostblok) aanwezig is. 


Voor een groot aantal bedrijven kan nearshoring dus van toegevoegde waarde zijn. In dit artikel geeft Devployee een overzicht van de vijf belangrijkste voordelen van nearshoring.

1.Tijdelijke capaciteitsverhoging
Nearshoring van IT-programmeurs is de ideale manier om tijdelijk de bedrijfscapaciteit te verhogen. Diverse IT-staffing bedrijven kunnen snel en flexibel op zoek gaan naar de meest geschikte programmeurs. Deze programmeurs zijn vaak gewend om op afstand en op projectbasis te werken. Daardoor zijn zij in staat om snel te schakelen en zich flexibel op te stellen.

2. Kostenbesparing
Nearshoring van IT-programmeurs zorgt voor een kostenreducering voor bedrijven. Vaak richt nearshoring zich op Oostbloklanden. Deze programmeurs rekenen een lager uurtarief dan bijvoorbeeld Nederlandse programmeurs. Doordat de kwaliteit in veel gevallen gewaarborgd is, zorgen de lagere kosten niet voor kwaliteitsverlies.

3. Weinig cultuurverschillen
Het voordeel van nearshoring ten opzichte van offshoring zijn de relatief weinig cultuurverschillen. Ook de geringe tijdverschillen maakt het makkelijk om te communiceren met de programmeurs. Wanneer nearshore landen zich binnen de Europese Unie bevinden brengt dit ook voordelen met betrekking tot belasting- en andere wetgeving met zich mee.

4. De juiste specialisten op het juiste moment
Nog een voordeel van nearshoring is dat de flexibele insteek ervoor zorgt dat bedrijven op het juiste moment de specifieke specialisten in huis kunnen halen. Voor een eenmalig project waar een Scala developer nodig voor is huurt een bedrijf niet een fulltime programmeur in. Nearshoring maakt het mogelijk om voor zo’n project tijdelijk de juiste specialist in dienst te hebben.

5. Werving & selectie uitbesteden
Er zijn diverse IT-staffing bedrijven die voor bedrijven op zoek gaan naar de juiste nearshore ontwikkelaar. Het voordeel hiervan is dat bedrijven het werving&selectie proces niet zelf hoeven te doorlopen. Hierdoor wordt veel tijd bespaard en kan deze tijd gestoken worden in het project of andere werkzaamheden. Bovendien hebben deze bedrijven vaak een groot netwerk en kunnen zij de betrouwbaarheid van de programmeurs te garanderen.

Flexibele kostenbesparing
Nearshoring geeft bedrijven dus de mogelijkheid om de juiste programmeurs op het juiste moment, en voor de gewenste tijd in te huren. Deze flexibiliteit zorgt daarnaast ook voor een kostenbesparing voor bedrijven. Uiteraard moet een bedrijf het zien zitten om veelal op afstand te communiceren met een buitenlandse programmeur. Lang niet ieder bedrijf zal dus direct gebruik willen maken van nearshoring. De voordelen die dit met zich meebrengt is voor veel bedrijven echter wel een interessante mogelijkheid om mee aan de slag te gaan.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Robotisering van automatisering plaatst outsourcing in totaal nieuw perspectief
 Indiase dominantie op offshoremarkt neemt af
 Steeds meer offshore contactcenters in Suriname en Turkije
 Cultuur en communicatie belemmeren kwaliteit uitbesteding
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
4-05-2014
 | 
10:20 uur
Het is een nogal eenzijdige benadering van het 'fenomeen' Rutte's participatiemodel.

De kostenbesparingen worden namelijk erg snel te niet gedaan door vertragingen en extra ijd die vaak nodig is tot een oplevering te komen.

Er is namelijk altijd sprake van een cultuurverschil maar wat universeel is, vaak volkomen onbekend bij zowel opdrachtgever als opdrachtnemer is de E2E IT keten.

Met name de onbekendheid, in het woud van nieuw bedachte zaken zoals byod, HNW, cloud, agile en Bunte Illustrierte, is het gegeven dat de universele wetmatigheden van IT als materie bij maar erg weinig mensen bekend is.

Laat nu juist die onbekendheid debet zijn aan de verborgen vertragingen en verliezen die zo vaak gepaard gaan bij dergelijke trajecten. Dat maakt het dat 'off shoring', hier gedoopt als 'nearshoring', helemaal niet zo'n besparende werking heeft als men zo graag presenteert.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10