Reactie: Ik ben blij met dit onderzoek!
Vrouwen hebben net zo veel of meer ambities als ze plezier hebben in hun werk en houden van hun werk. Als deze voorwaarden er zijn komt er een compleet en krachtig mens naar buiten en dit straalt uit naar collega en klant!
Het afgelopen jaar hebben wij een training ontwikkeld die voor vrouwen maar ook zelfbewuste mannen zeer motiverend is.
Mannen leren hun dominantie op een win win manier te gebruiken zodat alle ruimte ontstaat voor vrouwen om er helemaal te kunnen zijn en top te fuctioneren.
Het is tijd voor een nieuwe aanpak en trainingsland!
Dat laat dit artikel duidelijk zien!
Reactie: Leuk te weten dat 95% van de mensen bij een bedrijf werken om hun geld te verdienen en niet de prietpraat aan te horen over wat hun bedrijf doet. De rede hiervoor is simpel. Mensen zijn de blabla cultuur gewoon zat en vooral de torenhoge winsten die moeten worden gemaakt nog hoger maken. De werknemers zijn de underdog van het geheel. Sorry meneer en merouw de manager maar zoek het eens in uw eigen houding. Al deze onderzoeken zijn zo eenzijdig. Ze geven precies het beeld weer wat de minderheid graag hoort. Helaas is die minderheid uitgerekend degene die de touwtjes in handen heeft bij de werkende bevolking.
Reactie: Als ik als man mag reageren. Allereerst de titel: Het is behoorlijk arrogant om te denken dat mannen de ambitie van vrouwen kunnen bepalen. Zowel mannen als vrouwen die beweren dat de man er schuldig aan zou zijn beledigen de vrouw met zo'n uitspraak. De hoogte van hun ambitie maakt de vrouw zelf wel uit. Daar zijn ze mens genoeg voor, om het zo maar eens te zeggen. Achter het gezonde van de ambities van een aantal mannen kunnen we vervolgens wel vraagtekens zetten. Ik geloof er als (team)coach niets van dat in tweederde van de gevallen de banen perfect aansluiten. Er zijn genoeg onderzoeken en ervaringsgegevens die dat weerspreken. Wellicht dat vrouwen hier eerlijker, opener in zijn dan mannen? De mannelijke dominantie is helaas nog steeds een feit. Doordat het aantal mannelijke executives in de top ook nog te dominant is, is het te hopen dat zij dit artikel lezen en ter harte nemen. Als je dan voor de produktiviteit gaat, dan is het een teken van effectief leiderschap en management ook de aanwezige motivatie van vrouwen in de organisatie optimaal te benutten. Dat de balans tussen werk en prive door vrouwen belangrijk wordt gevonden, komt mijns inziens omdat vrouwen gelukkig een prijzenswaardig sterk verantwoordelijkheidsbesef hierin hebben. Er zijn mannen die die verantwoordelijkheid (te) graag bij de vrouw leggen en de verantwoordelijkheid voor de privesituatie meer laten liggen dan nodig / gewenst zou zijn. De goeden niet te na gesproken. Wat de rest van het onderzoek betreft: Er zijn genoeg mannen die meer uit zijn op oneigenlijke macht en op eigen vrijheid, dan op het nemen van de eigen verantwoordelijkheid en aandacht voor de ander. Ik geloof zelf niet in stereotypen en generalisaties als het over verschillen in mannen en vrouwen gaat, maar in het algemeen klopt het beeld van het artikel wel, dat er meer aandacht aan verbinding en evenwicht besteed moet worden willen we komen tot optimale produktiviteit. Waarbij het menselijk (en zelfs winstgevender) zou zijn als we meer evenwicht zouden aanbrengen in welvaart en welzijn en meer oog zouden hebben voor duurzame ontwikkeling en ontplooiing. Tenslotte: Naar de ander wijzen is zinloos en de schuld ligt niet bij de ander. Dat getuigt niet van zelfrespect. We hebben de keuzevrijheid in acteren en reageren. Bent u ook gemotiveerd om bij uzelf te beginnen? De bewustwordingspsychologie biedt inzichten en handvatten om met onze en de motivatie van mannen en vrouwen aan de gang te gaan. Niet alleen een must voor leiders en managers, maar voor iedereen die gelukkig wil zijn en op zoek is naar integratie van doelstellingen, evenwicht en nieuwe perspectieven. Een gezonde ambitie!
Met vriendelijke groeten,
Bert-Jan van der Mieden.
Reactie: Uit dit bericht spreekt een grote passiviteit van de vrouwen: ze vinden prive en relaties belangrijker, ze zouden meer gemotiveerd zijn als opleiding en mentaliteit anders zouden zijn. Maar hoe dan? Daar kunnen ze zelf iets aan doen door het te zeggen, te schrijven en niet mee te doen aan 'die dominante mannenwereld', want daar bereiken ze in ieder geval niets mee.
Reactie: Voor veel mensen een herkenbaar verhaal. Er zijn al volop goede adviezen gegeven, maar heb je er al eens aan gedacht om je presentatie op video op te nemen? Jezelf terug horen en vooral zien is iets waar bijna iedereen een hekel aan heeft, maar kan wel erg verhelderend werken. Waarbij je zelf denkt dat iedereen ziet dat je zweet, rood wordt, onzeker bent; blijkt dat het overgrote deel hiervan niet zichtbaar is voor de mensen die je toespreekt!
Reactie: Gezien ik ook nog in de ploegendienst zit,
is goede lekkere koffie wel een prettige factor bij concentratie & vermoeiheid problemen.
Het is ideaal voor voor de sociale contacten binnen ieder zijn werkomgeving, maar zorgt ook voor het probleem door juist koffie en & praatje gaat er nuttige tijd verloren om het werk gedaan te krijgen. En in mijn beleving als je aan het werk bent heb je toch geen tijd om koffie te drinken muv pauzes.
Een motivatiemddel is het in elk geval niet. Er zijn belangrijkere middelen die tot goede motivatie leiden.De stelling zou eerder als volgt geformuleerd moeten worden:
Goede koffie is een prettige bijeenkomstigheid op het werk.
Verder ben ik het eens met Dhr. Peter de Lange.
Reactie: Het onbekende is altijd spannend en hoor volgens mij ook altijd spannend te zijn! In de momenten waar wij ons onzeker in voelen kunnen we vaak het meest groeien.
Uiteindelijk zijn het allemaal routines waar we ons in bevinden. Als er een aspect van die routine veranderd of nieuw is voelen we ons onzeker.
Je kunt met jezelf afspreken door in zo'n moment jou gevoel te doorbreken door iets te zeggen of te doen wat je normaal niet zou doen. (een grapje erover ofzo).
Nieuwe dingen zijn altijd spannend en het wemelt er dan van de energie daar moet je gebruik van maken.
Reactie: Beetje kort artikel maar natuurlijk wel waar. De grote vraag is dan; Hoe verkoop je die unieke waarde. Porter zegt zelf al dat ze een waarde moeten creeren die beantwoord aan de behoeftes van de consumenten. Dit zelfde speelt natuurlijk ook als de consument een ander bedrijf is. Unieke waardes moeten verkocht worden en dat is waar porter (ook in zijn boeken) tekort schiet. Wij werken in ons bedrijf veelvuldig met de theorieen van Porter met name in het Strategisch management waarmee we onze klanten helpen een route voor de toekomst uit te stippelen. Vaak als de strategische ideen op papier staan begint het probleem: Hoe verkopen we het, zowel intern als extern. Hiermee kunnen wij gelukkig ook helpen...
De boeken van Porter zijn een echte aanrader.
Eric ten Hoopen
Reactie: Misschien nog een tip: Bereid je goed voor. Daardoor krijg je ook meer grip op de zaak hetgeen goed is voor je zelfvertrouwen en eventuele faalangst kan wegnemen.
En probeer de situatie te relativeren. En als het dan fout gaat ...wat dan nog?
Misschien dat kennis van R.E.T. ook kan helpen. Hierover kun je ook voldoende op internet vinden.
Reactie: Aan de ''vragenlijst'' van Gerrit Michels zou ik graag de vraag toe willen voegen '' Als het jouw bedrijf was, zou je het dan doen zoals je het nu doet''. Ik heb deze vraag in het verleden vele malen gesteld en de antwoorden waren bijna allemaal ''Nee, dan zou ik .....''. Interessant dat we blijkbaar (soms jarenlang) dingen doen waarvan we vinden dat ze anders (lees: soms beter) kunnen. We maken echter wel zelf de keuze om dit zo te doen. Je moet maar een ding in het leven en dat is DOOD GAAN. Al het andere is een keuze.
Reactie: Dhr Segers slaat de spijker op de kop. Inderdaad zal dit ''in de spiegel kijken'' als rode draad door onze bedrijven moeten lopen en zullen de leidinggevenden de randvoorwaarden moeten scheppen waarbinnen dit gebeurt. Echter... weinig leidinggevenden hebben zelf nooit geleerd om met een ''open mind'' naar zichzelf te kijken, laat staan daar open over te zijn. Laat een leidinggevende zijn/haar eigen beoordeling schrijven en zie de verassingen waarvoor u komt te staan. Begeleiding van leidinggevenden in het aandurven van deze fundamentele discussie, zal een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan toekomst van het ''functioneringsgesprek''.