zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vijf managementmodellen die u móet kennen

heer F Schophuizen   |    |  13 februari 2007
Reactie: Hoe handig ook, ik merk in de praktijk maar bar weinig van het gebruik van management modellen. Een uitzondering is de PDCA (Plan-Do-Check-Act) cyclus, maar dat heeft mogelijk te maken met mijn vakgebied: process improvement.
 

Werk en ouderschap blijkt lastige combinatie

mevrouw brenda benningshof   |    |  12 februari 2007
Reactie: Het perfecte plaatje zou uiteraard twee partime werkende ouders zijn. De kinderen hoeven hierdoor maar 1 of 2 dagen naar de opvang en worden verder opgevangen en verzorgd door hun eigen ouders, die door deze contructie ook nog eens minder gestresst zijn, meer geduld en aandacht voor hun kinderen hebben, waardoor een stabielere thuissituatie wordt gecreerd, wat weer invloed heeft op de zelfstandigheid, zekerheid en het zelfvertrouwen van het kind. Want zeg nou zelf; het enige wat een kind echt nodig heeft is liefde, zorg en aandacht van de ouders; niet van een oppas of vreemde op de kinderopvang. Degene waar jij je kind namelijk het grootste gedeelte van de dag bij achterlaat is wel degene waarvan ze het meest leren en de normen en waarden overnemen. Dit wil je toch in eigen hand houden?


Helaas wordt er in Nederland weinig mogelijkheden geboden om in hogere functies parttime te werken, terwijl hier voor de economie uiteindelijk veel voordelen aan zouden zitten. Voor elke vrouw die thuiszit en waarvan de partner werkt krijg je 2 parttimers terug die bij elkaar opgeteld maarliefst 6 tot 8 dagen per week werken ipv 5 dagen die 1 fulltimer werkt!
 

Vijf managementmodellen die u móet kennen

Fred Akkerma   |    |  12 februari 2007
Reactie: Ik ben het (uiteraard) eens met de reacties dat dit artikel niet alle modellen of alle goeroes uitputtend behandelt. Het is een selectie van bekende en minder bekende managementmodellen. Voor wie verder wil lezen: via deze link vindt u een viertal boeken over goeroes en hun gedachtengoed. Het managementmodellenboek van Berenschot (waar de heer Verburgh aan refereert en inderdaad een reuze handig naslagwerk) vindt u hier.
 

Vijf managementmodellen die u móet kennen

heer E Smakman   |    |  12 februari 2007
Reactie: Tja, een beetje een eigen voorkeur. Wel leuk op zich, maar iets te basaal. Volgens mij is er een boekje met de ideeën van de belangrijkste managementdenkers te koop (heet het 'goeroe's' of zoiets?) Ook Ben Tiggelaar heeft een dergelijke reeks uitgebracht, maar de kwaliteit daarvan ken ik niet.
 

Vijf managementmodellen die u móet kennen

heer L.K. Verburgh   |    |  12 februari 2007
Reactie: Tuurlijk mis je namen, het is ook onmogelijk een boodschappenlijstje voor managers samen te stellen. Ik zal geen namen noemen die ik mis (ok één dan: Porter), maar zo zijn er veel meer. Afhankelijk van het vraagstuk kan je werken met een oplossing van iemand die het model heeft bedacht. Hierdoor is mogelijk om gestuctureerder te werken en een volledige en juiste richting te verkrijgen voor je vraagstuk. Maar voor elk probleem is een ander model en of oplossing noodzakelijk dus ik zou de lezers niet willen beperken tot deze 5 modellen. Als organisatieadviseur ben ik trouwens zeer zuinig met modellen, omdat dat je daardoor niet altijd out of the box kan denken. (PS er is een Berenschot modellen boek met een korte en simpele beschrijving per model)
 

Hoe moet ik grenzen stellen?

heer d veldhuisen   |    |  12 februari 2007
Reactie: Ik ben één van de medewerkers die helaas een leidinggevende heeft die m.i. veel te weinig zich als leidinggevende laat gelden. Met alle gevolgen van dien. Zolang een groep zelfsturend is is het nog geen probleem, als één van de medewerkers merkt dat er eigenlijk geen leiding gegeven wordt uit zich dit een ontoelaatbaar gedrag van werk ontlopen, te laat komen, en een algehele dessintresse. Als de andere medewerkers merken dat hier eigenlijk niets mee gedaan wordt is het hek van de dam en ontstaat er in een zelfsturende groep steeds meer verdeeldheid.
Mijn advies aan de managers die zich in het bovenstaande herkennen is om zich veel meer als leidinggevende te profileren. De medewerkers zullen dit alleen maar kunnen waarderen en dit komt zeker de productiviteit en werksfeer ten goede.
 

Manager kan betrokkenheid makkelijk verhogen

Ronn van Etten   |    |  12 februari 2007
Reactie: De reactie van Peter Oomens c.s. volg ik helemaal. Prachtige set vragen, die inderdaad veel los kan maken.
''Het laten invullen van die vragenlijst geeft een uitstekende feedback op het functioneren van het management.'' is inderdaad waar. Maar het zegt evenveel over het functioneren van de medewekers, en geeft daarmee heel, heel veel aanknopingspunten voor verdere interventies.
Ach ja, echt samenwerken is vooral toch veel echt samen praten en samen doen! En dat gebeurt wel met deze vragenlijst... voorop gesteld dat die ruimte wordt geschapen (of genomen), want als dat niet gebeurt is geen enkel middel het juiste.


 

Vijf managementmodellen die u móet kennen

heer D Willems   |    |  12 februari 2007
Reactie: Heel leerzaaam om iets te lezen over een aantal voor mij nog onbekende 'goeroes'. Het had nog iets uitgebreider gemogen. Voordat ik weer eens een volgend managementboek aanschaf, waar ik dan weer heel lang niet aan toekom, ben ik blij met hapklare brokken. De kans is overgens aanwezig dat mensen gaan reageren met een naam die ze missen in het rijtje. Ik ook, hahaha. Ik mis nl. Covey. Over leiderschap gesproken...
 

Oudere managers zijn betere managers (Artikel)

Ronn van Etten   |    |  12 februari 2007
Reactie: Alhoewel ik griezel van zo'n absolute uitspraak, denk ik dat leeftijd -generaliserend- wel wat meer rust in de tent brengt. Wat vaker meer relativering, zelfs wijsheid (?)
Maar ook de oudere maneger, die 'het niet heeft' redt het niet.
Even los van de vraag wat 'oud' is...
 

Steeds meer diefstal en geweld op werkvloer

Johan Wieles   |    |  12 februari 2007
Reactie: Lekker dan collegas die stelen op het werk en dat er klappen vallen op de wervloer
Zegt iets over een mentaliteit van mensen die dat doen !
Kom op managers als het voorkomt doe er iets .
Ongewenst gedrag op de werkvloer kan en mag niet !

A heart of gold award voor werkgevers waar het niet voorkomt zou echt iets zijn !
Nou the heart of gold is er wie hem wil hebben mail me maar
Groeten Johan Wieles

Groeten Johan Wieles www.pestenisgeweld.punt.nl
 

Vijf managementmodellen die u móet kennen

heer John Verburg   |    |  12 februari 2007
Reactie: handig zo'n kort kernachtig overzicht met het verschil in de onderlinge accenten
 

De zin en onzin van open gebaren

mevrouw Gen Timmermans   |    |  12 februari 2007
Reactie: Beste,
Ik heb mij eveneens al meerdere keren dezelfde bedenking gemaakt als Mevr. Diesfeldt en vind eveneens dat de artikels (o.a. deze) teveel algemeenheden bevatten en nogal oppervlakkig zijn. Telkens als je denkt, dit kan interessant zijn, wordt je teleurgesteld omdat er geen eigenlijke, to the point info instaat.
Met vriendelijke groeten,
Gen
 

Dertig luisterverknallers: de antichecklist

heer Roshen Mathura   |    |  12 februari 2007
Reactie: Vaker is tijdens een van mijn werkzaamheden als consultant voorgekomen dat de klant veelal dominant gedraagt, waardoor zij het onderwerp van het gesprek niet meer in de gaten heeft.

Het is gebleken dat personen die zo een gedrag vertonen weinig kennis hebben van de te bespreken onderwerp, waardoor zij door middel van ''het stempel drukken tijdens het gesprek'' professioneel proberen over te komen.

Alsvast bedankt voor de check-list, ik denk dat ik deze heel goed kan gebruiken voor eventuele coachingssessies.
 

Goede koffie leidt tot meer werklust

Cato-Marg   |    |  12 februari 2007
Reactie: Wie wil voor de camera een reactie geven over dit onderzoek?

Graag een mail met uw telefoonnummer zodat ik u kan benaderen. Wellicht vind u het leuk als wij op uw werk komen filmen om te zien of Koffie inderdaad de werklust beinvloed.

Alvast dank voor uw reactie!
 
< vorige 2130 2131 2132 2133 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10