zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer participatie in uw vergadering: zes tips

12 maart 2015 - Carla van den Bos van Vergaderen Doe Je Zo! wordt veel gevraagd: 'Hoe zorg ik dat de deelnemers aan mijn vergadering meer participeren erin?' en 'Hoe vergroot ik de betrokkenheid van de deelnemers bij de vergadering? Interessante vragen vindt ze. Ze schreef er het onderstaande tips over.

Tip 1. Vergader alleen als het nodig is. Er zijn weinig dingen zo demotiverend als bij elkaar komen terwijl er geen belangrijke en urgente vergaderonderwerpen zijn.



Tip 2. Zorg voor onderwerpen in uw vergadering waar de deelnemers bij betrokken zijn. Beschrijf duidelijk in de uitnodiging en de agenda wat het doel van het agendapunt is en wat u verwacht van de deelnemers.

Tip 3. Vraag alleen mensen om aanwezig te zijn die betrokken zijn bij de vergaderonderwerpen.

Tip 4. Verwacht een gedegen voorbereiding. Spreek die verwachting uit. Verdeel de agendapunten over de deelnemers of maak groepen om het voor te bereiden. Vraag hen de discussiepunten rond dat punt van te voren naar de deelnemers te sturen, zodat iedereen dit voorbereidt.

Tip 5. Betrek tijdens de vergadering de deelnemers bij de discussie. Wees actief als voorzitter. Geef mensen het woord en vraag door.

Tip 6. Gebruik een andere werkvorm dan 'met elkaar om de tafel zitten en wachten tot iemand gaat praten'. Er is zoveel meer mogelijk. Van den Bos geeft u hier graag advies over.
 
Heeft u een andere tip om de deelnemers meer bij uw vergadering te betrekken? Schrijf het onder dit artikel als reactie.
 
Vraag gratis het e-boek 'In 5 stappen naar een leuke (vergader)groep' aan op Vergaderen Doe Je Zo!

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Irritaties bij intensief samenwerken
 Een goed begin van uw vergadering in zeven stappen
 Jongleren kunt u leren
 Twee manieren om emoties en vergaderingen te combineren
 
 
reacties
 
Silvia  |   | 
12-03-2015
 | 
10:29 uur
Met de persoonlijke actielijsten uit Dé Vergadertool blijkt uit de praktijk dat acties beter opgevolgd worden en op tijd zijn afgehandeld. Omdat iedereen bij de nieuwe agenda automatisch nogmaals de notulen en persoonlijke actielijst toegezonden krijgt, wordt het medewerkers makkelijker gemaakt, zijn ze minder tijd kwijt en beter voorbereid.
Notuleerservice NL - Anke  |   | 
3-04-2015
 | 
15:03 uur
Het eerste punt pakt gelijk iets aan waar vooral het Nederlandse bedrijfsleven, in mijn ervaring, last van lijkt te hebben. Men houdt stand vast aan de wekelijkse of tweewekelijkse vergadering, of er nou iets te bespreken is of niet. Ellendig saaie vergaderingen kunnen er weer op zijn beurt toe leiden dat werknemers al tegen de volgende opkijken en een lakse houding aannemen, de volgende vergadering waar WEL iets belangrijks ter sprake komt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10