zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vrouwen krijgen riskantere leidinggevende posities dan mannen

heer el wit   |    |  11 juni 2007
Reactie: De grote afwezige in de it artikel is natuurlijk de vraag: ''..en hoe presteren vrouwen dan in zulke posities..?''
 

70 procent Nederlanders zit op verkeerde werkplek

Sandra   |    |  10 juni 2007
Reactie: Mooi en nobel van werkgevers dat er leeftijdsgerichtloopbaanbeleid is. Helaas is de praktijk van de dag dat mensen uitvallen, ziek worden of in een gunstig geval zelf bijtijds aan de bel trekken of door een goed leider gestuurd worden naar een coach! Ook ik ben van mening dat werknemers zelf initiatief moeten nemen, maar niet iedereen is bij machte om dat initiatief zelf te nemen.

Waarom houden basisscholen onze kinderen al niet een spiegel voor over wie ze zijn, welke kant ze uit moeten? Onze zoon is 9, recent getest ivm het vermoeden van dyslectisch zijn, blijkt hij plotseling meer dan bovengemiddeld intelligent te zijn (en dyslectisch)! Als ik om me heen kijk zijn er nog veel meer van deze kinderen en volwassenen.
Gelukkig hebben wij voor onze zoon goede begeleiding buiten school kunnen vinden. Deze mevrouw helpt hem o.a. met het maken van de juiste keuzes. Natuurlijk mag hij timmerman worden, maar dan wel met het besef wat zijn slimheid in dit vak hem kan brengen.
In het bedrijfsleven zitten veel hoogbegaafde mensen op plaatsen, waar ze tegen zichzelf aanlopen. Het moeten geen managers worden, maar leer ze wel met zichzelf omgaan. Stuur ze naar een coach, binnen hele korte tijd zullen deze slimme mensen waardevolle personen binnen je organisatie worden. Of het nu timmermannen zijn of ministers, het maakt niets uit.

Maar... hoe maken we nu duidelijk dat basisscholen dit al vroeg moeten onderkennen en de juiste hulp bieden???? Dat scheelt het bedrijfsleven strakt een heleboel geld en rompslomp.
 

Tien tips om hogerop te komen

mevrouw X   |    |  10 juni 2007
Reactie: Montana, Geweldig dat je het lef hebt gehad om dit door te zetten!
Helaas hebben teveel mensen een leiders-functie die er niet bekwaam voor zijn. Ze kennen hun eigen zwaktes niet en willen er al helemaal niet op aangesproken worden.
Politieke machtsspelletjes die niemand dienen zijn dan aan de orde van de dag. Een macho-race om wie de beste is.
Als men daarbij de visie en doelstellingen van het bedrijf na zou streven, zou ik het prima vinden, maar meestal gaat het meer om persoonlijke doelstellingen.
Bezielende leiders, die de visie en doelstellingen van je bedrijf nastreven en daarbij echt luisteren naar wat medewerkers vinden van de bedrijfsvoering. Luisteren naar wat medewerkers graag verbeterd willen zien.
Kwaliteit kun je alleen leveren als je verbintenissen met mensen aan kunt en wilt gaan!
Montana, jij hebt je weg gevonden! De verbintenis waar het in je bedrijf om draait zijn je gewone werknemers. Al het middlemanagement wordt altijd geacht om daar goed naar te luisteren. Doen ze dat niet, dan is uitdunnen de enige optie.
Succes!
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

Ingrid Kraai   |    |  10 juni 2007
Reactie: Oh, oh, oh nu komt er ook nog een aanvulling vanuit een andere hoek. Laten we het eens hebben over al dat fastfood en cola wat naar binnen wordt gegooid, de stress van tweeverdienende ouders, de werkmentaliteit in Nederland en zo kan ik nog wel even. Niet helemaal nieuw want hier hebben we het meer dan tien jaar geleden ook al over gehad. En weer is het negatief. Weet de schrijver wel dat de rokers meestal de gezelligste en sociaalste mensen zijn. En ik ben het eens met degene die stelt dat er zo ontzettend veel wordt gekletst en zo ontzettend veel gemaild. Bekijk zelf eens op je werk wat een onzinmails je per dag krijgt en wat er eigenlijk in staat. Vraag jezelf eens af waar drie maand geleden over werd vergaderd en wat daarna in de bureaula stof ligt te happen.Het normale menselijke contact is sterk verminderd en dat heeft negatieve gevolgen voor de werksfeer, durf ik gerust te stellen. Even bijkletsen en daarna er weer met volle moed tegenaan.Ja, ik ben een rookster maar ik durf gerust te stellen dat ik beduidend meer werk verzet als erg veel niet rokers! Persoonlijk vind ik het een kortzichtige mening. Vrijheid, blijheid!
 

Domme blinde Indiërs en de olifant

Ingrid Kraai   |    |  10 juni 2007
Reactie: Wat ik zo lees over de mens, in dit geval de Indiërs, sta ik er niet echt versteld van. Als we deze situatie om zouden draaien weet ik zeker dat de olifant het wel zou doen, het verkennen van de mens en het doorgeven aan zijn soortgenoten. Het zijn zeer intelligente dieren die kennis aan elkaar doorgeven en zo waterbronnen e.d. terug kunnen vinden. De olifanten wisten van te voren dat de Tsunami kwam en besloten het hoger op te zoeken waardoor ze toeristen, mensen dus, van de dood hebben gered. Zo zie ik veel bij dieren en een groot verschil is tussen de mensen en de dieren dat ze wat vaker hun snavel dicht houden! Het is niet alleen het elkaar bevragen maar echt luisteren naar iemands hoogste lied is voor veel mensen erg moeilijk. Hun eigen verhaal of een ''mening'' die nergens op gestoeld is wordt eruit gekwaakt. Als ik deze mensen ontmoet denk ik ''Hij/zij is als een haan die denkt dat de zon opgaat om hem te horen kraaien.
 

70 procent Nederlanders zit op verkeerde werkplek

Henk van Gils   |    |  10 juni 2007
Reactie: Als 70% van alle werknemers op de verkeerde plek zit, dan zou er zo'n grote ongemotiveerde groep medewerkers in Nederland zijn dat dit economisch voelbaar zou moeten zijn. Met de huidige vacaturepiek hebben veel mensen de kans om hun 'ellende' te ontvluchten, maar doen dit niet. Nederlanders moeten de ruimte hebben om te klagen, maar gaan niet zomaar op zoek naar een andere baan.
Derhalve denk ik dat dit geen realistisch cijfers is. Belangrijk is dat ondernemers kijken naar hun personeel en motivatie en plezier in het werk verbeteren. Een managementkwaliteit. Ook passendheid van karakters in de groep is belangrijk. Zoek de juiste mensen bij elkaar is mijn motto.
Met vriendelijke groet,

Henk van Gils
Topdirection b.v.
Personeel en Organisatieadvies
 

Heeft u wel eens een werknemer op staande voet ontslagen? (Artikel)

Henk van Gils   |    |  10 juni 2007
Reactie: Voor 1 van mijn klanten heb ik een ontslag op staande voet begeleid. Zakelijk gezien was er een sluitend dossier, waarbij de medewerker erkende dat hij echt fout zat en begreep dat de ondernemer niet anders kon dan direct ontslag op staande voet te geven.
Voor de man in kwestie, ondanks zijn fout handelen was het toch een persoonlijk drama. Via een begeleidingstraject is hij weer goed terecht gekomen en heeft zijn les geleerd.

Henk van Gils
Topdirection b.v.
Personeel en organisatieadvies.
 

Tien tips om hogerop te komen

Montana   |    |  10 juni 2007
Reactie: We zijn allemaal wel eens gemanipuleerd en hebben het ook al eens gedaan. Klopt.

Tot ik die hele boel zo kotsbeu was, de slijmerts, mekkeraars, huilebakken, en de hele troep die binnen het bedrijf meer aan eigen politiek deden dan productief waren voor de keuze gesteld heb: ofwel gaat het bedrijf voor ofwel kunnen ze gaan, en als ze niet willen gaan, moeten ze niet meer komen.
Dat heeft tijdelijk voor wat problemen gezorgd. Op termijn heel het middenmanagement buiten (geen promotiekansen meer, er zijn geen functies meer).
Het hoger management (what's in a name) afgeslankt tot 1: jawel: ik. En die 'functie' is gereduceerd tot baas/eigenaar.
Wat blijkt: het rendement is gestegen, de verstandhouding werkgever/nemers is er op vooruit gegaan, nagenoeg geen konflikten meer.
Wat ? geen promotiekansen meer ? Neen. En niemand ligt er wakker van. Wat er nog wel is is verantwoordelijkheid. Voor iedereen. Niemand kan zich nog verschuilen achter iemand anders, ook ik niet...
En...het werkt.
 

Heeft u wel eens een werknemer op staande voet ontslagen? (Artikel)

Montana   |    |  10 juni 2007
Reactie: Ja.
En ik zet er geen 'helaas' bij.
Een ontslag op staande voet heeft meestal een oorzaak. En die ligt niet altijd bij de werkgever, doorgaans bij de werknemer.
Ik hou mij aan afspraken en verwacht dat anderen dit ook doen.
Indien die enkeling de continuiteit van een afdeling in gevaar brengt, is er meer dan een job die op de helling staat.
Voor mij moet het gevaar ingedijkt en ge elimineerd worden.
Due: deruit.
Iedereen is verantwoordelijk voor de beslissing die hij neemt, en ook voor de gevolgen.
Ik neem mijn verantwoordelijkheid, anderen moeten het dan maar ook doen.
Klinkt hard, kan zijn. Maar de laatste jaren heb ik geen enkel personeelsverloop gekend.
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

heer l Deetman   |    |  10 juni 2007
Reactie: Zijn al die regels nu goed of slecht geweest voor Nl? Is het de regerings taak om ons te beschermen of niet? Zelfs beschermen tegen jezelf!?
Roken wanneer anderen er last van hebben? Nee!
Roken in de baas zijn tijd? ????
Rooktijd later inhalen? ????

Leven en laten leven! Kijk naar het werkresultaat ipv de werkwijze!! Kwalitiet ipv kwntiteit!
 

70 procent Nederlanders zit op verkeerde werkplek

Arjan   |    |  9 juni 2007
Reactie: Ron Ladage - ''Een leven lang leren moet eigenlijk in het handboek van het bedrijf staan en ook de werknemers moeten dit verlangen.''

Juist! En niet altijd verwachten dat de werkgever verantwoordelijk moet zijn voor een training! Als je niet tevereden bent ben je huidige loopbaan, doe er wat aan! Dit hoeft niet duizenden euros te kosten aan trainingen, maar kan ook met een paar hondred euro aan boeken en een paar uur per week. Of een audiobook als je in de file zit.

Leuk dat de inhoudsopgave en samenvatting per hoofdstuk gratis online is. Heb zo vaak boeken gekocht die achteraf tegenvielen. Voor wie ook geintresserd is, ze staan op
http://www.optimaal-talent.nl/boek/inhoudsopgave/
 

Tien managementlessen van The Secret

Fatin   |    |  9 juni 2007
Reactie: Lieve mensen,

Voor mij is dit daadwerkelijk helemaal geweldig om te ervaren. Al die reacties, ongeacht welk standpunt. Als ik mij bedenk dat ik het hier vijftien jaar terug met echt niemand over kon hebben. Ja het ging wel, maar het werd afgedaan als waanzin of men hield al bij de eerste woorden op met luisteren. Nu ben ik vijf en twintig jaar en sinds de dvd uitkwam ligt de “wereld der aantrekking” voor de mensheid volledig open. En om heel eerlijk te zijn, zitten er dingen in de dvd, welke ikzelf zou hebben nagelaten. Dit geldt overigens ook voor benamingen zoals “expert zijnde” en/of “meester zijnde”. Maar dat even terzijde. Al met al een positief bericht. Velen hebben zichzelf doen geloven kansloos te zijn en verdoemd tot het leven, welke nu slechts de effecten vertoont, van de ooit zelf gemaakte keus. In elk opzicht zeer respectvol bedoeld. Laten we wel wezen, beter laat dan nooit.

Men ziet nu in dat ie wel de kansen heeft en dat het maken van een keus (of dat geen keus maken, ook een keus is en) dus wel, iets uitmaakt. Waarin, met andere woorden, de grootste en meest verblijde boodschap toch blijft; ''Ik ben vrij'' Want vrijheidszoekers (zo geloof ik) zijn wij….. absoluut.

Over het geld. Daar kan ik heel simpel over zijn;
Op mijn negende ontdekte ik, na mijn zevende, opnieuw de wetten der aantrekking. Mijn oh zo geliefde typemachine begaf het. Ineens herinnerde ik mij weer dat wij alles zelf deden en dus ging ik ervoor zitten, met maar één beeld voor mij ogen, weer werken jij! En dat deed het ook absoluut, nadat ik bijna gehypnotiseerd de nodige handelingen verrichtte. Alsof ik al jaren typemachines repareerde. Wat mij weer de overtuiging brengt, dat wij ook echt alles kunnen.... Goed, mijn dag kon in elk geval niet meer stuk.

In mijn pubertijd ging ik helemaal voor. De vriendjes, het geld, de baan, de kleding en uiteindelijk het huis. Men vraagt mij wel eens of ik heeeel rijk ben geworden. Ik voel mij wel zo en weet dat het geld mij toekomt zodra ik dit vraag. Maar er is nog een stap verder. Het geld zakt in waarde, voor je gevoel. Het staat niet meer op een voetstuk. Het krijgt geen controle meer over je. Want bij de mens niet meer echt over het geld. Het is de sterke overtuiging, dat je ontbreekt, aan wat je nodig hebt! Vandaar ook de gevoelens van frustratie en machteloosheid. Op moment dat je het geld enkel de toegankelijkheid erkent, verplaatst het zich en is alleen nog maar bereikbaar. Als ik men vraag waarom zij ''denken'' rijk te willen worden, komen zij erachter, dat het gaat om de dingen te kunnen doen en krijgen, op elk moment wenselijk. Precies! En kijk, dat heeft niets meer met geld maken, dat is vrij willen zijn. En terecht!

Als je vrijheid kunt ervaren op elke wijze dan ook, maakt dat geld onbelangrijk. Open Sesam! Het verplaatst zich naar het inzicht dat alleen de mogelijkheden bestaan, alles te doen en te krijgen, wanneer gewenst.

Sinds vier jaar geef ik daar training in, als hobby. Ik ben een heel normaal jonge vrouw, waarschijnlijk woont er iemand zoals mij bij jou in de buurt. Het enige wat verschilt, is dat ik ooit besloten heb, alleen dat te doen waarin ik mij vrij kan blijven voelen. En het Universum heel goed ben gaan begrijpen......Dit maakt het leven voor mij, zowel luchtig als vreugdevol, maar vooral vrij en grensloos.

Je mag altijd geloven wat je wilt, het leven bewijst je altijd je gelijk. Wees blij! Maar de pechvogel, heeft die liever gelijk, of toch geluk?

Liefs,
Fatin
 

Werken op vakantie taboe voor Nederlandse manager

Ron Ladage   |    |  9 juni 2007
Reactie: Helemaal met Ad de Beer eens, met nog een enkele aanvulling.
Wanneer een manager op vakantie gaat en hij blijkt onmisbaar te zijn voor een paar weken, dan zit er iets heel goed fout in dat bedrijf en zeker bij de betrokken manager.
Hij kan ook van de trap afvallen wanneer hij op zijn werk is en zelfs zijn nek breken, houdt dan het bestaan van dat bedrijf op?
 

Europeanen spelen niet graag voor klokkenluider

Ron Ladage   |    |  9 juni 2007
Reactie: Duidelijke reactie van mevr. Ingrid Kraai een voorbeeld uit de praktijk en zeker geluk gehad dat er nog iemand is binnen het bedrijf met gevoel voor gerechtigheid.
We hebben gezien hoe het de klokkenluider van kerncentrale in Zetten is gegaan, ontslagen zonder recht op uitkering.
De bouw ook een van de vele voorbeelden, de overheid met zijn geknoei.
Maar geld is macht dus je wint het zelden.
Zelf heb ik ook een fraudezaak bij een grote multinational aangekaart en steun gekregen van de hoogste manager. Uiteindelijk werd de manager geslachtofferd, want men wilde het niet naar buiten brengen, de betrokken personen werden onder curatele gezet.
In de Tweede Kamer is er ooit een poging gewaagd om d.m.v. de wet bescherming te bieden aan klokkenluiders, maar deze wet heeft het nooit gehaald, want de mensen die de oorzaak zijn, zijn dezelfde mensen, die nu in de belangstelling staan met hun ongelovige salarisverhogingen. En deze mensen maken de dienst uit, zowel binnen de overheid als binnen de bedrijven.
Ik neem het de mensen niet kwalijk, wanneer ze de andere kant uitkijken, want zonder inkomen kan je niet leven en je naam is dusdanig bezoedeld, dat werkgevers dit aan elkaar doorgeven!
Wie geld heeft, heeft ook de macht en maakt daar goed gebruik van!




 
< vorige 2005 2006 2007 2008 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10