zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander vindt auto veilig – ondanks vele ongelukken

19 september 2011 - 95 procent van de Nederlanders ervaart de auto als een veilig vervoermiddel. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van Univé Verzekeringen. 600 Nederlanders werden ondervraagd over hun gevoel van veiligheid in de auto en op de weg. Het gevoel van veiligheid is opmerkelijk, omdat 64 procent van de mannen en 37 procent van de vrouwen ooit betrokken is geweest bij een ongeval.

Eurocommissaris Neelie Kroes haalde vorige week het item veiligheid op weg aan toen ze bekend maakte dat nieuwe auto’s vanaf 2015 uitgerust moeten zijn met een systeem dat bij ongelukken automatisch de hulpdiensten waarschuwt. Hierdoor moet het aantal verkeersdoden op termijn drastisch worden verminderd. De cijfers van het onderzoek van Univé tonen aan dat Nederlanders zich slechts deels bewust zijn van de gevaren op de weg. Provinciale weg
Mannen denken overigens eerder een ongeluk te krijgen in de stad dan op de snelweg. Bij vrouwen is dit net andersom; zij denken eerder op de snelweg bij een ongeluk betrokken te raken. Zowel mannen (60 procent) als vrouwen (52 procent) zijn ervan overtuigd dat de kans op een ongeluk op de provinciale weg het grootst is. 

Getuige
Verder blijkt uit het onderzoek dat 64 procent van de mannen ooit getuige is geweest van een auto-ongeluk bij derden. Dit geldt voor 38 procent van de vrouwen. De meest genoemde reactie (38 procent) op deze gebeurtenis is bij mannen actie ondernemen en hulp verlenen. De meeste vrouwen (46 procent) deden in eerste instantie niets, omdat er al andere personen ter plekke waren om hulp te verlenen.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander heeft geen idee wat auto maandelijks kost
 Groot potentieel voor elektrische auto, ondanks vooroordelen
 Autobezitter kiest bewust voor duurdere autoverzekering
 
 
reacties
 
Mark Gooijs  |   | 
19-09-2011
 | 
20:37 uur
Ik vind de auto heel erg veilig, alleen de automobilisten niet. Volgens mij worden de meeste ongelukken veroorzaakt door de automobilist en niet door het stukje techniek waar we in zitten.
Jantien Vink  |   | 
3-04-2015
 | 
12:22 uur
Het gevoel van veiligheid en daarbij het gevoel van veiligheid in een auto is natuurlijk altijd relatief. Gelukkig zijn er 4 jaar na het uitbrengen van bovenstaand artikel al vele technische innovaties uitgebracht die het voor ons allemaal een stukje veiliger maken op de weg.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10