Reactie: Het lijkt me ontzettend boeiend om op dergelijke wijze een nog efficiëntere communicatie te bekomen. Toch vraag ik me af, wat met iemand (zoals ik)die bewust haar linker oor gebruikt om goed te luisteren aan de telefoon. Dan is het moeilijk om als linkshandige je rechterhand te gebruiken. Dit zal dan ongetwijfeld ook een verklaring kennen? Dit boeit me, goede communicatie is het begin van veel goede zaken.
Reactie: Alleen jobinhoud die een betere motivatie geeft kan hier wellicht (?) helpen. Het is mijn ervaring dat men gedrag zelden of nooit verandert als de externe, niet-intrinsieke motivatie daartoe ontbreekt. Het ouderwtse adagio : selecteer bewust de juiste man voor de juiste job met de juiste motiverende factoren, etc. blijft overeind. De juiste selectie: hoe belangrijk Bedrijfspsychologen bljven hier voer aan hebben.
Akkoord met Ad Beer.
Reactie: Zo werk je de oneerlijkheid wel in de hand. Via een acherdeur binnenkomen. Er wordt al gelogen over diploma's en nu dit nog. Onbegrijpelijk dat dit goedgekeurd wordt. Ik vraag me af wat iemand dan te verbergen heeft. Als je de gevraagde papieren hebt en je doet er een foto bij lijkt het me stug dat je gepasseerd wordt. Bij ons in de gezondheidszorg is dat absoluut niet zo. Tegenwoordig is men zeer argwanend door al dat gelieg en bedrieg waar een werkgever later achter blijkt te komen. We hebben nu eenmaal te maken met andere culturen en naar mijn mening moet daar flink op ingespeeld worden. Andere wetten andere gedragingen. Wat heeft een mens te verbergen als je al anoniem solliciteert. Een zeer ongezonde start te noemen om zo je kont erin te willen draaien. Sommigen verschuilen zich al bij voorbaat achter hun huidskleur of afkomst. Als je een eerlijk mens bent zou dat niet nodig hoeven te zijn. Er zijn ook goeie mensen van andere culturen die nergens last van hebben. Oplichterij wordt hier klaarblijkelijk goedgekeurd. Het zegt iets van diegene die hier iets over te zeggen hebben. Hebben zeker zelf een baard. Maar ja hier mag alles nietwaar.
Reactie: Wat mij verbaast in diverse bovenstaande reacties, is de negativiteit en teleurstellingen van respondenten. Het is toch evident dat werkgevers op zoek zijn naar de meest geschikte kandidaat die voldoet aan het functieprofiel en het beste past binnen de cultuur van het bedrijf of organisatie. Omdat de vraag groter is dan het aanbod betekent niet per definitie dat werkgevers genoegen moeten nemen met minder. De visstand in de vijver waaruit werkgevers vissen is, in tegenstelling tot de kabeljauw, op peil.
Reactie: Ik begrijp de intentie van de heer Blankenstein en bet het daar ook deels mee eens. Anderzijds moet het alleen en maar ook technisch niet nodeloos complex gemaakt worden. Bij ons werken thuiswerkers op basis van Citrix dus niet primair last van eigen applicaties. Verder hebben wij naast de techniek ook in de organisatiesfeer aanvullende afspraken gemaakt wat betreft de verantwoordelijkheid voor de privé-PC. Deze ligt namelijk wat betreft het functioneren bij de werknemer zelf. Werkt de PC niet, dan is dat probleem werknemer en kan er niet thuis gewerkt worden.
Los daarvan moet ook nauwkeurig gekeken worden naar het percentage van thuiswerken ivm met ARBO-wetgeving die voor de thuiswerkplek kan gaan gelden.
Reactie: Deze proef wordt gehouden door de Gemeente Nijmegen.
Nu zijn gemeentes toch wat anders dan het bedrijfsleven.
Binnen de overheid is er een stimulering voor het aan het werk krijgen van allochtonen en andere minderheden.
In het bedrijfsleven is men nog lang zo ver niet.
Alles boven de 50 jaar, goedgekeurde WAO'ers/Wia, gehandicapten en licht geestelijk gehandicapten worden nog geweerd. Ouder zijn te duur, mensen met een smetje op gezondheid, te riskant etc.
Daarnaast zijn er ook allochtonen, waarvan sommige bevolkingsgroepen bij voorbaat een slechte naam hebben.
Dus geen naam bij de sollicitatie geeft in het bedrijfsleven geen enkele garantie.
Maar laten we ons geen zorgen maken, we hebben straks de allochtonen hard nodig, wanneer alle autochtonen oftewel de Babyboomers, met pensioen gaan.
Dan komen we mensen te kort en werpt men zich op de goed opgeleiden allochtonen.
Een probleem is er nu al, binnen de Marokkaanse jongeren is de grootste schooluitval en die komen straks ook niet meer aan de bak.
Dus we moeten ons nu op die groepen richten die kansarm dreigen te worden en deze te scholen voor de toekomst.
Er is nog veel te doen en we redden het niet op een soft manier, zoals de linkse politieke partijen voorstaan.
Reactie: We zoeken problemen, waar ze niet zijn.
Thuiswerkers voor een bedrijf, zouden van het bedrijf een computer moeten krijgen, waarin dezelfde applicaties zitten die gewoon legaal zijn.
De voorwaarden voor het gebruik van deze computer is zakelijk gebruik en zakelijk e-mail.
De beveiligingen moeten standaard op de computer zitten.
De regel er wordt uitsluitend zakelijk op de computer gewerkt en door één dezelfde persoon, dit is heel eenvoudig te beveiligen met een paswoord.
Wanneer de werknemer de regels overtreed, mag daar een duidelijke sanctie op staan.
Dus maak goede regels en zoek geen problemen waar deze niet zijn!
Dit is weer typisch Nederlands.
Reactie: Wat mij verbaasd is dat bij artikel 1 niet gewoon de NVP sollicitatiecode wordt aangehaald. Het mag gewoon niet gevraagd worden en kan dfe organisatie een klacht opleveren. In de NVPcode staat dat niet functiegerelateerde informatie niet mag worden gevraagd. Een salarisstrook is voor het NVP ( http://www.nvp-plaza.nl/documents/sollcode_jv2005.pdf)niet voor een functie relevante informatie.
Reactie: Ik las het eerste over ''The Secret'' op het prikbord MLM. Ik ben me er dus maar eens in gaan verdiepen en zie duidelijke overeenkomsten met MLM.
Vrijwel alle MLM organisaties die in Nederland actief zijn, zijn niets meer dan ordinaire piramidespelen waarbij 99,5% van de deelnemers verlies lijdt. De enige uitzondering kan Herbalife zijn, maar ook bij dit ''bedrijf'' loopt de omzet hard terug.
Boeken als ''The Secret'' doen het goed in de wereld van de piramidesystemen, gewoon omdat de slachtoffers van deze sectes over het algemeen mensen zijn die mislukt zijn in het leven en de laatste reddingsboei willen pakken.
'Ze worden opgezweept door mannen in strakke pakken die komen vertellen dat grote rijkdom hen te wachten staat. Foto's van dure villa's, jachten, sportauto's, alles wat een mens op het laagste niveau van Maslow begeert passeert de revu.
De tweede en derde garnituur public speakers met de boodschap van succes, vaak met een imitatie Tsjakka, bestormt de podia, aangekondigd als een grote guru uit Amerika, maar vaak woonachtig in een vakantiepark in Drenthe, komen de mensen vertellen dat succes een gave is. Uren worden ze gedrild tot ze uiteindelijk volledig gebrainwashed tekenen voor hun ondergang.
''The Secret'' past uitstekend in deze methodiek en heeft inmiddels een dominante plaats gevonden in de tweede piramide die bestaat naast de piramide waarin wasmiddelen, te dure afslankdrankjes, telefoontikken, vitamines en nog meer bagger wordt verkocht.
Juist aan deze tweede piramide verdienen de bendes veel meer geld dan aan de producten die in de normale verkoop onverkoopbaar zijn.
Voor de echte manager is Covey toch het boek der boeken?
The Secret, tja, als ik de commentaren hier boven lees, dan weet ik wel hoe het in het nuchtere nederland zal worden ontvangen.
Voor mensen die succes hebben is het al lang geen secret meer. Voor mensen die niet geslaagd zijn zal het alleen een hap uit hun budget betekenen. En dat is het echte geheim dat niet verteld wordt. Het gaat erom dat de top van de piramide geld verdient.
Schaf eens een echt systeem aan, namelijk Apple Macintosh. Ik werk al met Apple sinds 1984 en heb nog nooit een crash gehad.
Ik heb ook een laptop van de zaak, namelijk een iBook. Ik heb mijn werkgever ervan kunnen overtuigen dat dit de beste oplossing was. Het kost wel een beetje meer dan een laptop van Microsoft.
Reactie: Hoe hou ik vol dat we niet discrimineren?
De allochtoon mag dan wel vaker op gesprek komen, maar hoeveel precies waren er ook al weer aangenomen?
De auteur schrijft hier ''Maar als de allochtonen eenmaal op gesprek mochten komen, hadden ze(ongeveer) net zo veel kans om een baan te bemachtigen als de autochtonen''
Duidelijker kun je het niet uitdrukken. Een onderzoek van niets dus en geen enkel positief bericht.
Precies hetzelfde worden 50+ers behandelt, maar dat wordt niet onderzocht.
Reactie: Wat een onzin weer eens. Typisch een ICTer die alleen maar aan zijn omzet denkt.
Laat hem eens een keer kijken hoevaak de netwerken in bedrijven plat gaan.
En het is simpel. Bij ons heeft iedereen die geacht wordt thuis te werken een notebook die thuis gebruikt mag worden. Netjes afgeschermd met een directe verbinding naar het netwerk.
Het enige wat thuis nodig is, is een internetaaansluiting en die betalen we netjes.
is er een storing dan kan de IT afdeling op de computer inloggen (als er verbinding is), via de telefoon instructies geven of even langskomen.
Ik heb overigens op mijn thuiscomputers, de privemachines dus, vrijwel nooit last van storingen en dat kan ik van de bedrijfsmachines niet echt zeggen.
Reactie: Weer eens een typisch Hollands overheidsonderzoek waarbij de uitkomst tevoren al vast staat omdat de politiek alleen die uitkomst zal accepteren.
Uiteraard is Nijmegen dan een goede kandidaat omdat daar Linkse meningen nogal populair zijn. Was het Nijmegen niet die de SUV's uit de stad wilde weren?
Het is ook een draak van een onderzoek, maar dat moet wel als de uitkomsten gestuurd moeten worden.
Waarom niet alles gedaan in één afdeling?
Burgerzaken neemt heel andere mensen aan dan bijvoorbeeld bouw en woning toezicht. Op burgerzaken is het wel handig als de medewerker een paar woorden Turks of Marokaans kent wat op andere afdelingen weer veel minder van toepassing kan zijn.
Zo is makkelijk te bewijzen dat vrouwen minder kansen op de arbeidsmarkt hebben als ik alleen maar een onderzoek doe naar de werkgelegenheid voor stratenmakers.
Het enige wat hier opnieuw bewezen wordt is dat de overheid niet competent is en gestuurd wordt door meningen die ''politiek correct'' worden geacht.