zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Het dilemma van de projectmanager: kiezen voor beton of elastiek?

3 oktober 2011 - De keuze voor het toepassen van een projectmanagementmethode is complexer dan vaak wordt gedacht. De projectmanager moet kunnen differentiëren tussen verschillende projectmethoden. Bijvoorbeeld tussen standaardisatie en flexibiliteit. Ofwel: tussen elastiek en beton. Dit is de belangrijkste uitkomst van het symposium Methoden Projectmanagement 'Standaardisatie versus flexibiliteit' van Berenschot en IPMA-NL dat 28 september plaatsvond.

Het symposium trok 160 deelnemers. Onder leiding van dagvoorzitter Fritjof Brave (mede-auteur van het boek 'Wegwijzer voor Methoden bij Projectmanagement') werden uitersten op het gebied van projectmanagementmethoden belicht. De voorkeur van de meeste projectmanagers in de zaal ging uit naar flexibiliteit in de keuze en het toepassen van methoden. Terwijl bedrijven en organisaties behoefte hebben aan een standaardmethode. Die behoefte leeft, zo bleek, ook onder projectmanagers. Op voorwaarde dat er sprake is van werkelijke ondersteuning. Vastgesteld werd dat de standaard binnen een bedrijf of organisatie verschillend moet zijn, op basis van de aard en complexiteit van projecten. Van een goede projectmanager wordt verwacht dat hij/zij in staat is te schakelen tussen - vrij vertaald - beton en elastiek. Methode en competenties
Joop Schefferlie (voorzitter van IPMA-NL) overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Jan van Gammeren, Business Unit Director van KPN Consulting en voorzitter van de KPN Project Management Academie, Voor een succesvol project zijn volgens hem de keuze voor juiste projectmanagementmethode en competenties van wezenlijk belang. Het aanbod van methoden is groot. Het boek 'Wegwijzer voor Methoden bij Projectmanagement' is mede bedoeld voor organisaties die in dit verband de optimale keuzes willen maken. Ook bevat het informatie over het goed opleiden van projectmanagers.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Projectmanager wenst bredere ondersteuning
 Projectmanagers en consultants zeer gewild in 2010
 Voortgangsbewaking bezorgt projectmanager de meeste hoofdbrekens
 Vrouwen leveren op tijd, mannen out of the box
 
 
reacties
 
Stubbe Waddinxveen  |   | 
22-07-2015
 | 
15:54 uur
goed artikel

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10