zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vijf aandachtspunten voor het bijwerken van uw cv

Alwin van Bussel   |    |  27 juli 2015
Reactie: Sorry,maar de kop geeft niet de inhoud weer,dus geen waar voor je geld.
 

Hoe om te gaan met een groep van \'ja, maar...\' medewerkers?

Xander Cladder MWO   |    |  23 juli 2015
Reactie: Wat een boeiende casus. Heel herkenbaar...

De vraag is volgens mij of het hier gaat om een vraagstuk: manager-medewerkers. Of dat het gaat om de (sub)cultuur van deze medewerkers. Ik zou willen begrijpen waar het ze om gaat. Wat willen ze met deze houding bereiken? Ik zou er vanuit gaan dat ze positieve intenties hebben (zelfs als dat niet zo is!) want het begrijpelijke oordeel dat ze ''negatief'' zouden zijn, staat elke oplossing in de weg.

Er is vast een tijd geweest dat de houding van ''ja-maar'' heel productief was. Bijvoorbeeld toen ze nog een manager hadden die teveel ideeen opperde terwijl iedereen qua workload aan zijn tax zat...

Daarnaast is het zo dat sommige mensen - dan kom ik op mijn eigen expertise - het talent hebben van Deliberative (zie op Youtube Gallup+StrengthsFinder+Deliberative).
In dat geval zijn het langzame maar ook zorgvuldige beslissers die alle beren op de weg eerst willen verkennen voordat ze ergens mee akkoord gaan. Daar kun je prima op inspelen, als je ze snapt.
Met name managers met het talent Positivity of Futuristic die veel energie krijgen van het vertellen van hun plannen, kunnen vaak niet goed omgaan met Deliberative. Tot ze de waarde ervan inzien, het bespreekbaar maken en heldere afspraken maken over hoe we met elkaar omgaan.

Helpt dit?

Xander
 

Hoe om te gaan met een groep van \'ja, maar...\' medewerkers?

ajh   |    |  22 juli 2015
Reactie: Ja maar = Nee, want.

Promoveer de betreffende(n) tot berenjagers en benoem dat ook zo. Zij zijn diegene die de ''beren op de weg'', kunnen afknallen.

Wat zijn de alternatieven? Welke tips, ideeën en suggesties heeft/hebben de betreffende medewerker(s), aangaande de verandering (want daar gaat het meestal over).

Zelf eindig ik altijd een presentatie met een foto van beren op de weg, met de vraag, of ze er nog zijn.

 

Het dilemma van de projectmanager: kiezen voor beton of elastiek?

Stubbe Waddinxveen   |    |  22 juli 2015
Reactie: goed artikel
 

Hoe om te gaan met een groep van \'ja, maar...\' medewerkers?

Margreet   |    |  22 juli 2015
Reactie: Wij hebben een keer een heel eenvoudige, maar zeer verhelderende oefening met een groep ''ja maar'' medewerkers gehouden. Twee medewerkers moesten tegenover elkaar gaan zitten. Medewerker 1 moest een verhaal beginnen (maakt niet uit waarover, desnoods over een vakantie) en medewerker 2 mocht alleen maar met ''ja maar'' reageren.

Daarna werden de rollen omgedraaid. Medewerker 2 moest een verhaaltje vertellen en medewerker 1 mocht alleen maar reageren met ''èn ....?''.

Deze oefening maakte direct op een bijna speelse manier het negatieve effect van ''ja maar'' inzichtelijk en het positieve effect van ''èn .....''.
 

Vijf aandachtspunten voor het bijwerken van uw cv

Bodo Trietsch   |    |  22 juli 2015
Reactie: En dan hebben we het nog niet eens gehad over de veranderde functie van een cv.
Vroeger was het vooral wervend en zocht je een baan door met een brief en cv te reageren op een advertentie. Het artikel lijkt vooral daarvoor bedoeld.
Nu ligt de nadruk op netwerken, pas in een later stadium wordt het cv gebruikt en dan alleen ondersteunend. Daar hoort een ander soort cv bij.
 

Als uw inspiratie helemaal weg is voor uw werk ..

Martijn van Andel   |    |  22 juli 2015
Reactie: Ik ben er vooral achter gekomen dat goed, natuurlijk licht erg belangrijk is. Sinds een tijdje werk ik met minder licht dan ik gewend was. Dit merk ik aan mijn humeur en productiviteit!
 

Vijf aandachtspunten voor het bijwerken van uw cv

B. Thomas   |    |  22 juli 2015
Reactie: Er worden 7 aandachtspunten aangekondigd maar het artikel stopt halverwege punt 5. Ik ben best geïnteresseerd in die laatste 2 punten.
 

Vijf aandachtspunten voor het bijwerken van uw cv

hans Nap   |    |  22 juli 2015
Reactie: Ik krijg maar 4,5 punten voorgeschoteld, kan niet het hele artikel lezen. Zou ik dat alsnog mogen ontvangen? Bedankt.
 

Vijf aandachtspunten voor het bijwerken van uw cv

Ad de Beer   |    |  22 juli 2015
Reactie: Het is eerder de vraag of een CV nog wel zin heeft. Een CV is een opsomming van resultaten uit het verleden en geeft geen enkele garantie over de toekomst.
Uit onderzoek dat wij (Agamedes BV) hebben gedaan dat de opmaak van een CV het eerste criterium is waarop wordt gesorteerd. Ja, dan zijn deze regels van nut, maar het gevolg is wel dat de retentie rond de 65% ligt, een geweldige verspilling van geld en kapitaal.
Wat dan wel? Portfolio's, profielen waarin naast de CV gegevens, aangevuld met documentatiemateriaal, ook data over competenties, persoonlijkheid en talenten zijn opgenomen.
Een goed portfolio, gemaakt door ervaren personeel en selectieprofessionals geeft wel een garantie voor de toekomst. Dat blijkt ondermeer door een retentie van ruim 95%
 

Promotieonderzoek: Smartphone helpt bij leren

Onlineenergievergelijker   |    |  21 juli 2015
Reactie: Mooi, nu nog een app die je leert hoe je moet leven zonder een smartphone !
 

Als uw inspiratie helemaal weg is voor uw werk ..

Annelies   |    |  21 juli 2015
Reactie: Leuke blog, Wouter! Zou ik je bron mogen weten van de percentages die je aanhaalt? Als werkzoekende voel ik me tot die 26% gemotiveerde werkenden aangetrokken en vind ik mijn vakgebied mateloos interessant. (Ik zou jouw data daarom graag gebruiken bij mijn argumentatie!)
Doet gelijk bij mij de vraag oproepen wanneer je dat dan nìet bent (niet bezield en ongemotiveerd). Want iedereen heeft wel eens een off day en als je eens probeert om een werkschema aan te houden tussen 09.00 en 18.00 uur, met een gezonde balans in werken en privé, maakt je dat dan minder gemotiveerd en/of bezield? Het verbaast me overigens niets dat er veel mensen iets doen dat ze niet leuk vinden. Ik lees graag je reactie!
 

Veranderkracht ontbreekt bij Nederlandse werknemers

Ton   |    |  21 juli 2015
Reactie: Wat een flutonderzoekje, wat moet je er nu mee? het antwoord had ik zelf kunnen bedenken; Je hebt mensen zeer positief tegenover veranderen staan, mensen die gemiddeld positief, gemiddeld negatief,en zeer negatief daar tegenover staan. Wat is het volgende? Gaan we kijken naar het inkomen? het voetbaltalent, de communicatievaardigheid? Dan kun je dezelfde uitslag verwachten.
Waar is nu eigenlijk op getoetst, welke veranderingen bv. en in welke omstandigheden? Heeft functie, leeftijd, opleidingsniveau, werkbranche invloed? Niets van dat alles wordt beantwoord. Een flutverhaal met nog minder inhoud dan borrelpraat, dit zogenaamde representatieve onderzoek van Integron.
 

Als uw inspiratie helemaal weg is voor uw werk ..

Mayta   |    |  20 juli 2015
Reactie: Treurig, maar waar, de getallen die Wout noemt. Grote kans dat jij daar zelf onderdeel van bent (hoewel je ongetwijfeld de neiging zal hebben dat te ontkennen). Maar, het is nooit te laat om daar verandering in aan te brengen. En misschien is de zomer wel de mooiste periode om eens goed bij jezelf, jouw motivatie, inspiratie en energie stil te staan en de balans op te maken. En daar waar nodig stappen te zetten naar meer passie, power en effectiviteit! De 7 tips van Wout gaan daar zeker bij helpen!
 
< vorige 197 198 199 200 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10