zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Recruitmentmogelijkheden Hyves nog onbenut

Steven   |    |  2 mei 2007
Reactie: @ Jos: Helemaal mee eens: als ik via hyves benaderd zou worden, dan zou ik het aanbod niet erg hoog aanslaan. Linked In is een stuk beter wat dat betreft.

@Chris: kijk hier eens voor een lijstje met virtuele netwerken.
 

Acht zelfbeheersingstips bij ergernis

marjolein   |    |  2 mei 2007
Reactie: Een interessant onderwerp. En wat een hoop verstandige reacties! Als iedereen zo verstandig zou zijn, dan zouden ergernissen op het werk waarschijnlijk snel tot het verleden gaan behoren. Je baas een klap geven in geval van ergernis, zoals in de inleiding staat, gaat inderdaad een beetje te ver, maar waarom zou je niet gewoon je mening kunnen geven over (belangrijke!) zaken die je ergeren? Wanneer dit het werk ten goede zou kunnen komen, is dat toch alleen maar aan te raden? Kunnen we hier puntje 9 van maken?
 

Eerlijke manager meest gewaardeerd

Gerrit Michels   |    |  2 mei 2007
Reactie: Alweer een onderzoek met nieuwe cijfers.
Door wie wordt de manger het meest gewaardeerd? Door zijn directeur of grootaandeelhouder, of door zijn medewerkers? Dit alleen al maakt het zeer complex om een ''gewaardeerde'' mager te zijn.
Het vinden van de juiste balans tussen de diverse genoemde capaciteiten zal mogelijk bijdragen tot het bereiken van deze status.
Hoe doe je dat? Het zal er vooral van afhangen hoe groot het empatisch vermogen van de manager is. Staat hij open voor kritiek op zijn functioneren? Zoniet, denk dan aan het spreekwoord: If you don't learn from mistakes, don't make them.

Gerrit Michels
www.germarmich.com
 

Acht zelfbeheersingstips bij ergernis

heer E.M.C. Vrijens   |    |  2 mei 2007
Reactie: Wat een hoop ergenis.
Het artikel vind ik echt totaal verkeerd. Want als ik een ding geleerd heb: ben voorzichtig met wat je tegen je collega zegt.
Uiteraard moet je eerst praten met personen waarmee je van mening verschilt. Pas op met agressie, want wanneer de arbeidsverhouding verstoort is kun je in problemen komen als mindere.
Problemen slikken is het verstevigen van de granaat. Als die dan ontploft......
Mijn tip: bekijk of je ''tegenstander'' regelgeving, beleid of maatschappelijke normen overtreedt. Zo ja: pak hem/haar aan. Zo nee: drink een kop koffie en rook een sigaret en zorg dat je verantwoordelijkheden gedekt zijn.
 

Steeds meer werknemers willen werken tot 65ste

heer E.M.C. Vrijens   |    |  2 mei 2007
Reactie: Steeds meer mensen moeten werken tot hun 65. Tot hun 70 als je mij vraagt.
Ik vind deze enquete zeer gevaarlijk, want ik kan niet voorstellen dat mensen dit echt willen. De politiek heeft nu weer een motivatie om hun plannen door te zetten.
Maar het is naar mijn inzien logisch dat de mensen rond de 30-35 jaar zullen moeten werken tot hun 70ste.
Maar ik herhaal nadrukkelijk: er is een verschil tussen willen en moeten (uit noodzaak).
 

De hocus pocus van The Secret

heer e weijers   |    |  2 mei 2007
Reactie: hoi, bij mij werkt het, en het is nog mooi weer ook.

( terwijl de intelligenten discusieren bestormen de dommen de vesting)
 

Acht zelfbeheersingstips bij ergernis

Jan   |    |  2 mei 2007
Reactie: “Als je met een dwaas ruziet, zorg er dan voor dat hij niet hetzelfde doet...” (onbekende bron).
 

Hoe pak ik een ongehoorzame medewerker aan?

heer RR Booghmans   |    |  2 mei 2007
Reactie: Er is een reden waarom deze werknemer zich zo gedraagt. Als managementcoach aan jou de taak om hier achter te komen. Je zal zien dat met een op een gesprek snel naar voren komt waarom deze werknemer zich zo gedraagt. Het is duidelijk dat zij onvoldoende gemotiveerd is en daar zal in haar beleving een goede reden voor zijn. Spreek het uit.
 

De hocus pocus van The Secret

mevrouw i schneider   |    |  2 mei 2007
Reactie: Nieuwsgierig als ik ben heb ik onlangs ook de 7 gratis lessen van the secret gevolgd. Mijn enthousiasme verdween steeds meer. Er zal ongetwijfeld wel een kern van waarheid in zitten. De theorie die in the secret wordt gebruikt is niet nieuw. Het boek kijk je rijk van Julia Hasting maakt ook gebruik van deze theorie. En ook NLP maakt gebruik van positief denken. En zo zijn er nog meer te vinden. Maar wat mij zo tegen de borst stuit bij the secret is al de commercie eromheen. Bijvoorbeeld het aanbieden van het geweldige science of getting rich Seminar $1.995 + verzendkosten. Via 'goede' marketing proberen de goeroes je hier van je geld af te helpen. Een product wat immers goed is hoeft toch niet op deze manier gepromoot te worden? http://www.thesecretworks.eu Lees en oordeel zelf.
Mijn mening over the secret kort samengevat. Niks nieuws, hoop bla bla en uiterst commercieel.
 

Acht zelfbeheersingstips bij ergernis

Martha van de Pasch   |    |  2 mei 2007
Reactie: De kunst is met iedereen om te kunnen gaan. Je hoeft niet bevriend te zijn en ook niet op één lijn zitten. Kunst is om iemand in zijn waarde te laten. Ieder heeft zijn eigen afstemming. Gradaties te noemen. Is iemand kort voor zijn kop reageer dan niet zo terug. Blijf kalm want deze personen hebben niet in de gaten dat ze op een gebrekkige manier communiceren. Ook al kost het moeite. Het zijn de mensen met een handicap die op een normale manier niet met anderen om kunnen gaan. Iemand met 1 oog kun je ook niet kwalijk nemen dat hij voor de helft kan zien. Zoveel mensen zoveel zinnen. Sommige mensen kunnen niet verder kijken dan hun neus lang is. Dat is een geestelijk groeiproces. En als je geestelijk wat wijzer bent gedraag je dan ook zo. Je komt het bij elke werkgever tegen. Het is geen excuus om helemaal niet te reageren. Proberen niet mee te gaan in deze negatieve spiraal. Probeer wat afstand te houden en gebruik soms wat humor. Een paar uur later er op terugkomen helpt ook wel eens.
 

Geen nieuwe werknemers te vinden? Recycle uw oude!

Arno Bouwens   |    |  2 mei 2007
Reactie: Een extra reden om contact te houden met ex-medewerkers is wellicht niet zozeer om ze ooit zelf terug als medewerker aan te nemen, maar om ze als ambassadeur en vooruit geschoven recruiter te gebruiken.
Zij kunnen als geen ander aan hun (nieuwe) netwerk uitleggen wat er sterk en minder sterk aan uw organisatie is en waarom je er wel of niet zou moeten gaan werken. M.u.v. degenen die in onmin en frustratie zijn weggegaan, zijn er genoeg die voor hun ex-werkgever in zijn/haar netwerk rond zal kijken.

 

Acht zelfbeheersingstips bij ergernis

W. Wildschut   |    |  2 mei 2007
Reactie: Na weer een enorme woordenwisseling met mijn (met name vanmorgen) uiterst irritante puberzoon, was dit artikel wel toepasselijk om te lezen. Inmiddels geloof ik dat niemand me zo kan laten 'flippen', zelfs niet mijn 'likken-naar-boven-en-trappen-naar-beneden-collega's'. Ik zal de regels printen, op me in laten werken en op de koelkast magneten.
 

‘The Secret’ komt eraan

C. de Kruijff   |    |  2 mei 2007
Reactie: Ik heb niet alle reacties gelezen maar kan wel zeggen dat the secret helemaal geen ''secret'' is en een doodnormale universele regel is. Ook ik vind het jammer dat ik de indruk heb gekregen dat er grof geld wordt gemaakt door dit in een netwerkmarketing achtige vorm te gieten. Het mag dan zo zijn dat pyramidespellen verboden zijn, maar denk maar aan CSA en Landmark.

De basisprincipes van alle 3 (landmark, csa en the secret) zijn niets nieuws maar eerlijkgezegd ook heel waardevol, mits het uit eigen vrije wil wordt toegepast. Voor we het weten hebben we inderdaad een massa lopen die net als met andere soorten geloven niet meer uit eigen overtuiging handelen (ook al zeggen de aanhangers dat ze het wel doen). Ik heb een paar vrienden gehad die mij ook warm probeerden te maken voor CSA en Landmark. In the Secret herken ik dezelfde patronen...en tja, over oude patronen doorbreken gesproken. We wilen allemaal het geluk ervaren maar die zal ieder persoon toch op zijn eigen manier moeten vinden. En ja, die dingen doen die goed voor je werken. Zolang iedereen tevreden is met zichzelf werkt dat als een magneet op de goede dingen. Wie goed doet, die goed ontmoet....

Laat ik een ding duidelijk stellen: ik vind het absoluut niet erg dat er geld wordt verdiend, maar ik vind de intentie van de heren niet zuiver.
Iedereen heeft recht op geluk en als dat met de the Law of Attraction werkt, dan zeg ik GO FOR IT!
Maar laat alle anderen in haar/zijn waarde.

 

De hocus pocus van The Secret

marlies van der meer   |    |  2 mei 2007
Reactie: Namen en titels van de grondleggers uit begin 1900

Er wordt veel geschreven over er is niets nieuws onder de zon; oude wijn in nieuwe of verkeerde jasjes en afgietsel van NLP.

Voor degene die geinteresseerd zijn: The Secret is gebaseerd op het boek ''The science of getting rich'' van Wattles uit 1910. Deze heeft zich weer laten inspireren door ''The law of attraction'' van Atkinson uit 1906!! en... veel hedendaagse goeroes hebben behalve deze boeken ook de volgende boeken gelezen (dat zeggen ze zelf in interviews): van Haanel ''The master key system'' uit 1912 en van Napoleon Hill ''Think and grow rich'' en zijn boek ''The law of success''.

Dus ja: niets nieuws en dat beweren de meeste goeroes die ik 'ken' ook niet. Ze zeggen alleen dat ze het hebben aangepast aan deze tijd en natuurlijk hebben aangevuld met hun eigen visie en ervaringen.

En het fijne is: typ deze namen en titels in google + de toevoeging free ebook en je hebt een overvloed aan keuze om ze gratis te downloaden. Vaak moet je email adres achterlaten, maar na het downloaden kun je jezelf rustig weer 'unsubcriben' en dan ontvang je ook echt geen mails meer.
De reden dat deze boeken overigens gratis zijn, is dat ze in de VS NIET MEER onder de auteursrechten vallen en dus voor iedereen vrij zijn om er mee te doen wat ze willen!!

Lees ze!!
 
< vorige 2046 2047 2048 2049 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10