Reactie: Steeds meer aanbieders in de factoringmarkt. Inmiddels is voor elk marktsegment een aantal interessante aanbieders actief. Dat is wel wat anders dan in bankenland.
Reactie: ''De richtlijn onderscheidt drie situaties: 1) het gebruik van pbm`s is tijdelijk; 2) het gebruik van persoonlijke bescherming is blijvend en van korte duur per arbeidstijd en 3) het gebruik van pbm`s is nodig gedurende het gehele of grootste deel van de werkzaamheden.''
Dit is natuurlijk slechts een richtlijn. Om beter te kunnen oordelen wat voor jou van toepassing is moet je de precieze tijdspanne weten.
Reactie: ''Het dragen van open schoenen naar het werk is niet acceptabel voor mannen. Maar ook vrouwen moeten hiermee uitkijken,'' zegt van der Wielen. Niet iedereen is tevreden over zijn eigen voeten. ''
Dit hangt natuurlijk ook af van de sector waarin men werkzaam is.
Reactie: ''Zo gaan medewerkers in de financiële sector vaak traditioneel gekleed, terwijl in creatieve sectoren een lossere kledingstijl geldt.''
Niet alleen dat, ik merk doorgaans zelf ook op dat bijvoorbeeld etiquette, omgaansvormen en bedrijfscultuur in dergelijke bedrijven geordend en gelaagd is.
Reactie: Grappig om dit oude bericht te lezen, zeven jaar terug inmiddels. Ik denk dat we nu in het jaar 2015 op een punt aangekomen zijn waarbij een goede bedrijfsfilm cruciaal is. Niet alleen op het gebied van identiteit en marketing niveau maar inderdaad ook naar de sollicitant.
Reactie: Het eerste punt pakt gelijk iets aan waar vooral het Nederlandse bedrijfsleven, in mijn ervaring, last van lijkt te hebben. Men houdt stand vast aan de wekelijkse of tweewekelijkse vergadering, of er nou iets te bespreken is of niet. Ellendig saaie vergaderingen kunnen er weer op zijn beurt toe leiden dat werknemers al tegen de volgende opkijken en een lakse houding aannemen, de volgende vergadering waar WEL iets belangrijks ter sprake komt.
Reactie: Een erg diverse lezing wat van het ene uiterste van het onderwerp naar het andere gaat. Desalniettemin, ik vind dat er meer nadruk gelegd zou moeten worden door de overheid op BHV, en dan in het bijzonder gericht op het bedrijfsleven.
Reactie: ''Even een telefoontje aannemen of de navigatie instellen tijdens het rijden moet kunnen, denken veel bestuurders. Als gevolg van de afleiding reageren bestuurders trager, gaan ze slingeren en missen ze informatie. ''Bestuurders zien vier van de tien verkeersborden niet tijdens handheld bellen,''
Mee eens, probleem is echter dat het qua wetgeving niet eenduidig is. Daarnaast zien agenten vaak dingen door de vingers wat het nog eens extra lastig maakt.
Reactie: Het gevoel van veiligheid en daarbij het gevoel van veiligheid in een auto is natuurlijk altijd relatief. Gelukkig zijn er 4 jaar na het uitbrengen van bovenstaand artikel al vele technische innovaties uitgebracht die het voor ons allemaal een stukje veiliger maken op de weg.
Reactie: Ik denk dat er in het buitenland (voornamelijk vanuit de VS) uitgebreide testen uitgevoerd worden waarop wij kunnen anticiperen en verder testen, wat leidt tot betere richtlijnen voor onze wetgeving.