Reactie: Volgens mij raak je als mens in onbalans als de omstandigheden bewust of onbewust niet meer door je geaccepteerd worden omdat er veranderingen in het gedrag of de cultuur in de organisatie op prive wijzigt waarop jezelf geen of onvoldoende invloed hebt.
Reactie: tóch even gecheckt hoe het met de privacy-waarborg zit.
Wel prima - zelfs op namen als Jansen en de Vries zijn geen referenties te lezen. Kortom: werknemers hebben helemaal geen belangstelling om zich aan te melden voor deze referentiesite.
Dat doet mijn oude vakbondshart dan toch weer goed...
Waar zou ik een mooi voorbeeld van een opdrachtgever referentiebrief kunnen vinden? Een standaard die je na iedere opdracht op kan sturen en moeiteloos wordt ondertekent!
Ben erg benieuwd naar de reactie's.
Als je kijkt naar 'het begin' van het fenomeen ''aandeelhouders'', dan was dat een groep die investeerde in de toekomst van een bedrijf. De lange termijn. Als beloning werd uiteraard een stukje inspraak en een (beter) rendement uitgekeerd.
Kijken we naar private equity-fondsen en hegdefondsen dan is ALLEEN dat laatste nog van belang.
Niets lange termijnvisie. Niets ondersteuning van de verschillende bedrijfsonderdelen samen. Nee, het uitmelken van deze individuele onderdelen.
Dat er vervolgens een uitgezogen en noodleidend karkas of rokende puinhoop overblijft zal 'ze' een zorg zijn.
Datzelfde probleem (korte termijn belang) hebben veel hedendaagse bestuurders door hun aandeel/optie-pakketten. Maar dat is weer een andere discussie...
Reactie: Wat mij verbaast aan dit verhaal is dat de directeur van YER niet op de logische combinatie komt van HR en Marketing. Op zich is marketing niets als het geen product heeft om te verkopen. Anders gezegd als er geen product is, is marketing het creëren van gebakken lucht. Dus waarom levert HR niet de wensen aan, die marketing moet publiceren.
Een andere logische conclusie is het beter organiseren van het pad voor grote talenten, maar ook mindere talenten. Dat betekent wel dat de huidige machthebbers binnen een organisatie zich bewust moeten worden van hun tijdelijkheid binnen die organisatie. Want de meeste top-managers zijn tegenwoordig bijna nog sneller vertrokken, dan de binnenstromende top talenten.
Maar zolang top-managers met angst naar de aanstormende top talenten kijken en daardoor de laag daaronder niet goed bekijkt raak je niet alleen je top talent kwijt, maar ieder talent. Want als je alleen het top talent opleidt, zonder ook het verborgen talent op te leiden, heb je geen reserve als je top talent vertrekt. Daarnaast is het verborgen talent vaker loyaler aan de organisatie, waar het de kans krijgt om zich te ontwikkelen, dan het top talent dat het idee heeft op alles recht te hebben.
Maar uiteindelijk wordt loyaliteit niet verkregen door het te verwachten, maar door het te geven.
Reactie: De ambiance van het restaurant bepaalt uiteindelijk hoe er zaken worden gedaan. Ik voel mijzelf het beste thuis in een informeel zakenrestaurant. In deze ambiance komen de meeste zaken ongedwongen ter sprake. Desondanks gaat het om geld verdienen, dus het blijft uiteraard wel zuiver formeel.
Reactie: Een bedrijf huurt pas een adviseur in als zij zelf niet de tijd of de kennis in huis heeft om het te doen.
Een adviseur is uiteraard erg blij als hij of zij gevraagd wordt om een opdracht te mogen doen.
De adviseur zal zich volledig inzetten voor de klant en het de klant naar de zin maken. Dat hoort bij zijn werk.
Samen kwaliteit maken is het doel.
Reactie: Het onderzoek bevestigt in hoge mate waar ik dagelijks tegen aanloop bij managers die zich door ons laten coachen. Steeds meer durven managers zich kwetsbaar op te stellen en 'de balans' bespreekbaar te maken in die gevallen waar dat nog niet het geval is.Opvallend is wel dat dit vooral de jonge managers zijn, rond de 30-35. De 'oudere' manager redeneert nog veelal vanuit de 'oude' waarden en normen van plichtsbesef en verantwoordelijheidsgevoel en vinden daarbij dat werk voor prive gaat. Is de goede balans tussen werk en prive gerealiseerd dan wil niemand meer anders.
Reactie: @ Kees V: daar kan ik me helemaal in vinden.
@ maikr: Ik pretendeer niet de wijsheid in pacht te hebben, maar vind het wel van belang om een tegengeluid te laten horen. Nu ontstaat de indruk dat private equity-fondsen en hegdefondsen allerlei slechte bedoelingen hebben. Daar is nog nooit iets van gebleken. Zie het voorbeeld van VendexKBB (nu Maxeda geheten). In de discussie over deze fondsen worden veel verdachtmakingen geuit, zonder inhoudelijke argumentatie. Dat vind ik kwalijk. Van vakbonden en zelfs van topmanagers -beducht voor hun baantjes- kan ik het nog wel begrijpen. Van iemand als Nout Wellink van DNB niet. Gelukkig is hij ook van meerdere kanten al terecht gewezen en is er door Peter Paul de Vries van de VEB een klacht tegen hem ingediend.
Reactie: Helemaal goed, ik reis zelf 4 uur per dag om van huis naar (leuk!) werk en van werk naar huis te komen. S'avonds en in het weekend ben ik zo moe dat ik nergens meer zin in heb. Mijn sociale leven is nergens meer te bekennen en ik heb ergens ook nog een huis wat schoongemaakt moet en een was die gedraait moet.
Ik ben nu 1 dag minder gaan werken maar dat levert weinig op. Als ik s'morgens op kijn werk verschijn moet ik eerst bijkomen van de reis.
Ik ga dan ook helaas op zoek naar een andere baan, jammer want ik heb erg leuk werk !