zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Geef mensen gelijk, vooral als u het niet met ze eens bent

e-one   |    |  4 april 2006
Reactie: In een scenario waarin deze techniek een onderdeel is van goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden wordt het beoogde effect bereikt.
De door dhr. Callebaut genoemde neveneffecten treden vaak op als er slechts op deze techniek gebouwd en vertrouwd wordt . Een van nature wantrouwende tegenpartij of juist doortastende partij zal zeker letten op andere zaken als integriteit en tranparantie. Bij het ontbreken daarvan bewerkstellig je alleen dat je alleen maar dat je gezien wordt als manipilatief, sarcastisch en onbetrouwbaar.
Tja, dan wordt het toch weer ''dicteren, dwingen en dreigen''. ;-)
 

Mijn beste medewerker heeft financiële problemen. Wat te doen?

Maarten Hazeleger   |    |  3 april 2006
Reactie: Wanneer lange tijd (te) veel verantwoordelijkheden worden overgenomen zonder resultaat onstaat er vaak frustratie. De redder stopt dan met redden en gaat over tot aanklagen. Ook dit helpt niemand. Bovenstaande stukken lijken soms aan te sporen om te gaan aanklagen, soms om nog wat meer te redden.

Belangrijkste lijkt mij dat de verantwoording voor de problemen terug komen op het bord van de werkneemster. Zij moet daar wat aan doen. In hoeverre hulp van werkgever daarbij mogelijk en wenselijk is verschilt per situatie.

Op het moment dat de werkgever het echt zat is en de medewerker de deur wil wijzen komt de persoon met problemen vaak in beweging. Soms betekent dat beweging richting de hulpverlening waar ik werk. Bij de inventarisatie blijkt dan de ellende groter gegroeid, de werkgever heeft dan vaak geen zin meer om nog iets mee te werken aan herstel. at maakt de hulpverlening moeilijker.

Mijn advies is dan ook om sneller grenzen te stellen en niet te wachten tot je het helemaal zat bent. Bewaar die energie en hulpvaardigheid voor het moment dat de medewerker er aan toe is om deze hulp echt aan te pakken.
 

Geef mensen gelijk, vooral als u het niet met ze eens bent

heer Luc Callebaut   |    |  3 april 2006
Reactie: Wel leuke gedachtengang, heb dit zelf reeds meermaal toegepast. Neveneffect kan zijn dat de ''ander'' nog sterker geneigd is om bij zijn gelijk te blijven.
 

Britse managers presteren slechter door slechte gezondheid

Redactie   |    |  3 april 2006
Reactie: @ J F Knoop: Het gaat vooral om stress, psychische klachten, maar ook pijnklachten. Het rapport vindt u hier: http://www.managers.org.uk/doc_docs/The_Quality_of_Working_Life_Mar_06.pdf
 

Help, ik weet niet wie ik moet ontslaan?

vmaas60@yahoo.com   |    |  3 april 2006
Reactie: Dit lijkt mij het moment - als daar budget voor is - maar dat is er in nederlands meestal wel bij reorganisaties - om een weekeinde de hei op te gaan met je team.

Heb eerst voor jezelf helder hoe je denkt dat jouw afdeling zal gaan moeten werken na de reorganisatie.

Leg dan de situatie voor aan je team (zonder jouw visie uiteraard) en ga ermee aan het werk. Het voordeel van deze oplossing is ook dat in dat weekeinde vaak de mensen vanzelf uit elkaar vallen in verschillende groepen.

De mensen die naar ander werk moeten uitzien gaan vanzelf voelen dat ze niet/minder goed in de nieuwe organisatie passen en zullen beter begrijpen waarom je niet met ze door wilt.

Belangrijke redenen kunnen ook zijn de toekomstplannen van je medewerkers - passen deze bij het bedrijf/afdeling. Het is zeker legitiem om daar rekening mee te houden - zeker als mensen daar bij hun sollicitatie over gelogen hebben - wat in vele solicitatie-trainingen voortdurend aan mensen is aangeraden.

Wat betreft de nodige ontslagen - ik zou gewoon overleg voeren met de werknemers en met de betrokken instanties. Mijn ervaring is anders dan die van mevr. Hoogland - men is het ontslag steeds makkelijker aan het maken in Nederland - dus dat zal wel meevallen.
 

Vrouwen aller landen, verenigt u!

gerrie (v)   |    |  3 april 2006
Reactie: Sharon Dijksma heeft volkomen gelijk, niet omdat ze ongenuanceerd eist dat hoger opgeleide vrouwen fulltime moeten werken, maar dan moet iedereen die geinteresseerd is het betreffende interview maar eens opzoeken. Ze heeft volkomen gelijk als ze stelt dat iedereen die deels op kosten van de staat een studie geniet (en het collegegeld is in Nederland bij lange na niet kostendekkend), niet alleen rechten heeft maar ook plichten. Het kan best leuk zijn om thuis te zijn met je kinderen, ik weet het uit ervaring, maar dat betekent niet dat je niet betaald werk kunt doen. Ook als je parttime werkt kun je prima je studie terugverdienen. Overigens vindt ook Sharon Dijksma (die zelf ook moeder is), dat een veel betere kinderopvang en gelijke beloning hierbij voorwaarden zijn.
Een beetje meer nuance dus.
 

Verwend talent

vmaas   |    |  3 april 2006
Reactie: Ik vind het eerlijk gezegd behoorlijk irritant dat nu opeens het onderwijssysteem de schuld krijgt. Ik ben 45 en kom uit de tijd dat het onderwijssysteem, zeker ook de universiteit echt heel slecht was. Ook ik heb ervaren - maar dit het meeste op de middelbare school - dat alle leerlingen een hekel aan mij hadden (jalouzie) en een hak probeerden te zetten.

Dan zeg ik nogmaals - als je niet eens in staat bent in een beschermd klimaat - en dat is een school of universiteit - om de opleiding te realiseren waarmee je de grondslag legt voor je succes in je werk - dan hoef je echt niet te proberen een succesvol mamager te worden.

De haat en nijd is dan nog 10 keer erger.

Ik vind deze discussie echt een uitstekende illustratie van de verwende generatie. We zitten in nederland met de hielenlikkers en dit soort mensen dat altijd denk dat alles aan anderen ligt en dat iedereen talenten heeft. Helaas - dit laatste is niet waar - er zijn bijzonder veel mensen met bijzonder weinig talent.
 

Britse managers presteren slechter door slechte gezondheid

heer J F Knoop   |    |  3 april 2006
Reactie: Jammer dat het artikel niet aangeeft welke klachten specifiek in het onderzoek dan naar voren kwamen.
Kan M-on-line daar nog achter komen ? ?

Als daar niet naar gevraagd is, kan het antwoord ook een vrijblijvend klagen zijn - en impliciet een roep om bewondering het toch maar zo lang vol te houden - over de werkdruk en de lange dagen met hoge belasting en stress.

Iets heel anders is het systeem van de 'liquid lunch'', in Engeland, ook hier wel van de anglo-bedrijven bekend.
Ik herinner mij een cartoon, waarbij de man aangaf ''maar
èèn biertje'' op te hebben, met een glas van een meter hoog in zijn hand.
Vlak ook het verlies niet uit van de z.g. werklunches en de rodewijnkonen bij terugkomst op kantoor.
20% uitval is dan al gauw aan de orde !
Zit hier niet een leuk onderzoekje in? wie wil?
Begin eens in Rusland. Frankrijk. Nederland.... ?
Ook het ochtend-ziekzijn door de vorige bonte avond, en de werknivellerende bedrijfsfeestjes, afscheiden etc...

Neemt niet weg, dat stress en werkdruk op lange duur best deze uitkomsten kan opleveren.

Hoewel ik 1500 personen, bevraagd door o.m. een Arbo-dienst, en dan o.b.v. persoonlijke niet goed meetbare interpretabele antwoorden niet zo'n wereldstrekkend model van de waarheid vind..

Is er in Nederland een soortgelijke vraag geweest ?
Graag 1500 antwoorden.
 

Verwend talent

Norman Dragt   |    |  3 april 2006
Reactie: Ik ben het wel eens met Guido Crolla, het onderwijs draagt er niet toe bij, dat mensen hun passie ontdekken of zelfs maar hun talenten ontwikkelen.
Hoewel het natuurlijk langzaam anders begint te worden. Maar zolang het vooral de middelmatigen zijn die leerkracht worden en niet de passievollen. Net zoals het vaak de politiek bedrevenen zijn, die directeur van een school worden en niet de mensen met een passie voor goed leidinggeven.

Zolang al dit soort voorbeelden aan kinderen worden gepresenteerd, hoe kunnen ze dan ooit leren om vanuit hun passie te leven, leren en ontwikkelen?

Dus die 71% zal aardig kloppen en al zouden we op dit moment voor iedereen talentmanagement invoeren, dan zullen we toch eerst met z'n alle het goede voorbeeld moeten gaan geven. En zelf vanuit onze passie leven.
 

Geef mensen gelijk, vooral als u het niet met ze eens bent

f. sienot   |    |  3 april 2006
Reactie: een goed artikel. ik moet zeggen dat ik het nog nooit vanuit zo'n oogpunt bekeken had.
als je het op de goede manier brengt kun je met relatief weinig kracht met deze manier veel bereiken.
 

Veel talent blijft onbenut

heer M.P.D. Odijk   |    |  3 april 2006
Reactie: ''Beter dan de baas''.
In welk opzicht? Als een organisatie goed in elkaar steekt, is ''het talent'' op productief gebied inderdaad beter onderlegd dan ''de baas''; zeker als het écht een talent betreft. Dity houdt echter niet in dat het talent ook in staat is de rol van de baas over te nemen. Er zijn gewoon werkpaarden en geboren leiders. Sommige briljante mensen horen echt niet op een leidinggevende positie thuis en veel van de zogenaamde talenten zien dat toch als de volgende stap in hun carrière.

''Talentmanagement''
Misschien moet de baas zich meer concentreren op het managen van de (in- en) output van het talent, dan het ontwikkelen van de talenten van het talent. Misschien moet dat laatste aspect gewoon aan dat talent over worden gelaten, en vervult de baas hierin slechts een faciliterende rol.
 

Geef mensen gelijk, vooral als u het niet met ze eens bent

mevrouw M. de Vries   |    |  3 april 2006
Reactie: Interessante uitspraak dat mensen niet in staat zijn iets te bedenken wat nergens op slaat. 
 

Geef mensen gelijk, vooral als u het niet met ze eens bent

mevrouw margriet westerbeek   |    |  3 april 2006
Reactie: tja subtiele psychologische middelen , politieke sensitiviteit en manipuleren, kunnen synoniemen van elkaar zijn.
Integriteit, transparantie en authenticiteit vind ik onvoldoende belicht in dit artikel. Als ik werknemer zou zijn zou ik eerder in beweging komen door de door mij genoemde kenmerken.
 

Geef mensen gelijk, vooral als u het niet met ze eens bent

heer a wiersma   |    |  3 april 2006
Reactie: goed artikel, veel wijsheid, groot respect, weinig kracht en geeft een groot succes.
 
< vorige 2396 2397 2398 2399 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10