Reactie: Wat ik mij zo afvraag... Moet er perse betaling plaats vinden, want denk dat er toch ook mannen zijn (van het gewenste soort welteverstaan) die het zelfs leuk vinden om een vrouw het hof te maken als die carriere heeft/maakt? Toevallig sprak ik vanmiddag een dame die nu een geweldige sprong maakt en degene die naast haar staat is waanzinnig trots. Kan mij zo voorstellen dat er ook vrijgezelle mannen zijn die het gevoel kunnen geven en in de schaduw durven te staan. Of denk ik teveel in utopie?
Reactie: Wat een raar standpunt van de fiscus. Voor de km-administratie wordt de werkgever de controleplicht opgelegd en door de fiscus dus geaccepteerd en waarom het benzinebonnetje niet?
Reactie: Mag ik mij volledig aansluiten op de reactie van mevr. J. vd Voort. Niet alleen dieren (vissen in dit geval) zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer, ook planten.
Regelmatig merk ik, dat sommige medewerkers tegen planten praten. Toch is er niemand die ze een slok water geeft. Gek dat mensen zich niet verantwoordelijk voelen voor toestand van plant, dier of collega op je werk, terwijl er zoveel tegenover staat!.
Ik zou zeggen, begin met de plant, ga over op dier en kom uiteindelijk bij je collega terecht. Dit geldt alleen voor mensen die geen verantwoordelijkheidsgevoel kennen.
Wat overgens wel helpt voor een betere gemoedstoestand van je collegae is natuurlijk....humor! De hele dag in een vissenkom staren werkt (mij mij althans) niet op mijn lachspieren.
Reactie: Bij deze wil ik u als eerste meedelen dat ik zeer genoten heb van uw stuk schrijven.
Ten tweede u zegt eigenlijk indirect, wat ik altijd al zeg, er ontbreekt hier aan creativiteit.
3 reclames met dezelfde primaire ingrediënten. Men is te laks om een beroep te doen op hun creativiteitsvermogen. Wat een ander doet wordt overgenomen, hier en daar andere decoraties echter de basis elementen blijven hetzelfde.
Laats had ik een gesprek met een Rus in Nederland en hij deelde mee dat Nederland heel erg op een communistische staat lijkt. De onderlinge verschillen wordt hier door de overheid ingedamd, men draagt het zelfde, men doet hier het zelfde, als iets trendy is dan neemt het hele land het over, het wel bekende kudde gedrag. Het is een collectieve staat. Er is weinig ruimte voor echte individualisme.
Als ik u stuk analyseer en kijk naar het gedrag van het land, dan is er inderdaad een gedrag van het collectieve en wellicht is dat de reden waarom wij weinig individualistische creativiteit waarnemen bij grote conservatieve gevestigde reclame bureaus.
Ze spiegelen een wereld waarin zij denken dat wij graag aan gereflecteerd willen worden.
Wie zou niet een top manager willen zijn met geweldige financiële mogelijkheden die de bank aan hem verschaft, wat te danken is aan zijn top salaris.
Kortom ze creëren een fantasie en welke reclame is nou geen fantasie waar bij wij even wegdromen.
Dit bericht slaat alles!! Niet iedereen is in bezit van een kaart en de overheid denkt dus echt dat iedereen de zaak oplicht (hun denken dat iedereen zo is als de overheid!! Minsiter Veerman??)
Reactie: Goed initiatief, als vrouw in de zakenwereld moet je er regelmatig alleen op af. Het lijkt me een heerlijk idee dat je prettig gezelschap mee kunt nemen voor een leuke avond uit, zonder poespas!
Belangrijke troef is natuurlijk dat jij betaalt en dus de regie hebt!
Reactie: Ik ben zelf ook een rustig type en sla nooit op tafels of brul ook nooit. Dit is nergens goed voor. Respect van jouw collegi komt door jouw toegevoegde waarde aan de groep.
Het is als een verkoopsgesprek, je moet de sympathie winnen, een ontdekking doen naar de behoefte met als onderliggende doelstelling, dat wat je wil bereiken en in samenspraak afsluiten. Ik kan alleen maar adviseren er goed voorbereid aan te beginnen en wat je wil bekomen en de manier waarop ook neer te schrijven, zodat je je aan dit verhaal kan houden.Verder zijn duidelijkheid en goede omleinde objectieven natuurlijk essentieel.
Succes
Reactie: Al lezende krijg ik het gevoel dat pesten eerder een manifestatie van een conflict is, dan opzichzelfstaand gedrag (schelden, baanzekerheid ondergraven, veranderingen in de organisatie). Ik zou het dan ook heel interessant vinden, als onderzocht was hoe die pestkoppen tot hun gedrag komen. Je gaat toch niet ergens werken met de gedachte: Ha fijn, nou ga ik lekker mijn collega's pesten?
Blijkbaar ontstaat er in de loop van de tijd iets, waardoor mensen gaan disfunctioneren. Een kat die rare sprongen maakt, is in het nauw.
Overigens ben ik ook benieuwd of in Nederland ook zo'n hoge mate van pesten op het werk bestaat. Zo ja, dan schort er nog meer aan de ontwikkeling van onze managers dan ik vanuit de conflictkundekant al heb begrepen.
Reactie: Het bovenstaande artikel beperkt zich tot de ontslagvergoeding en dat is helaas maar een deel van de discussie. In de SER gaat het over de herziening van het gehele ontslagstelsel en de vergoeding is een element daarvan waarover ze het niet nu eens kunnen worden.
Andere elementen zijn bijvoorbeeld ook de procedures om tot een ontslag te komen en de duur van de uitkering.
Met het richten van de focus op alleen de vergoeding gaat men voorbij aan het gemak waarmee straks iemand eventueel ontslagen kan worden, de gewerkte periode en de individuele kansen om weer aan de slag te komen en de omstandigheden die tot het ontslag hebben geleid.
Op dit moment kent Nederland een systeem waarbij een onafhankelijke rechter de hoogte van de vergoeding toetst aan de omstandigheden. Dat is een groot goed en laten we niet afzakken naar een situatie waarbij systemen het gezond verstand buiten spel zetten.
Ja, ik heb periodes van geleased en eigen gereden. En hoewel ik weinig schade zelf veroorzaakt heb, liet ik deukjes bij mijn eigen wagens voor lief waarbij ik in het geval van de leaseauto verplicht was om de schade te laten repareren. Ook de kleine gebruiksschades die anderen voor je aanbrengen met deuren en boodschappenkarretjes. Zo is 2,5 keer meer schade bij leaserijders t.o.v. de eigen rijders snel verklaard.
Het artikel gaat over bedrijfsauto's waarbij het voor een deel geleasde auto's betreft. Er zijn ook organisaties die een eigen wagenpark er op na houden. Uit eerdere publicaties weet ik dat bij met name PTT en KPN destijds het personeel onbehoorlijk met het materiaal omgingen waaronder de bedrijfsauto's. Uit eigen ervaring bij een woningcorporatie weet ik dat de vaklui ook een aardig repertoire hebben opgebouwd als het gaat om schades aan de dienstauto's. Dit komt wellicht door de omgeving (Amsterdam).
Overigens, ik ken u niet dus heb ik uiteraard geen uitspraak over u en uw schades gedaan. Ik ga uit van algemeenheden, zoals ook het artikel doet. Echter, het artikel scheert de bedrijfsautorijder over één kam. Een beteter onderbouwing van de redenen dat de verhouding scheef loopt is daarom meer op zijn plaats.
Reactie: Het feit dat je denkt,dat het je aandacht aantrekt is voor de gene die de reclame maakt toch wel bekent heid en hoe meer mensen het er over hebben des te meer responst, voor het produkt.als je die trend lang vol kan houden,met telkens iets betere responst in een mooie jasje dan kan het zinvol zijn.Van iedere reclame betaald de klant uiteindelijk dat mooie jasje.het lijkt wel tegenwoordig als je cadeau geeft, het ook cadeau is! maar als je het nuchter bekijkt heb je die shit niet nodig.dus bezint eer ge begint.maar de trend doet het toch de mens is een kudde dier.
Reactie: Ik denk dat in bepaalde situatie dieren best wel op de werkvloer aanwezig mogen zijn. Ligt er dan natuurlijk wel aan wat je werkplek is, (dus geen muizen in een restaurant) en welke dieren. Bij ons op het werk hebben ze een aquarium met enkele vissen. Vergt niet echt veel onderhoud en het is rustgevend. Dus dat zou wel kunnen. Maar als je dieren wilt die te aaien zijn en haren loslaten (hygiene en allergie??!!) die moet je thuis houden. En als je het idee hebt dat je werk je te veel stress geeft moet je misschien maar iets anders zoeken wat minder stressvol is.
Reactie: Het is volgens mij al strafbaar om andere je pincode te geven (misschien heb ik het mis). Dus dat zou betekenen dat je baas altijd met je moet meerijden als jij aan het werk gaat! Contact geld is daarnaast ook een wettig betaalmiddel, dus het lijkt mij niet mogelijk dat de belastingdienst dit doorvoert, doen zij dit wel, dan zal er iemand naar de rechter moeten stappen om de belastingdienst even te reorganiseren.