Reactie: Zie ook ''Leidinggeven zonder bevelen'' van Filip Vandendriessche, waar het gaat over outputgericht management: een doel stellen en de randvoorwaarden helder formuleren, is key in het verhaal. Dat betekent dat het doel zinvol is, niet in vraag kan gesteld worden, het kader afbakent, en dus in lijn is met de visie en missie van de organisatie.
Reactie: Hierbij moet wel rekening gehouden worden met context. Zo zijn innovaties binnen de industriële sector behalve duurder in ontwikkelingskosten door bv dure machines ook simpelweg moeilijker te realiseren en is de concurrentie hoog.
Reactie: ''Het onderzoek laat zien dat een dominante gemeente door stakeholders als onprettig wordt ervaren. Zij zijn dan minder bereid om actief een bijdrage te leveren. Een stap terug doen betekent niet dat gemeenten citymarketing helemaal los dienen te laten. Zij moeten de marketing van de stad omarmen en uitdragen.''
Hierbij is context natuurlijk cruciaal. Zo zal dominantie van kleinere steden en gemeenten als positief ervaren kunnen worden terwijl het bij de grootste steden van Nederland inderdaad als dreiging gezien kan worden.
Reactie: Veel boom- en plantsoorten zijn inderdaad trendgevoelig maar vooral seizoensgevoelig. Daarbij merk ik ook regelmatig dat men kijkt naar wat voor moois de buren en andere buurtbewoners in de tuin hebben staan.
Wauw jouw reactie bevestigd mijn vermoeden.
7 jaar gewoond met een egocentrische man.
Zelf wordt ik als te sociaal en te hulpbehoevend ervaren.
Ik piekerde veel, over alles, nooit was iets goed, behalve op mijn werk, iedereen was zeer positief, maar als je relatie totaal verdrietig verloopt, kan je de energie niet meer opbrengen.. Je neemt uit bescherming ontslag.
Relatie zelf verbroken, terug verhuisd, ondanks geen baan en financiële problemen, zie mij nu een jaar later. Wonend bij mij ouders maat vorige week een baan gevonden
Soms moet je hard op je bek gaan, kiezen voor het aller engste maar beste keuze ooit, nog nooit zo happy gevoeld. :) en idd schrijf alles op en ga sporten!!
Reactie: Persoonlijk vindt ik dit voor een groot deel een slechte ontwikkeling, hoewel ik het wel eens ben met de tijdsberperking. Ik vrees dat sommige ''slechtere'' werkgevers hier misbruik van zullen maken als het gaat om medewerkers die krap bij kas zitten. Die zullen enorm tegen de kosten opzien en afzien van een kortgeding, wetende dat niet alle proceskosten verhaald zullen/kunnen worden.
Reactie: ''Door termen als ‘goedkoop’, ‘korting’ of ‘outlet’ te scharen onder koopjesjagen en termen als ‘namaak’, ‘nep’ en ‘replica’ toe te wijzen aan consumenten die bewust op zoek gingen naar namaakproducten kon het onderzoeksteam onderscheid maken in de aankoopintentie.''
Omdat deze mensen bewust zoeken naar namaak, nep, en replica, worden ze toch niet gedupeerd?
Reactie: De aanvulling van Mayta is inderdaad terecht. De opdracht moet inderdaad gegeven worden mét het juiste kader, of meer bepaald de criteria waaraan het eindresultaat moet voldoen. Dit zijn zowel de kwaliteitseisen als bv de tijd waarbinnen de opdracht moet klaar zijn. En uiteraard ook vergezeld van de nodige middelen om het uit te kunnen voeren.
Maar hoe complexer de opdracht is hoe moeilijker het vaak wordt om het resultaat te toetsen aan (de criteria van) de opdracht (meetbaarheid). En zeker als slechts een gemene deler van de individuele prestaties gemeten wordt/kan worden. En als dan een medewerker er zwaar de kantjes afloopt, ten koste van zijn/haar collega’s, dan is dat uiteindelijk ten koste van het globale eindresultaat. Want als je dat laat aanslepen dan werkt dat zwaar demotiverend voor de anderen. Hoe los je dat dan op, en hoe breng je dat die leidinggevende aan het verstand op een aanvaardbare manier?