zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

De hocus pocus van The Secret

heer martijn messing   |    |  1 mei 2007
Reactie: Jammer van de gemiste kansen. The Secret heeft een goede boodschap, verpakt in een verkeerd jasje. Er bestaan zeker geen 'simpele' (legale) trucjes om snel rijk te worden en toch .... om maar weer het weten van het schap te halen om de boel kapot te redeneren vind ik te ver gaan.
De kern van de boodschap in The Secret is gebaseerd op emotie. Accepteer je huidige situatie, voel je goed, heb plezier, waardeer en erken jezelf, de basis (Motivatietheorie Maslow) om waardering en erkenning van anderen te krijgen (Law of Attraction). Geld komt dan vanzelf.

Helaas komt dit slechts zeer kort in beeld aan het einde van de film en ligt de focus erg op materie, waardoor geluk een 'trucje' lijkt . Een gelukkig mens heeft vaak voldoende materie, een rijk (in materie) mens is niet per definitie gelukkig.

De 3 regels uit The Secret zijn een goede leidraad om meer geluk in je leven te brengen.

1. Vraag jezelf af wat jij kunt doen om je levensgeluk te verhogen vandaag?
2. De antwoorden komen vanzelf in de vorm van inspiratie en ideeen.
3. Redeneer de mogelijkheden (je geinspireerde gedachten) niet kapot, vier je successen, hoe klein ook, leer van je fouten en wordt een gelukkig mens, de noodzakelijke basis (Maslow) om anderen gelukkig te maken (LOA).

En nu maar hopen dat 'je goed voelen' (positieve gedachten) straks niet gebaseerd blijkt te zijn op een fabeltje, de LOA werkt dan waarschijnlijk andersom.
 

De hocus pocus van The Secret

heer J Kuipers   |    |  1 mei 2007
Reactie: Grappig stuk!
Als ik het goed begrijp valt de achterliggende filosofie samen te vatten als ''bewustzijn schept vorm''. Dat spreekt me wel aan. Het gaat erom dat er onder een andere hoek naar de realiteit wordt gekeken. Dat doe je niet door het verzamelen van kennis. Daarvoor is nodig dat er iets verandert in jezelf en daarmee aan jouw perceptie van die realiteit. Deze visie ''in de markt zetten'' om te verkopen is weer een nieuwe poging om oosterse filosofie te kapitaliseren. Prima, dat u dit in uw stuk aanpakt. Maar uw ''gedachtenexperiment'' vind ronduit kinderachtig. Uw stuk had een waardiger einde verdiend.
 

De hocus pocus van The Secret

Y.H heffelaar   |    |  1 mei 2007
Reactie: 
Beste Maaike Kleffens,

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de I Tjing?

Mijn mening over the secret?
Niets zonder meer verwerpen van wat hier gesteld wordt. Blijven kijken en opletten, en vooral lezen.
Neem dan ook de boeken van mevr. Lynn McTaggert (het veld) mee!

Geen makkelijke kost overigens, wat dat betreft is de secret een makkie.
 

De hocus pocus van The Secret

heer R.J.W.M. Snelders   |    |  1 mei 2007
Reactie: Uitermate vermakelijk.
Terwijl het toch zo eenvoudig is:
* Een pessimist heeft gelijk of een meevaller.
* Een optimist heeft gelijk of een tegenvaller.

Ga er nu eens van uit dat het leven op collectief macro niveau in balans is maar op idivueel micro niveau heaas nogal wat unfairness vertoont.

Het is niet mooi, maar niet anders. Er is licht, er is donker.
Aan welke kant wil jij dan lopen: in het licht of in het donker?

Bekijk de Law of Attraction nu eens niet als een Natuurkundige wet, maar als een Psychologische of Sociologische wetmatigheid. Dat is inderdaad geen wet.
Maar wel al lang bewezen.

Ik wens u veel aantrekkingskracht en aantrekkelijkheid.

Rob.
 

De hocus pocus van The Secret

Michel Hoetmer   |    |  1 mei 2007
Reactie: Beste Maaike,

Leuke reactie! Helemaal mee eens. Tja... in ons wereldje wordt inderdaad heel wat beweerd. En sommigen zien inderdaad liever niet dat hun methoden eens degelijk getoetst worden. Want dan zou wel eens kunnen blijken... dat het allemaal weinig om het lijf heeft.
 

De hocus pocus van The Secret

Bas de Kruyff   |    |  1 mei 2007
Reactie: The Secret kwam voor mij als de derde DVD in een serie die ik er graag wou zien. Eerst 'What the Bleep do we know' en daarna 'Down the rabbit hole'.

De eerste vond ik wel ok, de tweede meer van hetzelfde en toen kwam The Secret.

In beginsel ben ik helemaal akkoord met de basisgedachte van The Secret die ik kortweg verwoord als 'energy flows where attention goes'. Maar na een kwartier DVD te hebben gezien had ik al zoveel herhaling c.q. het opnieuw verwoorden van hetzelfde achter de rug, dat ik de stop-knop op mijn afstandbediening heb ingedrukt.

Als het gaat om de boodschap van Hoetmer, tsja dan vind ik de vergelijking van Paul Jansen en zijn krentenbol erg treffend. Michiel probeert het logisch te verklaren en als het niet logisch verklaard kan worden dan bestaat het niet. Gelukkig leren ook steeds meer westerlingen op hun intuitie te vertrouwen en hun energie te richten op dat wat ze werkelijk willen. En sommigen zullen nooit zover komen dat ze de krenten kunnen verteren....

Prima thema, maar zooo langdradig gebracht....
 

Help, hoe maak ik een goede vakantieplanning?

jeroen Hensen   |    |  1 mei 2007
Reactie: In feite zijn er twee keuzes.
Of de manager maakt de planning met het risico dat iemands wens niet gehonoreerd wordt en zonder protestmogelijkheid of ...... de medewerkers wordt zelf gevraagd om met hun talenten het probleem tot een goed einde te brengen met de verantwoordelijkheden die daarbij horen.

Geef de medewerkers hierin de keuze en laat ze ernaar handelen
 

De hocus pocus van The Secret

Marlies van der Meer   |    |  1 mei 2007
Reactie: Beste meneer Hoetmer,

Er zijn ook veel ''bestselling'' goeroes in de VS die praten over de LOA met alleen de nadruk op ''you attract into your life--whether wanted or unwanted--whatever you give your energy, focus, and attention to. ''
Er zijn natuurlijk ook goeroes die uitgebreid ingaan op de zwaartekracht en vibraties van energie, maar daar lees ik als nuchtere Nederlandse ook gewoon overheen zodat ik alleen de boodschappen/info lees over positief denken.

Overigens praten de meeste goeroes over rijkdom in meerdere vormen; ook geestelijke of spirituele rijkdom. Misschien dat in the Secret DVD veel gefocused wordt op materiele rijkdom, dat zou jammer zijn. Zeker ook omdat enkele vd goeroes die meedoen aan de documentaire in hun boeken/e-zines/websites juist alle andere vormen van rijkdom benadrukken.

En.. de goeroe Wattles die in 1910 the ''Science of Getting Rich'' schreef en waar de the Secret (losje?) op gebaseerd is, spreekt ook over alle vormen van rijkdom. Alleen staat dat niet altijd even expliciet in de tekst. Maar hij schrijft wel degelijk in zijn boek ''The desire for riches is really the desire for a richer, fuller, and more abundant life.'' en
''There are three motives for which we live; we live for the body ('incl het materiele'), we live for the mind, we live for the soul. No one of these is better or holier than the other.''

Ik ben benieuwd naar de artikelen over fabels van pos. en neg. gedachten. Serieus. Ik ben geinteresseerd in het onderwerp en zeker geen 'blinde' aanhanger.

Succes en schrijf ze.
 

Hoe pak ik een ongehoorzame medewerker aan?

heer E.M.C. Vrijens   |    |  1 mei 2007
Reactie: Als ik al moet inloggen om mijn deze allom bekende informatie te lezen, zie ik al mijn eerste belemmering in communicatie. Wat is de achterliggende gedachte hiervan?
Het verhaal lijkt wel de enigste waarheid.
Wat mij erg stoort is de discussie rondom ongehoorzaamheid. Spreek in godsnaam iemand aan met het geldende beleid en de absolute waarheid. Straf, begeleid/help of laat het rusten. Maar bespaar domme praatjes en arrogantie. Lijkt wel Wegmisbruikers.
 

Wat ben ik toch een domme gans

Vrijens E.M.C.   |    |  1 mei 2007
Reactie: Leuk artikel.

Mens en dier zijn gelijk in de natuur. Alleen de mens zelf denkt hier meestal anders over. Zoals ieder dier zijn kenmerken heeft, heeft de mens ze ook. Alleen zien we onze eigenschappen als onderscheid en niet als kenmerk.

Hoeveel mens ben je wanneer alles van je afgenomen wordt? Hoeveel mens is men wanneer men wraak koestert of men de drang naar overleven voelt?

Wat zouden de ganzen denken van de oorlog in Irak en Afghanistan?

Broeden mensen vaak niet op dezelfde problemen? Hoever is de mens ontwikkeld dat ze elkaar nog steeds onderling uitmoorden, afpersen enz?

Het grootste verschil tussen mens en dier is de arrogantie.

 

De hocus pocus van The Secret

heer E Geenen   |    |  1 mei 2007
Reactie: Oude wijn in nieuwe zakken. Lijkt mij.

Ooit van Willem de Ridder vernomen? Deze vreemde en dwarse geluksgoeroe is al vanaf de jaren 90 bezig met het geven van workshops. Hij heeft een paar boeken geschreven waaronder het Handboek Spiegologie die precies hetzelfde behelzen als de secret.

Tja en Willem is nu niet zo'n commercieel gelikt persoon. Zal het daaraan liggen dat bijna niemand zijn boek heeft gelezen? Of heeft een toevallige passant uit de VS zijn boek alhier gekocht en een nieuw jasje gegeven?!

Overigens een erg leuk boek dat Handboek Spiegologie. Kost je 22,50 en je weet het...... :-)
 

Tijdens mijn vakantie blijf ik bereikbaar voor de zaak (Artikel)

Marion   |    |  1 mei 2007
Reactie: Ik ben het helemaal met Hr. Elshout eens.
Het is voor het personeel prettig om te weten dat je bereikbaar bent. In de praktijk blijkt echter dat ze te trots zullen zijn om van de moglijkheid gebruik te maken. Mensen worden ineens razend creatief en initiatiefrijk als ze weten dat ze er in feite alleen voorstaan. Problemen worden opgelost meestal vóórdat ze daadwerkelijk ontstaan. Met als gevolg tevreden klanten, tevreden medewerkers die, als je terugkomt van vakantie, reuze trots zijn op hun prestatie.

Toch moet ik zeggen dat ze me één keer een sms hebben gezonden tijdens mijn vakantie.
Ze konden het niet laten om me te laten weten dat ze die grote order hadden binnengesleept. Kijk en dat droeg dan ook weer bij aan mijn vakantievreugde.
 

Help, hoe maak ik een goede vakantieplanning?

heer G Verhagen   |    |  1 mei 2007
Reactie: Het antwoord op de vraag is een standaard verhaal waar naar mijn mening niemand iets aan heeft. Duidelijkheid is de basis voor alle bedrijfsprocessen. Als je hier ook het ''vakantie-plannen-proces'' onder rangschikt is er reden te meer niet af te wijken van duidelijkheid.
Wat nu wanneer het personeel zelf de vakantieperiodes vaststeld op basis van gegeven richtlijnen? Komt men er niet uit dan krijgt men 2x de kans om in goed onderling overleg hier alsnog uit te komen. Wanneer het dan nog niet lukt wordt het bepaald. Ik heb als algemeen directeur bij diverse organisaties gewerkt en ieder jaar dit aan mijn mensen voorgelegd. De reacties waren altijd positief. Een eigen inbreng van het personeel wordt over het algemeen gewaardeerd. Natuurlijk krijg je reacties over afschuiven van een probleem en lekker makkelijke directie hebben we. Sta daar ook voor open en ben vooral een goed onderhandelaar.
 

De hocus pocus van The Secret

mevrouw A. S.   |    |  1 mei 2007
Reactie: Ik geloof zeker in de kracht van positief denken maar geloof aan de andere kant ook in genuanceerd denken. Aan elke medaille zitten 2 kanten. Het grootste nadeel van positief denken is volgens mij dan ook dat het eenzijdig is. Het laat geen ruimte voor het verwerken van negatieve of zelfs traumatische ervaringen. Het veroordeeld mensen met een wat minder gezonde genenerfenis.
Het ontkent en veroordeelt de andere kant van de medaille. Als het inderdaad zo positief is dan lijkt me dat alle nuances evenveel respect verdienen.
 
< vorige 2049 2050 2051 2052 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10