zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Uiterlijk sollicitant vaak belangrijker dan inhoud

heer Ronald van der Zijde   |    |  10 april 2007
Reactie: De zin: 'Mag ik even je laatste salarisstrook zien' , is leuk maar de rest getuigd van minachting.
 

Manager moet zelf op verkooppad

R.W.Smit (comm.dir Midlock speciaal gereedschap)   |    |  10 april 2007
Reactie: Ik ben het eens met het feit dat er teveel jonge veregenwoordigers met te weinig ervaring op pad gestuurd worden.
Maar een goede verkoper wordt zo geboren en deze mensen doen dan goed het werk waarvoor ze aangenomen zijn.
Wij hebben zelf een klein bedrijf met 10 medewerkers, waarvan 2 buitendienst medewerkers en hier ben ik er één van, maar daarbij ben ik zelf commercieel direkteur. Zo weet ik wat er speelt in de bussines en wat aquisitie betreft, er zijn veel bedrijven met groeimogelijkheden voor ons. Maar soms is het ook beter op een bepaalde locatie één goede klant te hebben dan meerdere kleine afnemers in een regio.
 

Consultant maakt het klant te graag naar de zin

Ties de Vries   |    |  10 april 2007
Reactie: 
Graag even weer terug naar de oorsprong van het artikel.

Het artikel begint ermee dat een consultant toegevoegde waarde moet hebben, anders kan een opdrachtgever de klus net zo goed door zijn eigen personeel laten doen. Dat zegt manager servicemanagement Arman van Wolferen van Rabobank Nederland. Maar volgens hoogleraar Hans Strikwerda is de zwakke economische groei van de afgelopen jaren in Nederland zelfs deels toe te schrijven aan de overvloed aan adviseurs. Met in totaal 42.000 mensen in dienst bij 27.000 geregistreerde bureaus voor organisatieadvies of gemiddeld zes adviseurs op elke 1.000 werknemers is Nederland het land met wereldwijd de grootste adviseursdichtheid. En wat doen die adviseurs volgens deze hoogleraar? De meeste consultants spannen zich vooral in om het de klant naar de zin te maken. Ze komen met oppervlakkige huis-, tuin- en keukentheorietjes, terwijl ze het de opdrachtgever juist moeilijk moeten maken,'' aldus Strikwerda die grote vraagtekens heeft bij de kwaliteit van het merendeel van de adviseurs.

Als ik alle reacties lees dan zou de conclusie weleens kunnen zijn dat de hoogleraar gelijk heeft of toch niet?
 

Consultant maakt het klant te graag naar de zin

Dennis van der Spoel   |    |  10 april 2007
Reactie: Dames en heren,

Een interessante en leuke discussie. Jammer dat ik er zo laat bij ben. Toch hoop ik de discussie weer wat leven in te blazen.

Wat ik een beetje mis in de discussie zijn twee puntjes.

De eerste gaat over oorzaak en gevolg. De discussie heeft zich tot nu toe toegespitst op de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De opdrachtgever zou rolonvolwassen zijn en dus niet in staat zijn om zijn eigen boontjes te doppen of een goede adviseur te selecteren. De opdrachtnemer is een grote opportunist en zachte heelmeester die de klant naar de mond praat en vooral Angelsaksische instant-oplossingen verkoopt. De discussie lijkt mij een kip en het ei verhaal. Het eigenlijke probleem zit hem in onze opleiding en de manier waarop we geleerd hebben om bedrijven te besturen. Jonge professionals worden te snel gepromoveerd tot manager. Niet alleen betekent dit vaak een goede professional minder, maar ook een onvolwassen manager rijker. Managen is een vak dat vooral steunt op ontwikkelde zachte vaardigheden en een volwassen persoonlijkheid en daar besteedt men op het HBO of de universiteit nog te weinig aandacht aan. Wel leert men putten uit overwegend Amerikaans georiënteerde managementliteratuur. Dit levert een mindset op die ver afstaat van de normen en waarden van de Rijnlandse en Calvinistische werkvloer. Groter kun je problemen niet maken.

Aan de opdrachtnemerskant is er nog een probleem. Carrière maken bij een groot adviesbureau is niet leuk. Veel adviseurs kiezen er daarom voor om, wanneer ze voldoende bagage hebben opgedaan, als zelfstandige door het leven te gaan of zich bij een klein bureau aan te sluiten. Daarom zitten de goede adviseurs vaak niet bij de big four, maar juist bij bureau's met minder dan 5 professionals. Dat maakt het landschap niet overzichtelijker.

Een tweede punt is de formule Resultaat (of Effect) = Kwaliteit x Acceptatie. Hoe goed een advies ook is, als het niet wordt geaccepteerd heb je geen resultaat. Vaak leveren ook ervaren adviseurs in op de kwaliteit ten gunste van de acceptatie. Soms zijn zij gewoon niet in staat om het de klant moeilijk te maken omdat de klant dit niet pikt. nieuwe generaties managers kunnen steeds moeilijker met kritische vragen of kanttekeningen omgaan. Maar nu generaliseer ik wellicht.

Groet,

Dennis van der Spoel
 

‘The Secret’ komt eraan

helena   |    |  10 april 2007
Reactie: Heb net een stuk van the secret gezien(dvd) en begrijp dat heel wat mensen er gemengde gevoelens over hebben.Het lijkt me vrij logisch dat je met een positieve houding verder in het leven komt dan met een negatieve.Een houding (positief of negatief) straal je uit, ook al denk je soms van niet en dat beinvloedt de mensen om je heen.Mijn manier van leven is: behandel mensen zoals jezelf behandeld wilt worden.Geniet van het leven en sta stil bij het feit wat je echt gelukkig maakt.Maak je dromen werkelijkheid(hoe lang het ook mag duren)Er zullen ups en downs zijn,maar daar leer je uiteindelijk van.

Ik had geen dvd nodig om hier achter te komen.(maar dat is mijn mening)

groetjes helena
 

Nomineer nu de Vrouwelijke manager van het Jaar

tineke limburg   |    |  10 april 2007
Reactie: danny verburg eigenares van het restaurant alfred's diner zet zich met hart en ziel in om haar (hun) restaurant zo goed mogelijk op de kaart te zetten en zij verdient het zeker om genomineerd te worden.
 

Veranderingen in de organisatie leiden tot chaos. Wat kan ik doen?

Co Gersen   |    |  10 april 2007
Reactie: Het is inderdaad goed even afstand te nemen en na te gaan, waar de echte krachten van het team liggen en hoe die ondersteunend kunnen worden ingezet bij het veranderingsproces. Als dit helder is en goed op een A-4'tje komt, heeft het team een nieuwe duidelijke doelstelling voor ogen waarop ze zich gezamenlijk kunnen richten en die hen daardoor perspectief biedt. Alle neuzen staan dan een kant op.
Wel is het handig te communiceren dat -gezien de ontwikkelingen - de afdeling zijn doelen hieraan heeft aangepast.

 

Liever (g)een training II Stuur op resultaat én niet op gedrag

Jos Arets   |    |  10 april 2007
Reactie: Beste mensen,

in mijn volgende blog over Liever (g)een training zal ik nog eens uitgebreider ingaan op de hardnekkige en begrijpelijke misverstanden over gedrag en resultaat.

Het is de moeite waard hier met elkaar in discussie te zijn en te blijven, want dit vraagstuk is nogal bepalend voor het rendement van professionals & organisaties.
 

Uiterlijk sollicitant vaak belangrijker dan inhoud

mevrouw e vale   |    |  10 april 2007
Reactie: Is dit niet een beetje een open deur? We weten toch dat vaak de eerste indruk die we van iemand hebben erg lang stand houdt...
En wat betekent het eigenlijk dat er meer op uiterlijk wordt gelet dan op inhoud?? Wat betekent ''letten op'' (hangt niet echt een conclusie aan), en is de erg goed verzorgde mooie sollicitant in het voordeel, of heeft deze juist weer last van een vooroordeel (nederlandse maaiveld-principe)?
De titel is niet echt een samenvatting van het stuk, jammer...
 

Liever (g)een training II Stuur op resultaat én niet op gedrag

heer Fred Vander Mijnsbrugge   |    |  10 april 2007
Reactie: Wellicht maken wij het ons zelf toch moeilijk... Denken in oorzaak en gevolg maakt veel duidelijk. Ik kan me heel dwaas gedragen op een managementmeeting (gedrag) en daardoor de perceptie wekken van 'niet-geïnteresseerd'. Het resultaat van mijn gedrag is dat men ideeën geen hout snijden en het resultaat recht evenredig is met mijn gedrag. Resultaat is toch steeds de 'resultante' van gedrag (bestaande uit vaardigheden & houdingen) Of mathematisch: P= C x M
Performance = Competentie x Motivatie
 

Richtlijnen voor goede communicatie met e-mail

heer F.C. Hage   |    |  10 april 2007
Reactie: Mijn stelling is 5 keer mailen , 1 x bellen.

 

Richtlijnen voor goede communicatie met e-mail

heer R.A. Buijs Buijs   |    |  10 april 2007
Reactie: Ik ben zelf zelfstandig consultant en met mijn kookstudio functioneer ik als culinair gastheer.

Als consultant ben ik vaak zzp'er maar werk ook in team- verband met andere zzp'ers.
Ik heb meteen ingevoerd dat belangrijke rapportages, beslissings-en beleidsstukken beter kunnen worden opgemaakt als Word-dokument; dus denk goed na, formuleer duidelijk en beknopt, check, dubbelcheck van de brief en verzend het dan als bijlagen bij jouw e-mail.
Anders.... loop je in de valkuil dat directe emoties van de verzender een andere lading en toon krijgen bij de ontvanger!! Pas daar voor op, eenmaal geschreven .., beter is het om nog eenmaal na te denken, zo van bedoel ik dat wel?! ( kijk door de bril van de klant en ontvanger )
De Word-dokumenten kun je dan ook gemakkelijk rubriceren en opslaan, per persoon,per project en een nummer en datum geven e.d.
Da's handig en professioneel, vooral al je moet rapporteren.( houdt het zakelijk, kort en vooral duidelijk ) Vraag in jouw verslaglegging wat de opdrachtgever c.q directie van jou verlangd als rapportage; dus wat is van belang voor de ontvanger, uiteraard kun je dat zelf uitbreiden met een persoonlijker zetting.....

Als culinair gastheer in mijn kookstudio is communicatie en mijn instelling het belangrijkste.
Hoe kom ik over, heb ik er zelf veel zin in, ben ik duidelijk ( denk aan humor, leuke plaatjes enz.) en het allerbelangrijkste, zijn mijn recepten duidelijk want mijn gasten moeten zelf koken en het dus uitvoeren......
Dus ook zakelik met een humoristische slag en sterk afhankelijk wat de groep en opdrachtgever willen.
Dus ook goed luisteren is ook goed comminiceren.

Kortom: wat willen de verzender en de ontvanger....?
wat is het doel van de e-mail?

Succes heer Deetman op dat mooie Curacao ( misschien zijn ze wel een beetje jaloers op die mooie lokatie, ha, ha )

Een duidelijke aanvulling en tips van de heer Frank van Marwijk, ik heb er weer van geleerd, je blijft dus leren als je er maar voor open staat )

Groetjes,

Rudy Buijs

N.B. Website volgt.
 

Goed initiatief, die verkiezing Vrouwelijke Manager van het Jaar (Artikel)

mevrouw Ulla Laar   |    |  10 april 2007
Reactie: Waarom geen onderscheid? Bij missverkiezingen lopen er toch ook geen mannen tussen? Oh...missverkiezingen zijn stompzinnig! Tja, zo kun je het ook bekijken.
 

Veranderingen in de organisatie leiden tot chaos. Wat kan ik doen?

mevrouw TM Koning   |    |  10 april 2007
Reactie: Je moet inderdaad per direct actie ondernemen. Doe je dat niet, dan zet je de lijn voort van de P&O adviseur en jouw leidinggevende. Gevolg hiervan is dat je team jou niet meer vertrouwt en zich tegen je keert. Probeer de negatieve tendens in te perken door goed contact te houden met je team en niet onbelangrijk; geef hen complimenten voor hun inzet!
 
< vorige 2070 2071 2072 2073 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10