Reactie: Met alle respect, maar Lean en Six Sigma duren gewoon veel te lang. Je optimaliseert interne werkprocessen vanuit de organisatie gezien en niet vanuit de klant.
Afhankelijk van de situatie moet je andere veranderaanpakken kiezen. Die de echte problemen aanpakken.Vanuit de klant gezien en samen met de klant.
Tony de Bree
Auteur 'Dinosaurier of krokodil'
Twitter: @tonydebree
Reactie: Werk maakt ziek en werk maakt gezond. Dat lijkt tegenstrijdig maar beide uitspraken zijn waar. Als een werknemer op zijn werk burn-out is geraakt, is doorgaan met het werk op dezelfde manier natuurlijk niet de oplossing. Want als je hetzelfde doet, dan krijg je hetzelfde resultaat. Het is ook waar dat de werknemer de problemen die op het werk zijn ontstaan niet thuis op kan lossen. Daarom is na een korte time-out de beste remedie om weer aan het werk te gaan – maar wel onder deskundige begeleiding. Tijdens de terugkeer naar het werk moeten inderdaad naast het functioneren van de werknemer zelf ook het functioneren van zijn omgeving onder de loep genomen worden. Daarbij moeten naast een professionele coach of psycholoog, de bedrijfsarts, direct leidinggevende en personele zaken erbij betrokken worden. Echter het herstel zal het meest effectief zijn als de regie van het herstel in de handen van de werknemer zelf ligt.
De werkgevers schrikken vaak hiervoor terug. Ze zijn overtuigd dat het mobiliseren van een dergelijk netwerk erg kostbaar is. Het gaat inderdaad gepaard met kosten. Maar als de werkgever dit meteen al bij de eerste ziektedag wegens burn-out of zelfs bij een dreigende burn-out mee start, dan vallen de kosten in niets vergeleken met wat het gaat kosten als er niets gebeurt. Denk aan 1e spoor, 2e spoor en het doorbetalen van de ziektekosten tot drie jaar nadat de werkgever niet meer in dienst is. Plus nog een eventuele boete opgelegd door de UWV als de werkgever niet meewerkt aan de re-integratie van de zieke werknemer.
Ana Bloemraad
registerpsycholoog Arbeid&Organisatie
Reactie: Als je al ziet dat het bouwen van de stadions 3,4 miljard dollar heeft gekost, kun je zeker wel stellen dat het een zeer commercieel aantrekkelijk evenement is!
Reactie: ''Het betaald voetbal verkeert in een financiële crisis en weer wordt een beroep op de overheid gedaan om bij te springen. De reden hiervan is dat betaaldvoetbalorganisaties (bvo`s) primair gericht zijn op sportieve successen en niet op waardecreatie''
Reactie: Dit is de afgelopen jaren, zeker gezien het adoptiepercentage van het internet binnen Nederland, een groter knelpunt geworden. Wat ik zelf merk is dat bedrijven meer investeren in traditionele vormen van marketing, omdat ook zij het probleem erkennen.
Reactie: Als toevoeging kan je ook nog denken aan het anchoring effect. Het anker effect. Als je eerst een willekeuring getal te zien krijgt en daarna een vraag dan zal het willekeurige getal toch van invloed zijn op het antwoord op de vraag.
Reactie: Mooi dat gedragspatronen genoemd is. Hier kan aan worden toegevoegd, het Willen en Kunnen van de medewerker. Zij krijgen dan persoonlijke doelstellingen om gedragspatronen te doorbreken via een Pers. Ontw. Plan.
Als dit in kaart gebracht is kunnen positief ingestelde medewerkers aangewend worden om te helpen de gewenste veranderingen door te voeren.
Stel jezelf de vraag, bouwen wij een organisatie om de huidige medewerkers heen? of gaan wij een op de markt afgestemde organisatie neerzetten en daarna de gewenste medewerkers met juiste profiel inzetten?
M.a.w. hoeveel energie gaat er in een medewerker gestoken worden om deze te veranderen? Ook die keuze moet worden gemaakt.
Reactie: Mijn situatie is nu redelijk goed.
Na mediation heeft het bestuur excuses aangeboden aan mij, zowel mondeling als schriftelijk.
Maar je moet wel een goede advocaat hebben.
Nu kan ik weer ff verder.
bedankt voor uw adviezen. Ik ga met mijn collega overleggen, welke stappen ik verder kan ondernemen, want met weerzin naar het werk gaan, daar schiet niemand wat mee op. Gelukkig heb ik behalve de toenmalige huur achterstand (deze is inmiddels opgelost),geen andere schulden. Nogmaals bedankt voor uw reactie